Επιστροφή στα βασικά: αποτρίχωση στο σπίτι

   Η αποτρίχωση στο σπίτι δεν γίνεται πια μόνο με το ταπεινό ξυράφι, ομορφιές μου. Επ’ ουδενί. Υπάρχει μια πληθώρα επιλογών στην αγορά που σαςεπιτρέπουν ξύρισμα, κερί, λέιζερ, τσιμπιδάκι, τραβήξτε κι εξαφανίστε τις τρίχες σας στην άνεση του σπιτιού σας. Στα μάτια των γυναικών με τριχοφυΐα είναι πραγματικά μια γιορτή. Αλλά ποιά μέθοδος αποτρίχωσης είναι κατάλληλη για εσάς;

Ποιά ταιριάζει στις ανάγκες, στο δέρμα και τον τύπο της τρίχας σας; Ας μάθουμε...

 ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ... άμεση, ανώδυνη αποτρίχωση

      ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ: ξύρισμα.

Δεν έχει φασαρία, πάρα πολύ γρήγορος και φτηνός τρόπος να πετύχετε άμεση απαλότητα. Για την αποφυγή των όχι και τόσο ωραίων κοψιμάτων απλώστε μια λοσιόν ξυρίσματος ή έλαιο πριν περάσετε το ξυράφι πάνω απ’ την περιοχή που πρέπει ν’ αποτριχωθεί. Αυτό θα σας εξασφαλίσει ένα βαθύ ξύρισμα. Για την πρόληψη λοιμώξεων κι οτιδήποτε ακολουθεί ένα βαθύ ξύρισμα, είναι σημαντικό ν’ αλλάζετε λεπίδα συχνά. Έτσι, θα έχετε από μία έως τρεις μέρες απαλό δέρμα πριν αναπτυχθούν αγκαθωτά γένια. Αυτό συμβαίνει επειδή μια ξυριστική μηχανή κόβει μόνο την τρίχα στην επιφάνεια του δέρματος. Επομένως, το ξύρισμα είναι κατάλληλο για τα πόδια και τις μασχάλες. Μερικές γυναίκες ξυρίζουν και την κάτω περιοχή, αλλά δεν είναι το ιδανικό. Προφανώς, μην βάλετε ξυράφι στο πρόσωπο. Απλά, μην το κάνετε.

     ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ... αποτρίχωση που διαρκεί εβδομάδες χωρίς να ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ: κερί.

Η αποτρίχωση με κερί στο σπίτι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της προσιτής τιμής της και των αποτελεσμάτων της που διαρκούν. Οι νέες συνθέσεις είναι εύχρηστες και ουσιαστικά χωρίς χάος. Αλλά πώς λειτουργεί; Όταν το κερί τραβιέται απ’ το δέρμα προς την αντίθετη κατεύθυνση της φοράς της τρίχας, παίρνει και τον θύλακα της τρίχας μαζί. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον δυο με έξι εβδομάδες αποτριχωμένη επιδερμίδα κι απαλή ανάπτυξη. Το κερί είναι ιδανικό για πολλές περιοχές του σώματος όπως τα πόδια, τα χέρια, το μπικίνι και το πρόσωπο. Ωστόσο, υπάρχουν δυο μειονεκτήματα στο κερί: ο πόνος και το μήκος της τρίχας. Η αφαίρεση της τρίχας απ’ την ρίζα είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει πόνο, αλλά μειώνεται όταν κάνετε αποτρίχωση με κερί συχνά, επειδή η τρίχα μεγαλώνει πιο αδύναμη. Εγγύηση. Επίσης, θα πρέπει η τρίχα να είναι τρία ή τέσσερα χιλιοστά για να μπορείτε ν’ αποτριχώσετε με κερί την πρώτη φορά, κάτι που μπορεί να μην είναι ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

     ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ... γρήγορη αποτρίχωση μακράς διαρκείας ή χωρίς ακαταστασία

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ: αποτρίχωση με ειδική συσκευή.

