Breadcrumbs

Γίνετε εμπειρογνώμων της απώλειας βάρους σας

Rate this item
(0 votes)

Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότερα σχέδια και προγράμματα απώλειας βάρους έχουν διοχετευτεί στην αγορά, αλλά παχαίνουμε όλο και πιο πολύ. Ίσως, όλα αυτά τα σχέδια και προγράμματα χάνουν την ουσία. Ίσως, το βλέπουν με εντελώς λάθος τρόπο.

 Ίσως, ως ανθρώπινα όντα δεν είμαστε ψυχολογικά εξοπλισμένοι να ακολουθήσουμε ένα αυστηρό σχέδιο ή πρόγραμμα. Ίσως, ο μόνος τρόπος για την επιτυχή υγιεινή απώλεια

βάρους (εννοώ την παντοτινή απώλεια λίπους και όχι απλώς τη γρήγορη απώλεια λίπους) είναι να αναπτύξετε στρατηγικές άσκησης και υγιεινής διατροφής που σας ταιριάζουν σωματικά, πρακτικά και ψυχολογικά. Ίσως, αυτή είναι η αληθινή επανάσταση στην απώλεια βάρους. Ίσως, δεν είναι καν πραγματική επανάσταση. Ίσως, είναι απλώς μια εξέλιξη, κάτι που εξασφαλίζει την επιβίωση του πιο υγιούς και ένας τρόπος για να αποδράσουμε από τις δρακόντειες λύσεις που έχουν γίνει τα σχέδια και προγράμματα απώλειας βάρους.

Λοιπόν, πώς θα το κάνετε;

   Σκεφτείτε μόνοι σας. Μπορείτε. Το μόνο άτομο που γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας. Μην ακολουθήσετε εύκολα οποιονδήποτε γκουρού υγείας, φυσικής κατάστασης ή διατροφής. Μετριάστε τα λόγια τους με τις ιδέες σας, κάτι που θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. Ίσως, γνωρίζετε ήδη δέκα ή είκοσι υγιεινές συνήθειες που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε. Χρειάζεται μόνο να δουλέψετε τον τρόπο που θα τις ενσωματώσετε στη ζωή σας όχι μόνο για τώρα, αλλά για πάντα.

   Να θυμάστε ότι έχετε τον έλεγχο του ταξιδιού της απώλειας βάρους σας. Ορίστε τα δικά σας όρια ταχύτητας. Αναβαθμίστε τις προσπάθειες άσκησης και υγιεινής διατροφής και θα φτάσετε στον προορισμό σας σε μηδενικό χρόνο.

   Σκεφτείτε να κρατάτε ημερολόγιο με τη διατροφή και τις ασκήσεις σας. Αυτό δεν θα σας κάνει μόνο υπεύθυνους, αλλά θα σας κρατήσει οργανωμένους, επικεντρωμένους και θα μπορείτε καλύτερα να λαμβάνετε συνειδητές αποφάσεις. Επίσης, θα κάνει θαύματα και στην αυτοπεποίθησή σας.

   Μόλις αφυπνίσετε το υγιές σώμα σας από τη χειμερία νάρκη του σε ανθυγιεινό τρόπο ζωής σύντομα θ’ αρχίσει να σας μιλάει. Ακούστε το. Μερικές μέρες είναι ημέρες πείνας, κάποιες μέρες δεν είναι. Κάποιες μέρες χρειάζεστε ξεκούραση, άλλες μέρες χρειάζεται να συντρίψετε το γυμναστήριο.

   Ο δρόμος προς την απώλεια βάρους δεν είναι ίσιος και ομαλός. Χρειάζεται να αλλάξετε και να ωριμάσετε ανάλογα με το τι σας φέρνει η ζωή. Να αναμένετε το μη αναμενόμενο και θα είστε προετοιμασμένοι.

Σκεφτείτε, μπορείτε ή δεν μπορείτε να το κάνετε; Εξετάστε το ενδεχόμενο να έρθετε σε επαφή με κάποιον γυμναστή για να σας διευκολύνει και να σας συντροφεύσει στη διαδρομή προς την απώλεια βάρους (δεν συμπεριλαμβάνονται δρακόντειες λύσεις!)

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.