5 τοπ συμβουλές περιποίησης του δέρματος

     Απ’ τη στιγμή που θα παρατηρήσετε την πρώτη κηλίδα στο τελείωμα της εφηβικής μύτης σας η περιποίηση του δέρματος είναι σημαντική. Ξαφνικά υπάρχει παντού, μεγάλα άρθρα σε περιοδικά, ευρεία συλλογή προϊόντων που γεμίζουν τα ράφια του μπάνιου σε κάθε σπίτι και (αν τα γούστα σας στην ανάγνωση είναι πολύ εκλεκτικά) μια σειρά από περίεργες δραστηριότητες που υπόσχονται καθαρή επιδερμίδα.

 Η περιποίηση του δέρματος είναι μεγάλη υπόθεση. Η διατήρηση της καλής εμφάνισης του δέρματός σας θα μπορούσε να καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας, καθώς και λογιστικά ένα σημαντικό τμήμα των δαπανών σας. Μερικές φορές τα μηνύματα για την περιποίηση του δέρματος μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Η λοσιόν θαύμα αυτής της εβδομάδας μπορεί την επόμενη εβδομάδα να είναι καταστροφική. Γι' αυτό κόψτε το κυνήγι. Αν πάρετε απ' όλες τις συμβουλές για περιποίηση του δέρματος που ακούτε παντού τα πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιποιηθείτε το δέρμα σας να τι θα μπορούσατε να κάνετε:

1. Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο

Η Ελλάδα  είναι γνωστή για την ηλιοφάνεια και τις ηλιόλουστες προσωπικότητες των κατοίκων της. Απολαμβάνετε τον ήλιο, σας αρέσει να περνάτε χρόνο κάτω απ' αυτόν και δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχίσετε να τον απολαμβάνετε αν θυμηθείτε να προστατεύσετε το δέρμα σας. Είναι απλό:
• Αντιηλιακό. Να χρησιμοποιείτε τακτικά αντιηλιακό και να επιλέγετε κάποιο που να είναι κατάλληλο για τη δραστηριότητά σας. Αν είστε πάνω ή κοντά στο νερό τότε να ανανεώνετε το αντιηλιακό σας συχνά και φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό φράγμα ψευδαργύρου ή τιτανίου στις ευαίσθητες περιοχές.
• Καλυφθείτε. Αξίζει να επενδύσετε σε ρούχα που αντανακλούν το φως και σε καπέλα με φαρδύ γείσο αν σχεδιάζετε να βγείτε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βρείτε σκιερά σημεία για να ξεκουραστείτε όποτε μπορείτε.
• Να κάνετε τακτικά εξετάσεις στο δέρμα σας. Να εξετάζετε την πολιτική ασφάλειας της υγείας σας. Μερικές πολιτικές περιλαμβάνουν ετήσια συνάντηση με δερματολόγο. Αν ανησυχείτε για τυχόν περίεργα εξογκώματα ή ανωμαλίες ή μικρές κηλίδες που δεν δείχνουν να θεραπεύονται, είναι καιρός να επισπεύσετε αυτή τη συνάντηση. Όσο πιο γρήγορα ασχοληθείτε μ' αυτό τόσο λιγότερο είναι πιθανό το πρόβλημα να γίνει πιο σοβαρό.
• Λίγος ήλιος θα σας κάνει καλό. Το δέρμα σας παράγει βιταμίνη D με την παρουσία του ηλιακού φωτός. Παρόλο που το δέρμα σας χρειάζεται μόνο περίπου 20 λεπτά έκθεσης για ν' ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις του για βιταμίνη D για καλύτερα αποτελέσματα να αποφεύγετε να βρίσκεστε στον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ.
• Αν ανησυχείτε για τα συστατικά σε ορισμένα αντιηλιακά αξίζει να ερευνήσετε τη μεγάλη ποικιλία των φυσικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος που είναι διαθέσιμα.

