Επικεντρωθείτε σε αυτά: αντιγηραντικά τυφλά σημεία

Οι 5 τοπ περιοχές που εφιστούν την προσοχή σας

     Η γήρανση είναι αναπόφευκτη. Είναι λυπηρό, αλλά αληθινό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τεμπελιάσετε και απλά να το αποδεχθείτε. Μπορείτε να δοκιμάσετε να το νικήσετε! Μπορείτε να φροντίσετε το σώμα σας με σεβασμό και να ανταμειφθείτε με αντάλλαγμα την υγεία!

Μπορεί να μην είστε σε θέση να σταματήσετε το πέρασμα του χρόνου, αλλά τουλάχιστον θα φαίνεστε φρέσκες για την ηλικία σας, ανεξάρτητα από τα κεριά που βρίσκονται στην τούρτα σας. Και αυτό είναι αρκετά καλό για εμένα, πραγματικά.

   Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη φροντίδα του οργανισμού μας, ορισμένα σημεία ξεχνιώνται. Ποτέ δεν είναι σκόπιμο, αλλά ακόμα φωνάζουν για κάποια επιπλέον αντιγηραντική αγάπη. Τ’ αποκαλούμε τυφλά σημεία κι έχουμε περιορίσει τις 5 τοπ περιοχές που αξίζουν προσοχή...

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΤΥΦΛΟ ΣΗΜΕΙΟ Νο1: τα χέρια σας

     Τα πόδια γερνάνε τόσο γρήγορα όσο και η ευαίσθητη περιοχή των ματιών, επομένως χρειάζονται επιπλέον τρυφερή προσοχή κι αγάπη. Για να ελαχιστοποιηθούν τα σημάδια ηλικίας, οι ρυτίδες, οι ουλές και η αφυδάτωση, καλό είναι να εφαρμόζετε αρκετή ποσότητα αντηλιακλης κρέμας χεριών δύο ή τρεις φορές την ημέρα και μια θρεπτική, εμπλουτισμένη με βιταμίνες κρέμα πριν από το κρεβάτι.

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΤΥΦΛΟ ΣΗΜΕΙΟ Νο 2: το ντεκολτέ και ο λαιμός σας

     Το καλύτερο κομμάτι της σοφής ομορφιάς που άκουσα ποτέ είναι το εξής: το πρόσωπο τελειώνει στο στήθος. Είναι ένας κανόνας, τον οποίο ακολουθώ κάθε μέρα, και αυτό θα πρέπει να κάνετε κι εσείς. Για να ακολουθήσετε το παράδειγμα αυτό, εφαρμόστε όλες τις καθημερινές τοπικές θεραπείες σας προς τα κάτω στο λαιμό καθώς και στο στήθος. Αυτές οι περιοχές - όπως το πρόσωπο- είναι πάντα ορατές, γι’ αυτό αξίζει να επενδύσετε κάποιο χρόνο και την προσπάθεια να τα κρατήσει σε άριστη κατάσταση.

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΤΥΦΛΟ ΣΗΜΕΙΟ Νο 3: τα χείλια σας

     Το δέρμα γύρω από το στόμα είναι λεπτό, και καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας

μικραίνουν και αρχίζουν να εμφανίζονται λεπτές γραμμές. Προλάβετε αυτό το σημάδι γήρανσης εν τη γενέσει του, εφαρμόζοντας μια στοχευμένη θεραπεία περιποίησης χειλιών στην περιοχή κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό και την τόνωση ή, αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε λίγη κρέμα ματιών, θα κάνει την ίδια δουλειά.

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΤΥΦΛΟ ΣΗΜΕΙΟ Νο 4: τ’ αυτιά σας

     Ααα, τα αυτιά ... τόσο μικρά, τόσο λεπτά, τόσο ευαίσθητα και στη γήρανση και την ηλιακή βλάβη. Θρέψτε τα και προστατέψτε τα από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB εφαρμόζοντας καθημερινά την ενυδατική κρέμα σας και αντηλιακή προστασία γι’ αυτή την περιοχή, καθώς και για το στόμα σας. Επίσης, μην ξεχάσετε το δέρμα πίσω από τα αυτιά. Είναι πάρα πολύ λεπτό και χρειάζεται ενυδάτωση. Και, για να αποφευχθεί η χαλάρωση στους λοβούς, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τα μακριά, βαριά σκουλαρίκια για ειδικές περιπτώσεις μόνο και, αντ’ αυτού, να επιλέγετε ελαφριά σκουλαρίκια κουμπιά και τρυπητά σκουλαρίκια για καθημερινή χρήση.

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΤΥΦΛΟ ΣΗΜΕΙΟ Νο 5: το χτένισμά σας

     Νομίζετε ότι το χαλαρό, ρυτιδωμένο δέρμα είναι το μόνο πράγμα που σας γερνάει; Σκεφτείτε ξανά. Ακριβώς όπως μια κακή τοποθέτηση του φορέματος, ένα εκκεντρικό ή μη κολακευτικό χρώμα μαλλιών μπορεί να σας προσθέσει χρόνια. Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του κομμωτή σας και να κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές για ν’ αφαιρέσετε χρόνια απ’ την εμφάνισή σας.

Rate this item
(0 votes)