Χάστε βάρος και δειπνήστε έξω

     Όλοι τρώμε έξω καμιά φορά και πρέπει να το κάνουμε. Είναι διασκεδαστικό, κοινωνικό κι έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέα πράγματα. Αλλά μην πέσετε στην παγίδα όπου το χρησιμοποιείτε σαν δικαιολογία για να τρώτε άθλια.

Μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το φαγητό και να κάνετε καλές επιλογές. Αν ξέρετε ότι θα φάτε το βράδυ έξω φάτε ίσως κάτι ελαφρύτερο κατά τη διάρκεια της μέρας. Μην λιμοκτονείτε αλλιώς θα πεινάτε τόσο πολύ που θα κατεβάσετε ό, τι βρείτε μπροστά σας. Να είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της μέρας και να κρατάτε τις μερίδες σας μικρές και υγιεινές.

 

•             Δείτε το μενού εκ των προτέρων από το διαδίκτυο, επιλέξτε τι θέλετε και μείνετε σε αυτό. Σκεφτείτε σε ποιες τροφές αξίζει να ενδώσετε και σε ποιες όχι.

•             Προσπαθήστε να μοιραστείτε τα πιάτα. Όσοι μοιράζονται τα πιάτα τείνουν να τρώνε λιγότερο.

•             Προσέξτε τις σάλτσες, αποφύγετε τις σάλτσες με βάση την κρέμα και το τυρί, οτιδήποτε λευκό, επιλέξτε πιάτα με βάση την τομάτα.

•             Με μεθόδους μαγειρέματος ψάξτε για λέξεις όπως γκριλ, ποσέ, ψητό και στον ατμό. Αποφύγετε τα πιάτα που χρησιμοποιούν τις λέξεις τηγανητός, τραγανός, εσκαλόπ και χτυπητός. Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς έχει μαγειρευτεί κάτι μην φοβάστε να ρωτήσετε.

•             Παραγγείλτε τις σάλτσες να είναι στο πλάι, χρησιμοποιήστε μόνο τόση ώστε να πάρετε μια γεύση.

•             Παραγγείλτε καλύτερα ένα ποτήρι κρασί αντί για ένα μπουκάλι. Μείνετε στο ένα ποτήρι. Περιμένετε να έρθει το φαγητό πριν αρχίσετε να πίνετε. Αποφύγετε να ζαλιστείτε με ελαφρύ στομάχι και ξεχάστε τις προθέσεις σας.

•             Χορτάστε με λαχανικά και συνοδευτικές σαλάτες.

•             Για επιδόρπιο επιλέξτε πιάτα με βάση τα φρούτα αποφεύγοντας την κρέμα. Μοιραστείτε το με ένα φίλο αντί να το φάτε όλο μόνοι σας. παραγγείλτε τσάι μαζί με το επιδόρπιο, θα σας χορτάσει και θα σας απασχολήσει.

Διαφορετικές κουζίνες

Ιταλική

Καλύτερο: μαρινάρα, πριμαβέρα, αραμπιάτα. Λεπτές βάσεις πίτσας.

Χειρότερο: καρμπονάρα, παρμεζάνα, σκορδόψωμο, παχιά βάση πίτσας και κομμάτια κρέατος.

Κινέζικο

Καλύτερο: ζεματιστά πιάτα, θαλασσινά, βραστό ρύζι, ζεστά και πικάντικα πιάτα.

Χειρότερο: σπρινγκ ρολς, τηγανητό ρύζι, κροκέτες γαρίδας, τραγανά νούντλς.

Ινδικό

Καλύτερο: μασάλα, τίκα, ράιτα, τσάτνεϊ.

Χειρότερο: ψωμί ναν, κόρμα, σάλτσες κρέμας/καρύδας.

Ταϋλανδέζικο

Καλύτερο: πιάτα με τηγανητά θαλασσινά, ρύζι στον ατμό, σούπες

Αποφύγετε: κάρυ μασάμουμ, κόκκινο κάρυ, οποιαδήποτε βάση με κρέμα ή καρύδα

 

Απολαύστε το γεύμα σας – να τρώτε αργά – να γεύεστε κάθε μπουκιά!

Rate this item
(0 votes)