Παρόμοια με την αποτρίχωση με κερί η αποτρίχωση με ειδική συσκευή είναι δημοφιλής για τ’ αποτελέσματα μακράς διαρκείας και για την ανάπτυξη αδύναμης τρίχας. Επίσης, είναι βολική για τα ταξίδια ή όταν έχετε λίγο χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να βραχεί η επιδερμίδα κι ο μπελάς είναι μικρότερος. Η συσκευή αποτρίχωσης είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιεί γρήγορες μηχανικές κινήσεις παρόμοιες με το ξυράφι πιάνοντας τις τρίχες και τραβώντας τις απ’ τη ρίζα. Ωστόσο, πρέπει να κινείτε τη συσκευή πολύ αργά πάνω απ’ την περιοχή που πρέπει ν’ αποτριχωθεί για να εξασφαλίσετε την αφαίρεση όλων των τριχών, ενώ ο πόνος είναι παρόμοιος σαν να κάνατε αποτρίχωση με κερί. Επίσης, πρέπει να τις αφήνετε να μεγαλώνουν μερικά χιλιοστά πριν κάνετε αποτρίχωση.

     ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ... ν’ απαλλαγείτε από τις ρίζες και να κάνετε μόνιμη αποτρίχωση

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ: λέιζερ στο σπίτι.

Το λέιζερ στο σαλόνι ομορφιάς μπορεί να είναι μια δαπανηρή διαδικασία, γι’ αυτό αν θέλετε ν’ αφαιρέσετε τις τρίχες σε πολλές περιοχές του σώματός σας αξίζει τον κόπο η επένδυση σε μια συσκευή έντονου παλμικού φωτός (IPL). Όταν εφαρμόζεται απευθείας στον θύλακα της τρίχας οι έντονοι παλμοί φωτός που παράγονται απ’ την συσκευή θέτουν την ρίζα της τρίχας σε κατάσταση ηρεμίας κάνοντας την τρίχα να πέσει. Όταν χρησιμοποιείται καθημερινά κάθε δυο με τέσσερις εβδομάδες για μερικούς μήνες το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και οι τρίχες δεν ξαναμεγαλώνουν. Αυτή η τεχνική αποτρίχωσης έχει καλύτερα αποτελέσματα στα άτομα με σκούρα μαλλιά κι ανοιχτή επιδερμίδα, κι ο παράγοντας του πόνου είναι στο ίδιο επίπεδο μ’ εκείνον της αποτρίχωσης με κερί, αν δεν είναι ελαφρώς μικρότερος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τεχνητά ή φυσικά μαυρισμένο δέρμα δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί κι απαιτείται σοβαρή αντηλιακή προστασία μετά την αποτρίχωση. Επίσης, είναι η καλύτερη μορφή αποτρίχωσης για το αποκρουστικό τσίμπημα της ρίζας για πάντα.

 

     ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ... ν’ αφαιρέσετε μικρές ποσότητες τρίχας από μικρές περιοχές

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ: τσιμπιδάκια.

Στην πραγματικότητα, αυτή η μορφή αποτρίχωσης είναι η καλύτερη για τα φρύδια σας καθώς μπορείτε να στοχεύσετε σε μεμονωμένες περιοχές για να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Τα τσιμπιδάκια βγαίνουν σε λοξά κι ευθεία σχήματα, και οι τρίχες χρειάζεται να είναι μερικά χιλιοστά μακριές για να μπορούν να πιαστούν. Οι τιμές τους κυμαίνονται από χαμηλές έως αρκετά ακριβές, αλλά συχνά αξίζει η επένδυση σ’ ένα καλό τσιμπιδάκι. Κρατούν χρόνια και κάνουν την όλη διαδικασία πολύ πιο έυκολη. 

     ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ... ταχεία αποτρίχωση με απαλότερη κι ανώδυνη ανάπτυξη

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ: αποτριχωτικές κρέμες.

Είναι ένας γρήγορος, εύκολος και οικονομικός τρόπος για να ξεφορτωθείτε το χνούδι όταν δεν χρειάζεται να κάνετε αποτρίχωση με κερί ή με συσκευή αποτρίχωσης, ή δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε ξυράφι. Επίσης, θα εξαφανίσει την τρίχα κάτω απ’ την επιφάνεια του δέρματος που σημαίνει ότι οι τρίχες θα χρειαστούν περισσότερο καιρό να ξαναμεγαλώσουν απ’ το ξύρισμα, και το χνούδι είναι συνήθως πιο απαλό. Ωστόσο, κι αυτές οι κρέμες έχουν μειονεκτήματα. Η εφαρμογή τους μπορεί να είναι μπελάς, να μην έχουν αποτέλεσμα αν δεν μείνουν για το σωστό χρονικό διάστημα και τα χημικά τους μπορεί να μην είναι συμβατά σε κάποιους τύπους δέρματος. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα χρησιμοποιήστε μια απαλή κρέμα για καλύτερα αποτελέσματα.

Rate this item
(0 votes)