Πώς να γυμνάσετε την κοιλιά σας

     Μάλλον είναι τ’ όνειρο όλων των γυναικών να μαζέψουν το στομάχι τους καταλήγοντας να τσιμπάνε μόνο το δέρμα τους. Όλοι ξέρουμε ότι αυτό το σενάριο δεν θα συμβεί με μαγικό τρόπο (όσο κι αν το θέλουμε) κι αν θέλουμε μια πιο επίπεδη κοιλιά πρέπει να κάνουμε κάποια προσπάθεια όταν πρόκειται για δίαιτα κι άσκηση για να φτάσουμε τον στόχο μας.

     Γι’ αυτό ακολουθούν πέντε ασκήσεις σύσφιξης στομαχιού που μπορείτε να κάνετε δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα βοηθώντας σας στην προσπάθεια για αξιοζήλευτους κοιλιακούς.
1) Συχνές κάμψεις

     Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα ν’ ακουμπούν στο πάτωμα. Ακουμπήστε τα χέρια στα πλευρά με τις παλάμες προς τα κάτω. Φέρτε το πηγούνι στο στήθος σας και σηκώστε αργά το κεφάλι, τον αυχένα και τους ώμους απ’ το πάτωμα σηκώνοντας τα χέρια έτσι ώστε να φτάνετε τα γόνατα. Κρατήστε για ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε 10 φορές.
2) Πτώσεις ποδιών

     Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πέλματα να βλέπουν το ταβάνι (το σώμα σας να σχηματίζει ορθή γωνία). Χαμηλώστε αργά και τα δυο πόδια μέχρι να σχηματίσουν 

μια ευθεία γραμμή με τον κορμό σας και να είστε ξαπλωμένοι σχεδόν επίπεδα. Τα πόδια σας δεν πρέπει ν’ αγγίξουν το έδαφος. Πρέπει να είναι ακριβώς από πάνω του. Επαναφέρετε αργά τα πόδια σας στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 10 φορές.
3) Σανίδα

     Ξαπλώστε μπρούμυτα στο πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα και τον κορμό να συγκρατείται απ’ τους βραχίονες. Ανασηκώστε τον κορμό σας έτσι ώστε να συγκρατείται απ’ τους βραχίονες και τις μύτες των ποδιών σας. Ο πισινός σας δεν πρέπει να προεξέχει και ο κορμός σας πρέπει να είναι ίσιος. Ρουφήξτε το στομάχι σας και κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα (ή για όσο μπορείτε!)   

4) Ψαλίδια

     Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια στα πλευρά και τα πόδια ίσια. Τα πέλματά σας να μην αγγίζουν το πάτωμα. Κρατήστε τα λίγα εκατοστά πάνω απ’ το πάτωμα. Σηκώστε το δεξί πόδι σας περίπου 30 εκατοστά, στη συνέχεια φέρτε το αργά προς τα κάτω στην ίδια ευθεία με το αριστερό. Επαναλάβετε 10 φορές για κάθε πόδι εναλλακτικά.

5) Ανόρθωση γοφών

     Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια στα πλευρά και τα πόδια να βλέπουν στο ταβάνι (το σώμα σας να σχηματίζει ορθή γωνία). Σηκώστε αργά τους γοφούς απ’ το πάτωμα κρατώντας τα πόδια ίσια σαν να πιέζατε τα πόδια σας προς το ταβάνι. Χαμηλώστε ξανά αργά προς το πάτωμα. Επαναλάβετε 10 φορές.
     Να θυμάστε ότι κάνοντας μόνο αυτές τις ασκήσεις δεν θα σας δώσει τ’ αναμενόμενα αποτελέσματα. Πρέπει να γίνονται σε συνδυασμό με τακτικά cardio workouts (περίπου τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα με κάθε συνεδρία να διαρκεί περίπου 30 λεπτά) και με υγιεινή διατροφή (αποφεύγοντας τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και λιπαρών, τα οποία προκαλούν συχνό φούσκωμα).

Rate this item
(0 votes)