Βελτιώστε το δέρμα σας κάνοντας γιόγκα

Πιστεύετε ότι η γιόγκα σας βοηθά μόνο να βελτιώσετε το μυϊκό σας τόνο και να χαλαρώσετε; Κακώς. Ήρθε η ώρα να μάθετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις γιόγκα που βοηθούν να βελτιώσετε την επιδερμίδα σας, ανάλογα με το δερματικό πρόβλημα που ενδέχεται κάθε φορά να αντιμετωπίζετε.

Ναι, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ανοησία σε ορισμένους, αλλά αυτές οι στάσεις γιόγκα έχουν ωφελήσει σημαντικά αρκετές γυναίκες σε ό, τι αφορά την επιδερμίδα τους.

 Αν έχετε δοκιμάσει κάθε κρέμα που κυκλοφορεί για να κάνετε καλό στο δέρμα σας, ή αναζητάτε ένα πιο ολιστικό τρόπο να βελτιώσετε την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας σας, είναι καιρός να δοκιμάσετε τη γιόγκα.

 Πώς να Απαλλαγείτε από την Ξηρότητα του Δέρματός σας με τη Γιόγκα

Για να απαλλαγείτε από την ξηρότητα του δέρματός σας, καθίστε κατ’ αρχάς στο πάτωμα, φροντίζοντας τόσο η πλάτη σας όσο και το στήθος σας να είναι ίσια. Κλείστε τα μάτια και το στόμα σας περνώντας τις παλάμες σας μπροστά από το πρόσωπό σας και κατεβάστε τις παλάμες σας. Εισπνεύστε αργά και βαθιά, και εκπνεύστε αργά και πλήρως. Συνεχίστε έτσι μέχρι το σώμα και το μυαλό σας να είναι απόλυτα χαλαρά (αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο παραπάνω για τους αρχάριους). Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε κλείνοντας με το δείκτη το ένα ρουθούνι και αναπνέοντας από το άλλο. Εναλλάσσετε κάθε λίγο, φροντίζοντας πάντα να αναπνέετε από το ανοιχτό ρουθούνι. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι 5 φορές.

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Λιπαρότητα του Δέρματός σας με τη Γιόγκα

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, το πιθανότερο είναι να είστε διατεθειμένες να κάνετε ό, τι περνάει απ’ το χέρι σας για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Για να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα του δέρματός σας με τη γιόγκα, ξεκινήστε με το να καθίσετε ευθυτενής. Κλείστε τα μάτια και το στόμα σας, και χαλαρώστε. Φροντίστε να παραμείνετε έτσι χαλαρή για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και κρατήστε τη για 5-15 δευτερόλεπτα. Όταν είστε έτοιμες να εκπνεύσετε ύστερα από αυτά τα 5 δευτερόλεπτα, σφίξτε τους κοιλιακούς σας μύες. Τώρα χαλαρώστε τους μύες σας και εκπνεύστε πλήρως από τη μύτη σας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 5 με 10 φορές.

 Πώς να Απαλλαγείτε από την Ευαισθησία του Δέρματός σας και την Ακμή με τη Γιόγκα

 Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε είναι να καθίσετε στο πάτωμα και να χαλαρώσετε πλήρως. Κρατήστε το στόμα σας ορθάνοιχτο και δώστε τη γλώσσα σας σχήμα σωληνοειδές (αν δε μπορείτε να λυγίσετε τη γλώσσα σας, απλώστε την όσο πιο πολύ μπορείτε στο εσωτερικό της άνω γνάθου, δηλαδή του πάνω μέρους του στόματός σας). Προσπαθήστε να μην έρχεται η γλώσσα σε επαφή με τα δόντια καθώς κάνετε το παραπάνω. Τώρα κλείστε το στόμα σας και φέρτε τη γλώσσα σας πίσω στην κανονική της θέση, ενώ παράλληλα εκπνέετε από τη μύτη. Κάντε το αυτό για 3 λεπτά καθημερινά και θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας είναι λιγότερο ευαίσθητο από ό, τι ήταν πριν, ενώ και τα σπυράκια που είχατε υποχωρούν.

 Μπορεί να αισθανθείτε λίγο άβολα κάνοντας αυτές τις πόζες για να βελτιώσετε το δέρμα σας στην αρχή, αλλά ακόμη και το να αφιερώνετε αυτά τα 10 λεπτά περίπου καθημερινά για να χαλαρώνετε θα σας ωφελήσει ουσιαστικά, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά.

Rate this item
(0 votes)