Πως οφελεί το αγγούρι την επιδερμίδα

Σύμφωνα με την παράδοση τα αγγούρια αποτελούν θεραπεία για διάφορες δερματικές παθήσεις .

Ποιος δεν έχει ακούσει έστω, ότι αν τοποθετήσουμε φέτες από αγγούρι πάνω σε πρησμένα, κουρασμένα μάτια θα μειωθεί το πρήξιμο;
Βλέπουμε, επίσης, πολλά προϊόντα ομορφιάς στην αγορά που χρησιμοποιούν αγγούρι για λάμψη και ενυδάτωση. Βιολογικά και εμπορικά προϊόντα επωφελούνται από τα φυσικά οφέλη των αγγουριών. Οπότε τι είναι αυτό που κάνει τα αγγούρια βασικό είδος ομορφιάς εδώ και πολλές γενιές ;

Το μυστικό των αγγουριών είναι στην πραγματικότητα στους ίδιους τους σπόρους. Το έλαιο από τους αποξηραμένους σπόρους εκχυλίζεται και χρησιμοποιείται ως συστατικό σε όλους τους τύπους προϊόντων για την ενίσχυση δερματικών παθήσεων. Από διαταραχές του δέρματος όπως έκζεμα και δερματίτιδα στις πιο κοινές ασθένειες όπως επώδυνα ηλιακά εγκαύματα μπορούν να θεραπευτούν με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από το έλαιο των σπόρων αγγουριού.
Το έλαιο από τους σπόρους αγγουριού περιέχει πληθώρα από βιταμίνη C, καθώς είναι και φυσικό αντί-φλεγμονώδες, και γι' αυτό το λόγο οι φέτες αγγουριού λειτουργούν τόσο καλά στα σακουλιασμένα μάτια . Είναι επίσης πλούσιο σε διάφορες άλλες θρεπτικές ουσίες και μέταλλα, όπως το μαγνήσιο, το χλώριο και το κάλιο.
Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι εξαιρετικές για την καθημερινή φροντίδα του δέρματος. Οι φυσικές ιδιότητες ενυδάτωσης των ελαίων από σπόρους αγγουριού θα διατηρήσουν το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο, καθώς προσφέρουν φυσικό τονωτικό στο δέρμα σας, εξομαλύνοντας τις κοκκινίλες και ηρεμώντας τους ερεθισμούς. Ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος, η οποία κρατά το δέρμα σας ζωντανό και φρέσκο καθιστώντας το εξαιρετική λύση κατά της αντιγήρανσης .
Το σπορέλαιο αγγουριού είναι επίσης ιδανικό για λαμπερά, ευκολοχτένιστα μαλλιά και βρίσκεται συχνά ως βασικό συστατικό και στα σαμπουάν και στα κοντίσιονερ.
Ενώ το λάδι από τους σπόρους έχει τις πιο συμπυκνωμένες θρεπτικές ουσίες, το ίδιο το αγγούρι είναι επίσης πλούσιο σε αντιγηραντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Οι φλούδες από τα ελαία αγγουριού κάνουν μια φανταστική και αναζωογονητική μάσκα , προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν κοκκινίλες, ερεθισμό και πρηξίματα.
Ενώ υπάρχουν μερικές παραδοσιακές θεραπείες που είναι περισσότερο μύθος παρά πραγματικότητα, τα ελαία αγγουριού είναι η καλύτερη λύση, όταν πρόκειται για όμορφη επιδερμίδα και μαλλιά.

Rate this item
(0 votes)