Απαλλαγείτε απ’ την κυτταρίτιδα μια για πάντα

Πώς είναι η κυτταρίτιδα; Όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη και παρατηρείτε τους μηρούς σας το μόνο που βλέπετε αντί για ωραίους σφιχτούς μηρούς είναι κάτι που μοιάζει περισσότερο με τη φλούδα του πορτοκαλιού. Το βρίσκετε αρκετά αποκρουστικό κι αναρωτιέστε πώς το βλέπουν οι άλλοι, σωστά;

Η κυτταρίτιδα μπορεί να φτάσει ακόμα και στο στάδιο να είναι εμφανής μέσα απ’ τα ρούχα όταν στέκεστε. Αυτό είναι ιδιαίτερα ντροπιαστικό. Και ούτε καν να σκεφτείτε να φορέσετε ωραία, καλοκαιρινά ρούχα, φειδωλά, εφαρμοστά και σέξι – τα υπέροχα σορτς ή οι μίνι φούστες απαγορεύονται αυστηρώς!

Δεν είναι και τόσο ωραία η κυτταρίτιδα, επειδή έχετα πάντα την αίσθηση ότι είστε σαν χριστουγεννιάτικη πουτίγκα ή σαν ζελέ – έχετε χαλάρωση παντού.

 Τι μπορείτε να κάνετε; Υπάρχει τρόπος για να ξεφορτωθείτε την κυτταρίτιδα;

 Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που υποτίθεται ότι διώχνουν την κυτταρίτιδα και δίνουν ένα πιο σφιχτό και πιο ελκυστικό σώμα. Πάρα πολλά προϊόντα δίνουν πολλές υποσχέσεις σχετικά μ’ αυτό το πρόβλημα. Αλλά, όπως γνωρίζετε ήδη, πολλές απ’ αυτές τις υποσχέσεις είναι απλά αερολογίες και τίποτα περισσότερο. Μερικά απ’ αυτά τα προϊόντα μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται ευλύγιστο κι ελαστικό, κάτι που πράγματι δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει λιγότερη κυτταρίτιδα. Αλλά κάνουν μόνο αυτό – η κυτταρίτιδα φαίνεται λιγότερη. Στην πραγματικότητα είναι ένας τρόπος για να καλυφθούν τα σφάλματα.

Αν η ρίζα ενός προβλήματος δεν αντιμετωπιστεί σωστά, τότε το πρόβλημα σπάνια – αν όχι ποτέ – εξαφανίζεται. Και το πρόβλημα της κυτταρίτιδας δε διαφέρει. Αν αγνοήσετε τους κύριους παράγοντες, στην πραγματικότητα αγνοείτε το αληθινό πρόβλημα. Απ’ τη στιγμή της εστίασης στο πρόβλημα αρχίζει και η αντιμετώπισή του στη ρίζα του. Με την αντιμετώπιση του προβλήματος οι πιθανότητες να πετύχει η θεραπεία που κάνετε και το πρόβλημα να πάψει να είναι πρόβλημα είναι μεγάλες. Ελπίζω να είναι κατανοητό.

Ας αναφερθούμε συνοπτικά σε τρεις μεθόδους που χρησιμοποιούνται συχνά για την απαλλαγή απ’ την κυτταρίτιδα.

Άσκηση:
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η άσκηση βοηθά στη μείωση του περιττού λίπους ενώ ταυτόχρονα τονώνει τις περιοχές που έχουν κυτταρίτιδα. Οι ασκήσεις που αντιμετωπίζουν κι εστιάζουν στην προβληματική περιοχή δεν είναι οπωσδήποτε η καλύτερη μέθοδος. Καλύτερα να στοχεύετε στην ευρύτερη περιοχή του σώματος ενώ ταυτόχρονα να εστιάσετε σε κάποιο βαθμό στα μέρη που υπάρχει κυτταρίτιδα.

Διατροφή:
Χωρίς αμφιβολία η διατροφή είναι κύριος παράγοντας που συμβάλλει στα επίπεδα λίπους στο σώμα και στην κυτταρίτιδα. Τα κορεσμένα λίπη που υπάρχουν σε κάθε διατροφή δεν είναι απαραίτητα τόσο βλαβερά όσο λέγεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι προσθέτετε κιλά αν ενδίδετε τακτικά κατά τη διάρκεια του δείπνου στο τηγανητό κοτόπουλο. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τη διατροφή σας, αν θέλετε ν’απαλλαγείτε απ’ την κυτταρίτιδα.

Κρέμες κατά της κυτταρίτιδας:
Μερικοί τις εμπιστεύονται, άλλοι τις πετάνε στα σκουπίδια. Όμως, οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας παίζουν το ρόλο τους στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας.

Rate this item
(0 votes)