Αιθέρια Έλαια και μακροπρόθεσμη Περιποίηση Για Λιπαρό Δέρμα

Μιλώντας για το λιπαρό δέρμα, μπορεί να πιστεύεται ότι η χρήση περισσότερης λιπαρότητας θα το κάνει χειρότερο.

Δεν είναι όμως έτσι. Ενώ το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί , υπάρχουν ορισμένα φυσικά αιθέρια έλαια που έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στο λιπαρό δέρμα.
Αν το δέρμα σας παράγει πάρα πολύ λιπαρότητα, δημιουργεί μια λαμπερή εμφάνιση και είναι συνήθως επιρρεπής σε ατέλειες και ξεσπάσματα ακμής. Αυτό συμβαίνει επειδή η φυσική παραγωγή λιπαρότητας του σώματος υπερπαράγει σμήγμα. Αυτό συσσωρεύεται και συχνά εμποδίζει τους πόρους, παγιδεύοντας τη βρωμιά και τη λιπαρότητα προκαλώντας ξεσπάσματα στο δέρμα.

Ένα κοινό λάθος που γίνεται από εκείνους που υποφέρουν από λιπαρό δέρμα, είναι να αποφεύγουν οποιαδήποτε έλαια, λοσιόν ή κρέμες, από φόβο μήπως κάνουν το δέρμα τους χειρότερο. Στην πραγματικότητα, το λιπαρό δέρμα, ακριβώς όπως και κάθε άλλο τύπο δέρματος, χρειάζεται μια καλή ισορροπία ενυδάτωσης. Χωρίς την κατάλληλη υγρασία, το σώμα σας θα συνεχίσει να παράγει περισσότερο σμήγμα, ή λιπαρότητα, για να κρατήσει το δέρμα σας σε λειτουργική κατάσταση.
Εισάγετε τα αιθέρια έλαια. Εκτός από απ’ το να βοηθάτε την εξισορρόπηση της υγρασίας στο δέρμα σας, υπάρχουν πολλά αιθέρια έλαια που θα βοηθήσουν στο να καθαρίσει και να αποκατασταθεί το δέρμα σας, για να μειωθεί η παραγωγή λιπαρότητας ,να μείνουν οι πόροι καθαροί από λιπαρότητα και ρύπους και γενικά να βελτιώσουν την εμφάνισή σας.

Το λάδι λεβάντας είναι ένα φυσικό θεραπευτικό στοιχείο, το οποίο προάγει την υγιή ισορροπία του δέρματος. Είναι ένα έλαιο βαθύ καθαρισμού που διαπερνά για να τονώσει την επιδερμίδα και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα, τους ρύπους και τις προσμείξεις που προκαλούν ακμή στο δέρμα σας .
Το έλαιο του δεντρολίβανου είναι μια πλούσια ενυδατική λύση που θα βοηθήσει να μειωθεί η φυσική επιθυμία του σώματός σας να παράγει συνεχώς σμήγμα. Είναι επίσης εξαιρετικό για την τόνωση του δέρματος και την εξάλειψη της ερυθρότητας ή των πανάδων σε όλο το πρόσωπο.

Το λάδι jojoba είναι ιδανικό για το λιπαρό δέρμα. Είναι κάτι περισσότερο από μια καταπληκτική ενυδατική κρέμα, αλλά βοηθά επίσης να κρατήσετε τα επίπεδα σμήγματος ισορροπημένα, ώστε το δέρμα σας να μην γίνει υπερβολικά λιπαρό.
Το κλειδί για να διατηρηθεί το λιπαρό δέρμα σε καλή κατάσταση είναι να προσφέρουμε τη σωστή ισορροπία υγρασίας για να το κρατήσει φρέσκο ​​και ενυδατωμένο, χωρίς να εμποδίζει τους πόρους. Τα φυσικά αιθέρια έλαια αποτελούν την ιδανική λύση για να διατηρηθεί το λιπαρό δέρμα σε φυσιολογικά επίπεδα .

