Πώς ν’ αντιμετωπίσετε τα ξαφνικά φουντώματα του δέρματος

     Μερικές φορές, μόνο μερικές φορές, ορισμένοι παράγοντες σημαίνουν ότι το δέρμα λειτουργεί μ’ έναν τρόπο που δεν είναι απλώς εντάξει. Είτε πρόκειται για μια μεγάλη νύχτα έξω που φαίνεται στην επιδερμίδα σας, μια αγχώδη μέρα που έλαβε τέλος, την αντίδραση σ’ ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ή την αλλαγή στην συνηθισμένη περιποίηση της επιδερμίδας και του μέικ απ, δεν μπορείτε να προβλέπετε πάντα το ξέσπασμα της επιδερμίδας, αλλά σίγουρα μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

      Θέλω να πω ότι αυτό το είδος είναι που κάνει τον κόσμο cool, έτσι δεν είναι; Αν ήταν κάτι που ταιριάζει στο τρόπο που συμπεριφέρεται η επιδερμίδα μας τότε σίγουρα θα βαριόμασταν, συμφωνείτε; Το κόλπο είναι να γνωρίζουμε πώς να δράσουμε όταν κάτι κάνει το δέρμα μας ν’ αλλάζει διάθεση κι αυτή είναι η γνώση που μου έλειπε σοβαρά.

     Έτσι, όταν ανακάλυψα ότι το δέρμα μου έμπαινε σε λειτουργία κρίσης άρχισε να επιδρά το ένστικτο κι επινόησα τα βήματα που χρειάζονται προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα σας είναι ήρεμο και φυσιολογικό.

Βήμα 1: Πηγαίντε στο μπάνιο και πλύντε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Να προσέχετε να μην πλένετε το δέρμα σας με δύναμη, αλλά να χτυπάτε το νερό απαλά πάνω στο πρόσωπο.

Βήμα 2: Χρησιμοποιείστε μια στεγνή πετσέτα που δεν ερεθίζει (όχι πολύ σκληρή ή τραχειά) για να στεγνώσετε το πρόσωπό σας. Αν το δέρμα σας εξακολουθεί να είναι λίγο ζεστό κι ερεθισμένο απλώς επαναλάβετε το πρώτο βήμα.

Βήμα 3: Πάρτε ένα χαλαρωτικό λάδι ή ορό (οι κρέμες μπορούν συχνά να «φυλακίσουν» θερμότητα στην επιδερμίδα σας, αν δεν είναι ειδικά σχεδιασμένες να χαλαρώνουν το δέρμα) για ν’ απλώσετε στο πρόσωπο.

Βήμα 4: Απλώστε μια μεγάλη ποσότητα σε καθαρά δάχτυλα κι απλώστε το προϊόν κατευθείαν στην επιδερμίδα με κυκλικές κινήσεις. Επαναλάβετε μέχρι να καλυφθεί όλο το πρόσωπο και στη συνέχεια συνεχίστε να κάνετε μασάζ με το προϊόν στην επιδερμίδα για 2-5 λεπτά ή μέχρι να νιώσετε ότι απορροφήθηκε εντελώς. Το μασάζ είναι πολύ σημαντικό μέρος, γιατί εξασφαλίζει την μεταφορά των χαλαρωτικών συστατικών κατευθείαν στον ερεθισμό. Επομένως, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και το δέρμα σας σωστά!

Rate this item
(0 votes)