Πώς να κολακέψετε το σώμα σε σχήμα αχλαδιού

    Ας το αντιμετωπίσουμε, δεν έχουν όλες οι γυναίκες αδύνατο σώμα (ευτυχώς) και ακόμα λιγότερες έχουν το σώμα σε σχήμα κλεψύδρας που όλες ονειρεύονται να αποκτήσουν. Αν ανήκετε στην πλειοψηφία των γυναικών έχετε σώμα σε σχήμα αχλαδιού, δηλαδή οι ώμοι σας έχουν μικρότερο φάρδος από τους γοφούς σας.

Αντί να βρίζετε τον σωματότυπό σας και να προσπαθείτε να τον κρύψετε, γιατί να μην προσπαθήσετε να κολακέψετε το σώμα σας και να τιμήσετε τις σέξι καμπύλες σας;

Συμβουλή 1: Τονίστε τη μέση σας

     Η μέση σας είναι το πιο λεπτό σημείο του σώματός σας, γι’ αυτό χρειάζεται να τονιστεί για να δώσει στο σώμα σας λίγο περισσότερη αναλογία. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα προσθέτοντας μια ζώνη, ένα φουλάρι ή οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ που θα τυλίξετε γύρω από το μικρότερο σημείο της μέσης σας. Πολλά σορτς και μπουφάν στις μέρες μας συνοδεύονται από ζώνες και φουλάρια ή είναι εξοπλισμένα έτσι μόνο γι’ αυτόν τον λόγο. Αυτή η ενέργεια θα απομακρύνει τα βλέμματα από την περιοχή των γοφών και της μέσης δίνοντας την εντύπωση στους άλλους ότι έχετε μικρότερους γοφούς, μηρούς και ψωμάκια.

Συμβουλή 2: Καλύψτε τις προβληματικές περιοχές

     Οι περισσότερες γυναίκες έχουν το ίδιο πρόβλημα στις ίδιες περιοχές: τους γοφούς, τους μηρούς και τον ποπό. Η λογική μας υπαγορεύει να κρύβουμε τις προβληματικές περιοχές, κάτι που είναι αλήθεια, αλλά οι περισσότερες το κάνουν με λάθος τρόπο. Φορώντας μεγαλύτερα και φαρδύτερα ρούχα το μόνο που κάνει είναι να τονίζει τις προβληματικές περιοχές, και φορώντας φαρδιά φορέματα πραγματικά χειροτερεύει δεκαπλασιάζοντας το πρόβλημα.

     Το κόλπο σε αυτό είναι να κάνετε το αντίθετο από αυτό που υπαγορεύει η λογική σας. μην προσπαθείτε να ρίξετε ένα μεγάλο σεντόνι πάνω στη μέση σας. Αντιθέτως, ψάξτε να βρείτε φούστες και παντελόνια σε λεπτό ύφασμα που απλώς αγγίζουν αυτές τις περιοχές. Τα φυσικά παντελόνια και τζιν είναι μια καλή επιλογή όπως και οι φούστες σε γραμμή Α.

Συμβουλή 3: Τολμήστε να ξεφύγετε από το μαύρο

     Αν προσπαθείτε τώρα να πείσετε τον εαυτό σας ότι πρέπει να φοράτε μόνο σκούρα χρώματα είναι πιθανό ότι είστε μια από τις πολλές γυναίκες που φοράνε μόνο μαύρα. Το μαύρο αδυνατίζει, σωστά; Το ίδιο κάνουν και τα άλλα χρώματα! Είναι αλήθεια ότι τα πιο σκούρα χρώματα κολακεύουν, αλλά μπορείτε να ξεφύγετε από τα σκούρα χρώματα. Τα σκούρα χρώματα όπως το σκούρο καφέ, το γκρι, το δαμασκηνί, και ναι, το ναυτικό  μπλε θα πρέπει να φοριούνται στο κάτω μέρος του κορμού, αλλά στο πάνω μέρος μπορείτε να φοράτε πιο ανοιχτά, εντυπωσιακά χρώματα προσθέτοντας πραγματικά λίγο χρώμα και ενδιαφέρον στην ντουλάπα σας.

Συμβουλή 5: Προσθέστε αξεσουάρ!

     Το καλύτερο με τα αξεσουάρ είναι ότι άσχετα από το πόσα κιλά παίρνουμε ή χάνουμε, πάντα έχουμε την πιθανότητα να τα ταιριάξουμε. Αν δεν θέλετε να παρατηρούν οι άλλοι τους φαρδείς γοφούς σας, τότε επικεντρωθείτε σε αξεσουάρ για το πάνω μέρος του κορμού. Μπορείτε να φορέσετε αστραφτερά κολιέ, κομψά σκουλαρίκια, ένα καλά τοποθετημένο φουλάρι ή ακόμα και μια κορδέλα για τα μαλλιά. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά αξεσουάρ. Ένα ή δύο μόνο θα κάνουν τη δουλειά τους.

Rate this item
(0 votes)