Περιποίηση του δέρματος- Τι να αποφεύγετε

Rate this item
(0 votes)

 Κατά την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης του δέρματος μπορεί να είναι για εσάς δύσκολο έργο τι να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα και ένα πλήθος από μάρκες. Λόγω της ανεπαρκούς γνώσης για την αληθινή φύση των καλλυντικών συστατικών η επιλογή του προϊόντος φυσικής περιποίησης για το δέρμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επηρεασμένοι από τις επιβεβαιώσεις προσωπικοτήτων και των διαφημίσεων και να μην είναι μια έξυπνη απόφαση.

Ενώ οι περισσότερες εμπορικές μάρκες αναμένεται να έχουν προϊόντα περιποίησης του δέρματος που περιέχουν τα καλύτερα συστατικά για τις ανάγκες σας μερικές προσιτά προϊόντα που βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και τα φαρμακεία μπορούν να κάνουν εξίσου την ίδια δουλειά με τα ακριβά προϊόντα. Σημασία δεν έχει πάντα η τιμή, το όνομα του προϊόντος ή η συσκευασία του, όσο η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των συστατικών που περιέχει.

     Δεν είναι όλες οι χημικές ουσίες που βρίσκονται μέσα στο σωληνάριο ή στο βάζο των καλλυντικών καλές για το δέρμα ή την υγεία γενικότερα. Μερικά καλλυντικά συστατικά που μπορεί να φαίνονται καλά για το δέρμα σας μπορεί να βάζουν αργότερα σε κίνδυνο τον οργανισμό σας αν εισχωρήσουν στο αίμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μερικές χημικές ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς, επομένως θα πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά τις ετικέτες ή τη συσκευασία του προϊόντος που πρόκειται να αγοράσετε.

Αποφύγετε την αγορά προϊόντων που περιέχουν οτιδήποτε από τ’ ακόλουθα:

Παραβένες

     Τα μέλη της οικογένειας των παραβενών συχνά συγκαταλέγονται σε προϊόντα ομορφιάς όπως η μεθυλπαραβένη, η εθυλπαραβένη ή ή προπυλπαραβένη. Οι παραβένες χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα για τις συντηρητικές τους ιδιότητες. Τα τελευταία χρόνια μελέτες και έρευνες έχουν δείξει την παρουσία τους στους ιστούς του μαστού που λαμβάνονται από καρκινοπαθείς. Ενώ η απλή παρουσία αυτής της χημικής οικογένειας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κύριος υπαίτιος του καρκίνου, η συσχέτιση μεταξύ των παραβενών και του καρκίνου του μαστού δεν μπορεί να αγνοηθεί. Με αυτή τη λογική οι παραβένες μπορεί να αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγονται.

Συνθετικά χρώματα

 Τα συνθετικά χρώματα χρησιμοποιούνται γενικά για να κάνουν ένα προϊόν ελκυστικό. Αυτές οι χημικές ουσίες προέρχονται από μη βιοδιασπώσιμο πετρέλαιο και είναι γνωστό ότι προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς και αλλεργίες.

Φθαλικοί εστέρες

     Οι φθαλικοί εστέρες προέρχονται από το πλαστικό. Ενσωματώνονται συχνά σε καλλυντικές κρέμες όπως οι μαλακτικές και οι ενυδατικές. Επιστημονικές μελέτες, ωστόσο, προειδοποιούν σχετικά με τη χρήση των φθαλικών εστέρων σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, επειδή αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να εισχωρήσουν στον οργανισμό και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνο και γενετικές ανωμαλίες στα παιδιά που γεννιούνται από χρήστες τέτοιων συστατικών περιποίησης του δέρματος. Γι’ αυτόν τον λόγο, μερικές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν θέσει ήδη σε εφαρμογή την απαγόρευση της χρήσης των φθαλικών εστέρων σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Λαουρυλοθειϊκό νάτριο

     Το λαουρυλοθειϊκό νάτριο χρησιμοποιείται συνήθως ως συστατικό αφρού σε σαπούνια

και σαμπουάν. Το πρόβλημα με αυτό το χημικό είναι ότι είναι ιδιαίτερα διαβρωτικό και προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και στο δέρμα όταν έρθει σε επαφή. Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για πιο σοβαρές επιδράσεις του λαουρυλοθεϊκού νατρίου, επειδή μπορεί να εισχωρήσει εύκολα στον οργανισμό μέσω του δέρματος και μπορεί να γίνει παράγοντας κινδύνου για καρκίνο λόγω των ιδιοτήτων του που μοιάζουν με των οιστρογόνων. Παρά τις ενδείξεις των πιθανών επιδράσεών του στο ανθρώπινο δέρμα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας λόγω του χαμηλού του κόστους.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.