Πώς να φροντίσετε τα πετσάκια σας

Τι είναι αυτά τα κομμάτια του δέρματος;

Πετσάκια, έχετε ακούσει για αυτά, τα έχετε, αλλά σπανίως τα σκέφτεστε. Τα πετσάκια (εκεί όπου το νύχι συναντά το δέρμα) είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιών νυχιών. Παρέχουν ένα προστατευτικό κάλυμμα για τον ιστό που αναπτύσσει νέα κύτταρα που σχηματίζουν τα νύχια.

Λαμβάνοντας τη σωστή φροντίδα στα πετσάκια σας δεν θα οδηγήσει μόνο σε δυνατότερα, πιο υγιή νύχια, αλλά μπορεί επίσης να αποτρέψει μολύνσεις, οι οποίες συνήθως αρχίζουν από το πετσάκι. Υπάρχουν τρόποι να φροντίσετε τα πετσάκια σας χωρίς να επισκεφτείτε το σαλόνι ομορφιάς. Ρίξτε μια ματιά στην λίστα μας παρακάτω με τους τρόπους που τα μαλακώνουν και τα τρέφουν

Να κοπούν ή να μην κοπούν;


     Αν έχετε πάει ποτέ σε σαλόνι μανικιούρ, είναι πολύ πιθανό ότι έχετε μορφάσει σε κάποιο πετσάκι που αιμορραγεί. Αν ανησυχείτε γι’ αυτό, προσέξτε ν’ αποφεύγετε να κόψετε ή να σας κόψουν το πετσάκι. Αν έχετε μια παρωνυχίδα, αποφύγετε τον πειρασμό να τη βγάλετε ή να την δαγκώσετε, αντ’ αυτού κόψτε την πολύ προσεκτικά με το ψαλίδι. Δεν υπάρχει καμία πραγματική ανάγκη να κόψετε τα πετσάκια και αποφεύγοντας το ψαλίδι αποφεύγετε να σπάσει η επιδερμίδα και να προσβληθεί από λοίμωξη, καθώς και την ανάγκη να τα κόψετε πάλι.

Πώς να τα σπρώξετε προς τα πίσω


     Μετά το λιμάρισμα των νυχιών σας, τοποθετήστε τα δάχτυλά σας σε ένα μικρό μπολ γεμάτο με νερό και σαπούνι, αυτό θα μαλακώσει την επιδερμίδα και θ’ απομακρύνει οποιαδήποτε βρωμιά κάτω από τα νύχια σας. Στεγνώστε τα χέρια σας και σπρώξτε τα πετσάκια προσεκτικά πίσω με ένα πορτοκαλί ξύλο, χωρίς να πιέζετε πάρα πολύ. Για να λειάνετε τα υπερτροφικά πετσάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στιλβωτικό νυχιών ή μια καθαρή λίμα για να λειάνετε την επιφάνεια των νυχιών.

Μασάζ και ενυδάτωση


     Τα πετσάκια στην ουσία αποτελούνται από δέρμα, ραγίζουν, ξεφλουδίζουν και πέφτουν όπως ακριβώς το υπόλοιπο δέρμα, έτσι είναι σημαντικό να τα διατηρείτε ενυδατωμένα. Για ξηρά πετσάκια δοκιμάστε μια κρέμα για πετσάκια, η οποία όχι μόνο αφήνει τα πετσάκια σας μαλακά και υγιή, αλλά προσφέρει κι εντατική φροντίδα για τα εύθραυστα νύχια και τα σκασμένα, ξεφλουδισμένα χέρια. Αν τα πετσάκια σας αποσπώνται, ξεφλουδίζουν ή καταστρέφονται, προτιμήστε κάποιο λάδι για πετσάκια

Rate this item
(0 votes)