Επαγγελματικό μαύρισμα κατ’ οίκον – Ποια είναι τα οφέλη;

Το μαύρισμα κατ’ οίκον έχει πολλά οφέλη σε σύγκριση με τις συνηθισμένες μεθόδους. Οπωσδήποτε, είναι ανεξάρτητο απ’ τις καιρικές συνθήκες και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, γενικά, είναι πιο ασφαλείς από την ηλιοθεραπεία.

 Όταν πρόκειται για μαύρισμα κατ’ οίκον, πρώτα θα πρέπει ν’ αποφασίσετε αν θα το κάνετε μόνοι ή μ’ έναν ειδικό. Και οι δυο μέθοδοι έχουν τα πλεονεκτήματά τους και θα πρέπει ν’ αποφασίσετε προσεκτικά. Αν δεν έχετε ξανακάνει τεχνητό μαύρισμα πριν μια καλή ιδέα είναι να επισκεφτείτε ένα σολάριουμ.

Να επιλέξετε προσεκτικά το μέρος, όμως – κάποια δε λαμβάνουν υπόψην τους πολύ σοβαρά την υγεία των πελατών τους και μπορεί να σας υποβάλλουν σε κάποιες αμφίβολες διαδικασίες. Αυτά που θα πρέπει να προσέξετε κυρίως είναι αν τα μάτια και οι βλεννογόνες μεμβράνες προστατεύονται κατάλληλα. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτουν την περιοχή γύρω απ’ τα μάτια κι όχι μόνο τα μάτια. Όσο για τις βλεννογόνες μεμβράνες, για παράδειγμα αυτές που βρίσκονται στα χείλη, θα πρέπει να καλύπτονται και να προστατεύονται απ’ την έκθεση στον παράγοντα μαυρίσματος.

Τελευταίο, αλλά οπωσδήποτε σημαντικό, είναι να προσέξετε αν τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επαρκή και ασφαλή προκειμένου ν’ αποφευχθεί η εισπνοή των ουσιών που χρησιμοποιούνται. Αν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις, τότε προφανώς το μέρος είναι ασφαλές για χρήση. Παρόλ’ αυτά, να έχετε το νου σας καθώς μερικοί θάλαμοι που χρησιμοποιούνται κατ’ οίκον χρησιμοποιούν μια σχετικά καινούρια συσκευή, το θάλαμο ψεκασμού , ο οποίος λειτουργεί ψεκάζοντάς σας ενώ βρίσκεστε σε κατακόρυφη στάση. Η συσκευή αυτή δεν έχει εγκριθεί από την FDA, επειδή προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα.

Εκτός απ’ το συνηθισμένο μαύρισμα με ψεκασμό τα σολάριουμ μπορούν να σας προσφέρουν και μια ποικιλία άλλων μεθόδων, τις οποίες είναι εύλογο ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπίτι. Μια απ’ αυτές είναι ο αερογράφος, στον οποίο ο ειδικός σας ψεκάζει με μια ειδική μηχανή λέιζερ. Αυτή η μέθοδος παρέχει ομοιόμορφη, απαλή εφαρμογή του προϊόντος μαυρίσματος, η οποία είναι και ασφαλής, γιατί ο αερογράφος κατά κάποιο τρόπο ζωγραφίζει με ακρίβεια το σώμα χωρίς να επιδρά στις ευαίσθητες περιοχές.

Το μαύρισμα μέσω αερογράφου μπορεί να γίνει και κατ’ οίκον με τον κατάλληλο εξοπλισμό – ωστόσο, αν δεν έχετε σταθερό χέρι εσείς ή κάποιος απ’ τους φίλους σας μην το προσπαθήσετε – πιθανότατα να καταλήξετε να δείχνετε ανόητοι και θα παραμείνετε με αυτή την εμφάνιση κάποιες μέρες. Δώστε κάτι παραπάνω στο σολάριουμ γνωρίζοντας ότι το σώμα σας βρίσκεται στα σωστά χέρια.

Αφού έχετε εξοικειωθεί με τη διαδικασία μπορείτε να ξεκινήσετε να το κάνετε οι ίδιοι στο σπίτι – στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα που θα σας διευκολύνουν. Τα σπρέϋ μαυρίσματος για το σπίτι διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία κι έχουν υπέροχα αποτελέσματα σε λογικές τιμές. Κυκλοφορούν κάποια προϊόντα για στοματική χορήγηση, στην περίπτωση που δε σας αρέσει ν’ απλώνετε χημικές και χρωστικές ουσίες στην επιδερμίδα σας ή αν είστε αλλεργικοί στον παράγοντα DHA (το κύριο συστατικό στα περισσότερα προϊόντα μαυρίσματος σε μορφή σπρέϋ). Έχετε πολλές επιλογές, απλά καλό είναι να ενημερωθείτε πριν κάνετε οποιοδήποτε βήμα.

Rate this item
(0 votes)