2. Να πίνετε άφθονο νερό

Μερικά άτομα υποστηρίζουν ότι πίνοντας άφθονο νερό είναι ένας απ' τους μύθους τηςκατάλληλης φροντίδας του δέρματος. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν πίνουν αρκετό νερό για να διατηρούνται σωστά ενυδατωμένοι. Υπάρχουν ενδεικτικά σημάδια που προσφέρει το δέρμα όταν κάποιος δεν πίνει αρκετό νερό. Ελέγξτε για ερυθρές περιοχές γύρω απ' τη βάση της μύτης, για ξηρά ή σκασμένα χείλη, ξηρό δέρμα στους αγκώνες και φθαρμένες φτέρνες. Αν σας ακούγονται οικεία τότε προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθημερινά και περισσότερο όταν έχει ζέστη. Αν ζείτε σε ιδιαίτερα ξηρό και ζεστό περιβάλλον μπορείτε να επενδύσετε σε κάποια υγρά διαλύματα που έχουν σχεδιαστεί για ν' αντικαθιστούν τα χαμένα υγρά ή ηλεκτρολύτες καθώς και ν' αυξήσουν την πρόσληψή σας σε νερό.
Αν αυξήσετε την πρόσληψη νερού μπορεί να χρειαστεί λίγος καιρός πριν παρατηρήσετε αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας. Τα καλύτερα αποτελέσματα που έχω δει ήταν σε μια φίλη διατροφολόγο θεραπεύτρια που αποφάσισε ν' αυξήσει την πρόσληψή της σε νερό σε τέσσερα λίτρα ημερησίως. Παρακαλώ, σημειώστε ότι φρόντιζε πολύ τη διατροφή της βεβαιώνοντας και την αύξηση των κατάλληλων βιταμινών και μετάλλων έτσι ώστε να μη θέσει σε αδικαιολόγητο κίνδυνο τα νεφρά της. Μέσα σε έξι εβδομάδες ένιωθε ότι έφυγαν 10 χρόνια απ' το πρόσωπό της.

3. Να ενυδατώνεστε δυο φορές τη μέρα

Όποιο πρόγραμμα περιποίησης δέρματος κι αν επιλέξετε μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας. Η ενυδατική κρέμα δρα ως φράγμα ανάμεσα στο δέρμα σας και τα στοιχεία. Εκτός απ' την ενυδάτωση του δέρματος πολλές ενυδατικές κρέμες προσφέρουν τώρα κι αντιηλιακή προστασία. Η επιλογή της εξαρτάται απ' τον τύπο της επιδερμίδας σας. Γενικά μια απαλή λοσιόν ή κρέμα τη μέρα και μια πιο πλούσια κρέμα ή λάδι τη νύχτα θα συμβάλλουν στη διατήρηση του δέρματός σας σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο, ακολουθήστε τις συμβουλές ενός αισθητικού προκειμένου να βρείτε τον σωστό συνδυασμό ενυδατικών που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας.

4. Γνωρίστε τον τύπο του δέρματός σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσασταν σίγουροι για τον τύπο δέρματος που είχατε; Οι άνθρωποι συχνά κάνουν υποθέσεις σχετικά με τον τύπο της επιερμίδας τους. Ίσως, νομίζετε ότι είναι λιπαρή επειδή κάποτε είχατε μερικές κηλίδες. Ίσως νομίζετε ότι είναι «ώριμη» επειδή πρόσφατα γιορτάσατε τα 30ά γενέθλιά σας. Η αλήθεια μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Αν βρίσκεστε στο κρύο και στο νερό συνεχώς (και δεν φροντίζετε το δέρμα σας) μπορεί να έχετε ώριμο δέρμα ακόμα κι αν είστε μόνο 22.
Κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες περιποίησης. Για παράδειγμα, η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται συχνά την αποφυγή του ζεστού και του κρύου νερού (το χλιαρό είναι το καλύτερο). Προϊόντα που τρίβουν, απολεπίζουν και άλλα ισχυρά προϊόντα δεν είναι πάντα απαραίτητα για τους ευαίσθητους, ξηρούς ή ορισμένους μικτούς τύπους δέρματος. Προϊόντα με μεγάλη ποσότητα αλκοόλης στη σύνθεσή τους δεν πρόκειται να βοηθήσουν την ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα (κι αν έχετε ακμή καθώς και ξηρή επιδερμίδα θα την χειροτερέψουν). Κλείστε ένα ραντεβού για θεραπεία προσώπου με έναν αισθητικό που εμπιστεύεστε και ανακαλύψτε το πρόγραμμα θεραπείας που είναι πιο κατάλληλο για εσάς.

5. Να προσέχετε τη διατροφή σας

Όταν έχετε άγχος το δέρμα σας μπορεί να το δείξει με διάφορους τρόπους. Μπορεί να δείχνετε χλωμοί, μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχετε κοιμηθεί καλά. Μπορεί να έχετε άγχος που σχετίζεται με την ακμή, το έκζεμα ή οποιαδήποτε άλλη δερματική πάθηση. Επίσης, το δέρμα σας δείχνει την κατανάλωση έτοιμων τροφών όπως η καφεΐνη, τα σακχαρούχα ή αλατισμένα σνακ και το αλκοόλ. Η απόλυτη ομορφιά προέρχεται από μέσα - περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και υγιή λίπη (λίπη ψαριών, ξηρών καρπών και οσπρίων) – και θ' ανταμοιφθείτε με μια επιδερμίδα που θα πείθει τους άλλους ότι είστε πολύ νεότεροι απ' ότι στην πραγματικότητα.

• Βρείτε έναν αισθητικό στην περιοχή σας.
• Μάθετε για τα οργανικά προϊόντα περιποίησης στην περιοχή σας

Rate this item
(0 votes)