Θεραπείες φυσικού εκζέματος

Θεραπείες φυσικού εκζέματος που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Το έκζεμα είναι μια συνηθισμένη δερματική διαταραχή, απ’ την οποία υποφέρουν πολλοί άντρες και γυναίκες είτε τακτικά είτε εποχικά. Η λέξη «έκζεμα» προέρχεται από την ελληνική λέξη με τη σημασία «βράζω», η οποία είναι ένας ταιριαστός όρος για το κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα που είναι χαρακτηριστικό του εκζέματος.

 Το δέρμα που πλήττεται από έκζεμα έχει την τάση να είναι κόκκινο, κνησμώδες και πολύ ξηρό σε σημείο όπου το δέρμα αρχίζει να ξεφλουδίζει προκαλώντας στο δέρμα επίσης πληγή και πόνο. Το έκζεμα μπορεί να προκληθεί από έναν αριθμό αιτιών όπως: Αλλεργίες Τοξικότητα του σώματος Προβληματικός μεταβολισμός Ψυχρός και ξηρός καιρός Διατροφική ανεπάρκεια Κιρσοί Συχνά οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακριβώς τι προκαλεί το έκζεμα κι έτσι συνταγογραφούν μια γενική κορτικοστεροειδή θεραπεία για δοκιμή και καταπράϋνση των συμπτωμάτων, απ’ τα οποία υποφέρει ο ασθενής, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί θεραπεία για το έκζεμα. Επειδή δεν υπάρχει πραγματικά καμιά γνωστή θεραπεία, το έκζεμα αντιμετωπίζεται συχνά ως παροδική ασθένεια και χρόνια δερματική διαταραχή.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι πρέπει να ακολουθήσετε μια στεροειδή θεραπεία για το δέρμα σας για το υπόλοιπο της ζωής σας ακολουθούν μερικές φυσικές σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε και να θεραπεύσετε τα συμπτώματα του εκζέματος: Βαζελίνη Η βαζελίνη είναι μια καταπληκτική θεραπεία για πολλές δερματικές διαταραχές συμπεριλαμβανομένου και του εκζέματος. Δεν είναι μόνο ενυδατική, αλλά βοηθάει και στη διατήρηση της υγρασίας που χάνεται διαφορετικά από την επιδερμίδα και η λιπαρότητά της συμβάλλει στην προστασία του δέρματος. Αυτή η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική αν εφαρμοστεί στο δέρμα που έχει πληγεί από έκζεμα μέσα σε λίγα λεπτά αφού βγείτε από το ντους.

Έλαιο καρύδας Το έλαιο καρύδας βοηθά να μαλακώσει το δέρμα και να διατηρηθεί ενυδατωμένο. Η λιπαρότητά του βοηθά επίσης να απομακρυνθούν άλλα υλικά από την επιφάνεια της επιδερμίδας ανακατεμένα με το λάδι αντί να απορροφηθούν από την επιδερμίδα. Κρύες κομπρέσες Για όσους υποφέρουν από έκζεμα που τείνει να γίνει έγκαυμα και να ερεθιστεί τίποτα δεν είναι σαν τις κρύες κομπρέσες που βοηθούν να καταπραϋνθούν τα συμπτώματα.

Οι κρύες κομπρέσες βοηθούν το δέρμα να κρυώσει και εμποδίζει το έκζεμα να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος. Το νερό επίσης βοηθά το δέρμα να ενυδατωθεί. Από τη στιγμή που ηρεμήσει το δέρμα απομακρύνετε την κρύα κομπρέσα και συνεχίστε απλώνοντας βαζελίνη, έλαιο καρύδας ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην επιδερμίδα για να διατηρηθεί έξτρα ενυδατωμένο. Δημιουργήστε μια αλοιφή Μια απλή αλοιφή που περιέχει 1 κουταλάκι του τσαγιού καμφορά και αναμειγνύεται με ίση ποσότητα σανταλόξυλο συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων του εκζέματος. Αναμίξτε τα δυο υλικά μαζί με αρκετή ποσότητα νερού έτσι ώστε να σχηματιστεί η αλοιφή. Απλώστε την στις περιοχές που έχουν πληγεί και αφήστε την για περίπου 10 λεπτά.

Ξεπλύντε τη με κρύο νερό και θα παρατηρήσετε διαφορά στο έκζεμα. Αποφύγετε το ζεστό νερό Το ζεστό νερό απομακρύνει την υγρασία από την επιδερμίδα, επομένως αν συνηθίζετε να κάνετε πολύ ζεστό ντους χαμηλώστε τη θερμοκρασία ή κάντε πιο σύντομο ντους διάρκειας περίπου 3 λεπτών.

Rate this item
(0 votes)