Πως μπορούν οι κρέμες μαυρίσματος να δώσουν ωραίο bronzer αποτέλεσμα!

Οι λοσιόν μαυρίσματος είναι ένα πολύ δημοφιλές προϊόν ανάμεσα στους οπαδούς του τεχνητού μαυρίσματος – ή, με άλλα λόγια, ανάμεσα σε όσους επιλέγουν να μαυρίσουν χωρίς να εκτεθούν στον ήλιο.

Αν είστε νέοι οπαδοί αυτής της μεθόδου, αρκεί να γνωρίζετε ότι η υπεριώδεις ακτινοβολίες UV του ήλιου συνδέονται με μια ποικιλία επικίνδυνων ασθενειών συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου του δέρματος.

Ενδιαφέρον είναι ότι το πρώτο προϊόν τεχνητού μαυρίσματος ήταν στην πραγματικότητα λοσιόν – το 1960 η Coppertone έβγαλε στην κυκλοφορία τη σειρά Quick Tanning, την πρώτη λοσιόν για τεχνητό μαύρισμα. Το προϊόν είχε επιτυχία παρόλο που συγκριτικά με τα σημερινά προϊόντα ήταν αναποτελεσματικό – το χρώμα που παρήγαγε δεν ήταν πολύ φυσικό και είχε πιο πορτοκαλί απόχρωση απ’ το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας. Όμως, ήταν το μόνο που κυκλοφορούσε στην αγορά τότε και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Στη συνέχεια, ο τομέας της αισθητικής εξελίχτηκε πολύ γρήγορα κι αναπτύχθηκαν πάρα πολλές καινούριες ιδέες. Σήμερα, η αγορά είναι γεμάτη με λοσιόν για να επιλέξετε κι αν έχετε στόχο να μαυρίσετε σίγουρα θα βρείτε κάποια.

Αφετηρία σας θα πρέπει να είναι οι λοσιόν μαυρίσματος με τον παράγοντα DHA. Γενικά, αυτός ο πολύ δημοφιλής τύπος λοσιόν μαυρίσματος δρα χωρίς να χρειαστεί ν’ απλώσετε χρωστικές στο δέρμα. Αντίθετα, αντιδρά χημικά στην επιφάνεια των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας κάνοντάς τη να μαυρίζει. Αυτή η μέθοδος είναι τελείως ακίνδυνη για την υγεία, όμως έχει ένα μειονέκτημα – επειδή μαυρίζει μόνο η επιφάνεια του δέρματος φεύγει πάρα πολύ γρήγορα, αφού το σώμα αποβάλλει καθημερινά τα νεκρά κύτταρα. Η διάρκεια του μαυρίσματος εξαρτάται από εσάς, αλλά μην περιμένετε να κρατήσει περισσότερο από 7 – 10 μέρες.

Αν εξακολουθείτε να θέλετε να μαυρίσετε μ’ έναν εν μέρει φυσικό τρόπο, αλλά δε θέλετε να εκτεθείτε εξολοκλήρου στις υπεριώδεις ακτινοβολίες UV υπάρχει μια μέση οδός – οι επιταχυντές μαυρίσματος. Διατίθενται και σε διάφορες λοσιόν, κι αυξάνουν την παραγωγή μελανίνης στον οργανισμό σας (μέσω ενός αμινοξέος που ονομάζεται τυροσίνη) ενισχύοντας τ’ αποτελέσματα του φυσικού μαυρίσματος κάθε φορά που κάνετε ηλιοθεραπεία.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι οι επιταχυντές μαυρίσματος αντιδρούν μόνο σε συνδυασμό με τις υπεριώδεις ακτινοβολίες UV – ενώ η μεμονωμένη χρήση τους δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στο μαύρισμα, επομένως δεν έχει και νόημα. Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο προϊόν θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά το μαύρισμά σας, διαφορετικά θα ξοδέψετε τα χρήματά σας για το τίποτα.

Υπάρχουν και πιο βραχυπρόθεσμες λύσεις σε μορφή bronzer – δίνουν μαύρισμα διάρκειας μιας ή δυο ημερών. Δε φαίνεται τόσο φυσικό όπως με τα προϊόντα μαυρίσματος που βασίζονται στον παράγοντα DHA και φεύγει αμέσως με το ντους, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικό για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Αν σκοπεύετε να μαυρίσετε μόνοι με λοσιόν μαυρίσματος bronzer βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά – ή ακόμα καλύτερα μπορεί να σας βοηθήσει κάποιος φίλος που το έχει ξανακάνει. Αυτό είναι απαραίτητο, επειδή τα bronzer μπορεί να σας δώσουν μια πορτοκαλί χροιά, η οποία μπορεί να μην είναι ελκυστική, επομένως καλύτερα ν’ απλώσετε το προϊόν προσεκτικά.

Rate this item
(0 votes)