Συμβουλές ομορφιάς στο ντους

  Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί το δέρμα τους είναι ξηρό, φολιδοειδές και κνησμώδες αμέσως μετά ντους. Φταίει το σαμπουάν ή το κοντίσιονερ; Ή μήπως το καινούριο σαπούνι;

Συνήθως πρόκειται για μια απλή περίπτωση του ντους με πάρα πολύ καυτό νερό. Το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος που παρέχουν απαλότητα κι ενυδάτωση. Υπάρχουν και άλλα απλά λάθη και πρακτικές που δεν ασκούνται στο ντους και βλάπτουν την υγεία του δέρματος και των μαλλιών πολλών γυναικών.

Συμβουλή ομορφιάς Νο 1: Πλένετε το πρόσωπό σας μετά το λούσιμο
     Πολλές μαλακτικές κρέμες μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν στην πραγματικότητα εξανθήματα, ιδιαίτερα στην επιδερμίδα που είναι πιο επιρρεπής στην ακμή, ευαίσθητη ή λιπαρή. Πρώτα λούστε και βάλτε κοντίσιονερ στα μαλλιά, και στη συνέχεια ξεπλύντε το δέρμα, έτσι ώστε ν’ απαλλαγείτε από τους επιβλαβείς χημικούς τύπους στο δέρμα σας.

Συμβουλή ομορφιάς 2: Χρησιμοποιήστε ένα σωστό καθαριστικό για σας
     Μία από τις κύριες αιτίες του ξηρού και ταλαιπωρημένου δέρματος είναι η χρήση ενός καθαριστικού προσώπου που δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Παρόλο που μπορεί ν’ απαλλαγείτε από τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τα λάδια, και να έχετε την αίσθηση της καθαρότητας, μπορεί να υπάρξει βαθύτερη βλάβη στο στρώμα της επιδερμίδας σας. Τα κουκούτσια των φρούτων είναι γνωστό ότι προκαλούν μικρορήξεις κάτω από το δέρμα, ενώ τα περισσότερα είναι ακριβώς πάρα πολύ ισχυρά και ξηραίνουν τα κύτταρα. Ψάξτε για ένα κρεμώδες καθαριστικό προσώπου που ταιριάζει με την ποσότητα καθαρισμού που χρειάζεστε. Αν η παραγωγή λιπαρότητάς σας είναι πάνω απ’ τον μέσο όρο, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πούδρα που κάνει αποφολίδωση στην επιδερμίδα του προσώπου.

Συμβουλή ομορφιάς Νο3: απολέπιση σώματος

     Θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για ν’ απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα στο ντους, αλλά το τρίψιμο δεν είναι η σωστή λύση. Αυτό εξαρτάται από το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σας, αλλά και μια ολόκληρη σειρά αν υπάρχουν πουφ και σφουγγάρια μπάνιου, αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό απολεπιστικό για να μην ξηραθεί η επιδερμίδα σας. Στεγνώστε το δέρμα μετά το ντους στουπώνοντάς το με την πετσέτα αντί να τρίβετε δυνατά, και συνεχίστε με μια απαλή ενυδατική κρέμα.

Συμβουλή ομορφιάς Νο4: Κάντε σύντομο και απλό ντους 
     Ο γενικός κανόνας για τη διάρκεια του ντους είναι 15 λεπτά ή λιγότερο. Κάθε επιπλέον λεπτό σημαίνει το ίδιο πράγμα όπως στο ντους με πάρα πολύ καυτό νερό: όλα το φυσικά έλαια μέσα στο δέρμα ξεπλένονται και το δέρμα ξηραίνεται εντελώς. Βάλτε ένα χρονόμετρο και κολλήστε το ακριβώς έξω από το παράθυρο του ντους ή να έχετε μια αυστηρή χρονικά ρουτίνα που μπορείτε ν’ ακολουθήσετε.

Rate this item
(0 votes)