Πως εφαρμόσετε τα σπρέι μαυρίσματος (self tan)!

Rate this item
(0 votes)

Το ανήλιο μαύρισμα είναι γνωστό δεκαετίες, αλλά μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνεται κατανοητή η σημαντικότητά του απέναντι στις άλλες μεθόδους μαυρίσματος. Αν αγνοείτε τα διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ηλιοθεραπεία, θ’ απογοητευτείτε – οι υπεριώδεις ακτίνες UV μπορούν να σας βλάψουν σοβαρά.

 Το μαύρισμα κατ’ οίκον με ψεκασμό είναι μια δημοφιλής μέθοδος μαυρίσματος που χρησιμοποιείται ευρέως. Δε χρειάζεται όλος εκείνος ο μπελάς της επίσκεψης στον ειδικό και κοστίζει φθηνότερα. Για να μην παραλείψουμε το γεγονός ότι παρέχονται υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας, οι οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πελατών λόγω απροσεξίας.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα ανήλιου μαυρίσματος, αλλά μόνο λίγα κυκλοφορούν σε μορφή σπρέϋ. Τα πιο γνωστά είναι αυτά που περιέχουν τον παράγοντα DHA. Δρουν χωρίς να λεκιάζουν το δέρμα – το σπρέϋ προκαλεί χημικές αντιδράσεις στο πάνω μέρος της επιδερμίδας κάνοντάς τη να μαυρίζει.

Όταν απλώνετε τέτοιου είδους σπρέϋ βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μπάνιο κι έχετε στεγνώσει καλά. Το δέρμα πρέπει να είναι τελείως καθαρό και στεγνό για να έχει καλύτερα αποτελέσματα με αυτό το είδος σπρέϋ. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό της ξηρασίας – οποιαδήποτε επαφή με το νερό μπορεί ν’ αναστρέψει τ’ αποτελέσματα κι αυτό συμπεριλαμβάνει και το μέρος που έχει ολοκληρωθεί ο ψεκασμός. Επομένως, προσπαθήστε να τ’ αποφύγετε μέχρι το δέρμα ν’ απορροφήσει τελείως το σπρέϋ.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε αν είστε αλλεργικοί στο προϊόν πριν το χρησιμοποιήσετε – αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε απλώνοντάς το σε μια πολύ μικρή περιοχή της επιδερμίδας και περιμένοντας μια μέρα. Αν δεν έχετε ανεπιθύμητες παρενέργειες μπορείτε να προχωρήσετε με τη διαδικασία εφαρμογής.

Αυτός ο τύπος ανήλιου μαυρίσματος μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες μέχρι μια εβδομάδα – εξαρτάται τελείως απ’ τη συμπεριφορά του σώματός σας. Αν το δέρμα σας αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα πάρα πολύ γρήγορα, θα φύγει και το μαύρισμα πολύ γρήγορα – επειδή σ’ αυτά έχει απλωθεί το προϊόν.

Καμιά φορά όμως, δε χρειάζεται καν να έχει το μαύρισμα μεγάλη διάρκεια – για παράδειγμα, αν είστε καλεσμένοι σ’ ένα πισίνα πάρτυ ή συμμέτεχετε σ’ ένα διαγωνισμό bodybuilding ίσως να θέλετε να μαυρίσετε για να κάνετε καλύτερη εντύπωση. Σ’ αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέϋ bronzing – ένα προϊόν που δρα περισσότερο σαν μέικ απ σε σύγκριση με τ’ άλλα προϊόντα ανήλιου μαυρίσματος. Αυτό σημαίνει ότι χρωματίζει την επιδερμίδα και το αποτέλεσμα φεύγει με το πρώτο μπάνιο.

Στην περίπτωση των bodybuilder είναι μια συνηθισμένη τακτική – σε κάθε διαγωνισμό οι συμμετέχοντες ψεκάζονται με αυτό το προϊόν σε κάποιο βαθμό. Είναι εύκολα ορατό, επειδή τα bronzer έχουν την τάση να κάνουν το δέρμα ελαφρώς πορτοκαλί – και μερικές φορές, μ’ εσφαλμένη χρήση του προϊόντος το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ορατό και το μαύρισμα αρχίζει να φαίνεται γελοίο. Γι’ αυτό, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την εφαρμογή τέτοιου είδους σπρέϋ – κάντε το αργά, σε επίπεδα, μέχρι ν’ αποκτήσετε το χρώμα που θέλετε.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.