Μακροχρόνια φροντίδα

Το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι αρκετά προβληματικό και να οδηγήσει σε ατέλειες, ακμή και φραγμένους πόρους. Για εκείνους που έχουν πληγεί απ’ το λιπαρό δέρμα, το να το διατηρήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς λιπαρότητα αποτελεί πρόκληση.
Το λιπαρό δέρμα είναι αποτέλεσμα υπερδραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων που παράγουν τη φυσική λιπαρότητα του σώματος. Αυτή η λιπαρότητα συμβάλει στην φυσική ενυδάτωση και την υγρασία που απαιτείται για τα μαλλιά και το δέρμα. Αν το σώμα σας παράγει πολύ λιπαρότητα, αυτό οδηγεί σε λιπαρό δέρμα και μαλλιά.

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας σε φυσιολογικά επίπεδα, πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία υγρασίας . Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού ή άλλα προϊόντα που αφαιρούν την υγρασία απ' την επιδερμίδα, αυτά θα ενεργοποιήσουν τους σμηγματογόνους αδένες σε υψηλή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διατηρήσετε το δέρμα και το σώμα σας ενυδατωμένο.

Η κατανάλωση άφθονου νερού και η χρήση μιας καλής ενυδατικής κρέμας κάνουν πολύ καλό στη λιπαρή επιδερμίδα. Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, με ένα προϊόν για βαθύ καθαρισμό πόρων για να αφαιρέσετε την λιπαρότητα, τους ρύπους και τις ακαθαρσίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εβδομαδιαίες μάσκες που διεισδύουν στους πόρους και αποτοξινώνουν το δέρμα.
Μερικά συστατικά που θα πρέπει να αναζητήσετε σε προϊόντα φροντίδας για το λιπαρό δέρμα περιλαμβάνουν το αμυγδαλέλαιο ή την κατανάλωση αμυγδάλων, μήλων , σιτέλαιου ή σανταλόξυλου. Αυτά τα φυσικά συστατικά θα ηρεμήσουν την επιδερμίδα χωρίς να της στερούν τη φυσική της υγρασία . Συμβάλλουν στην ορθή αποκατάσταση της ισορροπίας και της ενυδάτωσης, ενώ τονώνουν και καταπραΰνουν την επιφάνεια του δέρματος.

Πραγματοποιείτε ανελλιπώς τον καθαρισμό του προσώπου σας με μια καλή ενυδατική κρέμα. Το δέρμα μπορεί να στεγνώσει πολύ γρήγορα, πράγμα που για τους λιπαρούς τύπους δέρματος, σημαίνει την ενεργοποίηση των σμηγματογόνων αδένων. Μπορεί να είναι ένας φαύλος κύκλος, έτσι ποτέ μην ξεχνάτε την ενυδατική σας κρέμα.

Η μακροχρόνια φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας σημαίνει ότι πρώτα θα πρέπει να καθαρίσετε την λιπαρότητα και να τη θέσετε υπό έλεγχο σε φυσιολογικά επίπεδα. Αφού έχετε κάνει αυτό, μην σταματήσετε τις ορθές σας συνήθειες. Μια ή δύο μέρες, χωρίς καθαρισμό ή ενυδάτωση μπορεί να επαναφέρει την λιπαρή επιδερμίδα σας, πίσω δριμύτερη. Οργανώστε ένα σχέδιο φροντίδας του δέρματος σας και ακολουθήστε το, και μην ξεχνάτε να φροντίζετε και τα μαλλιά σας. Η περίσσεια λιπαρότητα στα μαλλιά σας μπορεί να καταλήξει να μολύνει το πρόσωπό ή το λαιμό σας, έτσι ώστε ακόμη και αν το δέρμα σας φαίνεται να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, μπορεί να εξακολουθείτε να έχετε ξεσπάσματα ακμής.
Δεν υπάρχει καμία μαγική θεραπεία για το λιπαρό δέρμα. Ένα μακροπρόθεσμο προγράμματα καθημερινού καθαρισμού είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό, χωρίς λιπαρότητα και σε φυσιολογικά επίπεδα. Ωστόσο, μόλις τα το συνηθίσετε ο έλεγχος της λιπαρής επιδερμίδα σας θα είναι κάτι λιγότερο από πρόβλημα.

Rate this item
(0 votes)