Οδηγίες για σωστό και ασφαλές μαύρισμα στο σπίτι!

Το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν επίγνωση των κινδύνων της ηλιοθεραπείας στις μέρες μας είναι θετικό – τα καλλυντικά οφέλη δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία υπό αυτές τις συνθήκες. Το ανήλιο μαύρισμα είναι μια καλή, εναλλακτική λύση στο συνηθισμένο μαύρισμα που βασίζεται στην ηλιοθεραπεία.

Ωστόσο, κρύβει κι αυτό κινδύνους για την υγεία, επομένως δε θα πρέπει να το δείτε σε καμιά περίπτωση απερίσκεπτα.

Αν σκοπεύετε να μαυρίσετε μόνοι σας στο σπίτι, πρέπει να έχετε στο νου σας μερικά σημαντικά πράγματα. Πρώτα, ενυδατώστε την επιδερμίδα σας – σκουπιστείτε καλά πριν αρχίσετε τη διαδικασία του μαυρίσματος, αλλά κρατήστε ελαφρώς ενυδατωμένο το δέρμα σας, για να μην είναι τελείως στεγνό – αλλιώς, το μαύρισμα θα έχει μπαλώματα.

Το δεύτερο που πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται να κάνετε ανήλιο μαύρισμα μόνοι σας είναι να καλύψετε σωστά μερικά ευαίσθητα σημεία του σώματος. Αυτά είναι τα μάτια, τα χείλη, τ’ αυτιά, καθώς επίσης η μύτη και το στόμα, για να εμποδίσετε την εισχώρηση του προϊόντος. Η προστασία αυτή χρειάζεται μόνο στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε σπρέι μαυρίσματος. Διαφορετικά, αν χρησιμοποιήσετε λοσιόν δεν είναι απαραίτητη η προστασία των αναπνευστικών οργάνων.

Οι αρχάριοι σ’ αυτή τη διαδικασία συχνά έχουν την τάση να βάζουν μεγάλη ποσότητα προϊόντος, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση των ανεπιθύμητων πορτοκαλί αποχρώσεων. Μια καλή συμβουλή είναι να ξεκινήσετε με μικρές ποσότητες και με το μαλακό απλώνοντας στρώμα στρώμα μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση. Έτσι, θ’ απλώσετε το προϊόν σωστά αποφεύγοντας να δώσετε υπερβολικά πορτοκαλί απόχρωση, όπως προαναφέρθηκε.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε αερογράφο, θα πρέπει οπωδήποτε να εφαρμόσετε τους παραπάνω κανόνες προστασίας – επιπρόσθετα, καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε τον αερογράφο μόνοι σας, αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Η αερογραφία ανήκει στις καλές τέχνες, παρόλο που μπορεί να μην το πιστεύετε, και χρειάζεται λίγη ακρίβεια και σταθερό χέρι για να γίνει σωστά. Αν νομίζετε ότι μπορεί να μην το κάνετε σωστά, καλέστε ένα φίλο, ο οποίος είναι καλός στη ζωγραφική.

Αφού τελειώσετε με τη διαδικασία μαυρίσματος, θα πρέπει ν’ αποφύγετε για ένα διάστημα να έρθετε σ’ επαφή με το νερό. Αυτό εξαρτάται απ’ τον τύπο του προϊόντος, που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά γενικά η καλύτερη λύση είναι να περιμένετε περίπου 24 ώρες. Το νερό μπορεί ν’ απομακρύνει εύκολα τις χημικές ουσίες που παράγουν το μαύρισμα και να οδηγήσει σε πασαλείμματα και κηλίδες.

Επίσης, καλό είναι να έχετε προγραμματίσει εκ των προτέρων και τα ρούχα που θα φορέσετε. Αποφύγετε τ’ ανοιχτόχρωμα ρούχα, ιδιαίτερα τα λευκά – τα περισσότερα προϊόντα μαυρίσματος αφήνουν λεκέδες στα ρούχα όταν έρθουν σ’ επαφή μ’ αυτά. Τα σκουρόχρωμα ρούχα ενδείκνυνται συνήθως μετά το τεχνητό μαύρισμα και, κυρίως, για τα «bronzer» ή τα σπρέι προσωρινού bronzing, τα οποία αφήνουν σημάδια εύκολα ορατά.

Να θυμάστε ότι το τεχνητό μαύρισμα δεν προστατεύει κι απ’ τα εγκαύματα του ήλιου – αυτό είναι μια πολύ συνηθισμένη παρανόηση, η οποία οδηγεί τους ανθρώπους να παθαίνουν εγκαύματα απ’ τον ήλιο. Οι διεργασίες που μας προστατεύουν απ’ τις υπεριώδεις ακτινοβολίες UV είναι παρούσες μόνο στο φυσικό μαύρισμα και δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν μ’ ένα σπρέι ανήλιου μαυρίσματος. Να φοράτε πάντα επαρκή ποσότητα αντιηλιακής προστασίας – αντιηλιακή κρέμα, λοσιόν, κ.τ.λ. – για να εξασφαλίσετε την προστασία σας απ’ τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Αν δεν το κάνετε, μπορεί να προκληθούν μεγαλύτερα προβλήματα από τα συνηθισμένα εγκαύματα, που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο, καθώς το τεχνητό μαύρισμα τα επηρεάζει άσχημα.

Rate this item
(0 votes)