Σταματήστε τις κακές συνήθειες για το δέρμα (εδώ και τώρα!)

Εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε

     Νομίζετε ότι η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας πάει καλά, αλλά εξακολουθείτε να βρίσκετε τον εαυτό σας κολλημένο με τα ενοχλητικά προβλήματα του δέρματος;

Όλοι έχουμε υποπέσει σε κακές συνήθειες, όπως το να σπάμε σπυράκια, να ξαπλώνουμε στο κρεβάτι φορώντας make-up, να μην καθαρίζουμε τις βούρτσες και ξεχνάμε την ενυδάτωση μέρα και νύχτα.

Ωστόσο, μπορεί να είμαστε ένοχοι για κάποιες αμαρτίες του δέρματος που δεν τις γνωρίζουμε καν. Για να βοηθήσουμε, παραθέτουμε έξι συνηθισμένες περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς στην επιδερμίδα και πώς να τα διορθώσετε.

1. Παραπάνω απολέπιση
     Δεν μπορεί ν’ αρνηθεί κανείς την υπέροχη απαλή αίσθηση της φρεσκοκαθαρισμένης επιδερμίδας. Ενώ η απολέπιση είναι γεμάτη από πολλά οφέλη, όπως η λείανση του τόνου της επιδερμίδας, ξεφράζει τους πόρους κι αφήνει το δέρμα να φαίνεται φωτεινό, θα πρέπει να γίνεται μόνο περίπου κάθε τρεις ημέρες. Ο υπερβάλλοντας ζήλος με το τρίψιμο, είτε είναι πολύ συχνό, πάρα πολύ σκληρό ή για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, εντείνει την παραγωγή λιπαρότητας κι επιδεινώνει τα σπυράκια, καθώς και προκαλεί ερεθισμό κι ερυθρότητα.

 2. Ασυναίσθητη φιλοξενία βακτήριων κι άλλων ρυπαρών ουσιών

     Οι καθημερινές δραστηριότητες, όπως η συνεχής φλυαρία στο τηλέφωνο και ο τρόπο που κοιμάστε μπορεί να συμβάλει στα προβλήματα της επιδερμίδας. Η επιφάνεια του τηλεφώνου είναι γεμάτη λιπαρότητα και βακτήρια, και κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε αυτά μεταφέρονται πίσω στο δέρμα σας. Αυτό, καθώς και η τριβή του τηλεφώνου στο σαγόνι, μπορεί να οδηγήσουν σε σπυράκια κι εξανθήματα. Στο μεταξύ, η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων του δέρματος στη μαξιλαροθήκη προκαλεί τοξίνες και βακτήρια. Δοκιμάστε το τακτικό σκούπισμα του τηλέφωνου με

αντιβακτηριακά μαντηλάκια ή χρησιμοποιήστε ακουστικά και ν’ αλλάζετε την μαξιλαροθήκη σας τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

 3. Αυτοδιάγνωση

 Ακριβώς όπως είναι εύκολο να μην κάνετε σωστή διάγνωση των συμπτωμάτων γρίπης στο Google, είναι εύκολο να μην κάνετε σωστή διάγνωση στον τύπο του δέρματός σας. Η χρήση των λάθος προϊόντων για τον τύπο του δέρματός σας είναι ένα συνηθισμένο λάθος και μια τακτική πηγή προβλημάτων του δέρματος. Για παράδειγμα, η χρήση ενός καθαριστικού αφρού σε ξηρό δέρμα μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Προσπαθήστε να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο, ο οποίος μπορεί να διαγνώσει σωστά το δέρμα σας και να προτείνει τα προϊόντα που πρέπει να προτιμάτε και ν’ αποφεύγετε.

4. Η αγνόηση του λαιμού και του στήθους


     Για τους περισσότερους, ο καθαρισμός και η ενυδάτωση συνήθως σταματά στην γραμμή του σαγονιού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε στο λαιμό και το στήθος. Το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό κι εξίσου ευάλωτο στα σημάδια γήρανσης, τον καρκίνο του δέρματος και των ηλιακών κηλίδων. Να θυμάστε: ό, τι κάνετε για το πρόσωπό σας ισχύει εξίσου και για το λαιμό και το ντεκολτέ.

5. Μακράς διαρκείας, ζεστά ντους

     Ένα μακρύ ζεστό ντους που είναι δύσκολο να του αντισταθείτε και η απολέπιση ή η χρήση μιας μάσκας στο ντους μπορεί να είναι εξοικονόμηση χρόνου, αλλά σιγουρευτείτε ότι χαμηλώσατε τη θερμοκρασία για να αποφύγετε την άσκοπη ερυθρότητα και τη φλεγμονή. Εκτός από αυτό, η θερμότητα από το παρατεταμένο ντους μπορεί να εξαλείψει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος με αποτέλεσμα να γίνει ξηρό και φολιδωτό.

Rate this item
(1 Vote)