Προιόντα μαύρισματος με DHA!

Υπάρχουν πολλοί τύποι προϊόντων που προσφέρουν άρτιο μαύρισμα και τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι αυτά με τον παράγοντα DHA χάρη στη μεγάλη τους αποτελεσματικότητα. Αυτά τα προϊόντα διατίθενται συνήθως σε μορφή σπρέϋ ή λοσιόν – κι αν είστε αρχάριοι στη διαδικασία του ανήλιου μαυρίσματος θα ήταν μια καλή ιδέα να ξεκινήσετε με σπρέϋ.

 Πολλοί πιστεύουν εσφαλμένα ότι τα σπρέϋ αυτά βάφουν μόνο το δέρμα. Αυτό στην πραγματικότητα είναι λάθος, γιατί πίσω απ’ το αποτέλεσμα υπάρχει ένας τελείως διαφορετικός μηχανισμός. Το δέρμα χωρίζεται σε πολλά επίπεδα – το πρώτο επίπεδο στο εξωτερικό του σώματος ονομάζεται επιδερμίδα. Η επιδερμίδα από μόνη της χωρίζεται σε άλλα επίπεδα με το πρώτο απ’ αυτά να ονομάζεται συνήθως κεράτινη στιβάδα.

Η κεράτινη στιβάδα αποτελείται από νεκρά κύτταρα – το δέρμα ανανεώνει συνεχώς τα κύτταρά του αποβάλλοντας τα νεκρά κύτταρα απ’ το σώμα. Εκεί ακριβώς δρα ο παράγοντας DHA – αντιδρώντας με τα νεκρά κύτταρα αυτή η χημική ουσία προκαλεί την αλλαγή του χρώματός τους χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε χρωστική.

Υπάρχει, όμως, ένα κύριο μειονέκτημα - καθώς το σώμα αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα σταδιακά χάνεται και το μαύρισμα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Συνήθως, τα προϊόντα με τον παράγοντα DHA κρατούν περίπου μια εβδομάδα, ωστόσο σε μερικά άτομα με ιδιαίτερο σωματικό τύπο μπορούν να κρατήσουν περισσότερο από 10 μέρες με ένα καλό μαύρισμα.

Αν δε μείνετε ικανοποιημένοι απ’ τ’ αποτελέσματα του σπρέϋ μαυρίσματος DHA μπορείτε να το συνδυάσετε με χάπια μαυρίσματος – αυτά περιέχουν κυρίως κανθαξανθίνη, μια χρωστική που μπαίνει στα τρόφιμα. Η κατανάλωσή της σε αυξημένες ποσότητες προκαλεί αλλαγή χρώματος στο δέρμα – παρόλ’ αυτά, υπάρχει μεγάλη έριδα που αφορά την ασφάλεια της χρήσης της κανθαξανθίνης στο τεχνητό μαύρισμα. Η FDA δεν την εγκρίνει, έτσι το θέμα θα πρέπει ν’ απασχολήσει λίγο περισσότερο κάποιους – ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες παρενέργειες ακόμα, επομένως θεωρείται ασφαλής απ’ τους περισσότερους.

Επίσης, στην αγορά κυκλοφορούν και οι επιταχυντές μαυρίσματος, οι οποίοι ενισχύουν τ’ αποτελέσματα του σπρέϋ μαυρίσματος DHA – περιέχουν τυροσίνη, η οποία συνεισφέρει στην παραγωγή μελανίνης – κάνοντας έτσι το δέρμα να μαυρίζει. Δεδομένου ότι όλα αυτά είναι ισχυρισμοί των δημιουργών των προϊόντων κι ότι δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για να τα υποστηρίξουν – καλό είναι, να προσέχετε όταν πρόκειται για επιταχυντές μαυρίσματος.

Μην ξεχνάτε και τις συνθήκες που συνοδεύουν το μαύρισμα – ενώ η αγορά ενός προϊόντος είναι σημαντική, η όλη διαδικασία μπορεί να χαλάσει εύκολα με ένα μόνο λάθος – όπως κάνοντας ένα ντους νωρίτερα. Το προϊόν πρέπει ν’ απορροφηθεί εντελώς απ’ το δέρμα πριν την επαφή με το νερό – διαφορετικά παραμονεύει ο κίνδυνος να αναστραφούν τ’ αποτελέσματα, αφού το νερό επηρρεάζει τα σπρέϋ μαυρίσματος. Το ίδιο ισχύει και για την προετοιμασία – το δέρμα πρέπει να είναι τελείως στεγνό χωρίς ίχνος υγρασίας. Στη συνέχεια, πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλεία για να προχωρήσει η διαδικασία μαυρίσματος.

Rate this item
(0 votes)