Σκέφτεστε να κάνετε λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση, επίσης γνωστή σε ορισμένους ως λιπογλυπτική ή «λιπεκτομή με την χρήση αναρρόφησης», είναι μια χειρουργική επέμβαση αισθητικής φύσης, η οποία είναι ευρέως γνωστή για το ότι ρουφά λίπος από διάφορα σημεία του σώματος.

 Οπουδήποτε μπορεί να υπάρχει αποθηκευμένο λίπος κάτω από το δέρμα, η λιποαναρρόφηση ίσως είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να το αφαιρέσει κανείς. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές αν έχετε περιττό λίπος στο πηγούνι, την κοιλιά ή αυτά τα επίμονα «ψωμάκια» στους μηρούς που δε λένε να φύγουν, όση γυμναστική κι αν κάνετε.

Ποιος ή ποια είναι Ιδανικός Υποψήφιος για Λιποαναρρόφηση;

Το τι μπορεί να κάνει ή να μην κάνει η λιποαναρρόφηση είναι εν πολλοίς παρεξηγημένο. Οι καλύτεροι ασθενείς για λιποαναρρόφηση είναι αυτοί που βρίσκονται εντός 30% από το ιδανικό τους βάρος, ή στο ιδανικό τους βάρος. Μη καπνιστές που είναι καλά στην υγεία τους και που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες του τι μπορεί η λιποαναρρόφηση να κάνει γι' αυτούς είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι, ενώ επίσης βοηθά να έχει ο υποψήφιος καλό μυϊκό τόνο και καλή ελαστικότητα δέρματος.

Παρανοήσεις σχετικά με τη Λιποαναρρόφηση

Τοπικά αποθέματα λίπους είναι το πρόβλημα που μπορεί να επιλύσει η λιποαναρρόφηση, αλλά αν το δέρμα σας διπλώνει ή κρέμεται σε ορισμένα σημεία εξ αιτίας πάχους ή απώλειας βάρους, η λιποαναρρόφηση μπορεί να χειροτερεύσει το πρόβλημα. Δεν είναι επίσης πολύ καλό εργαλείο για απώλεια βάρους. Αν επιδιώκετε να χάσετε πάνω από πέντε κιλά με τη λιποαναρρόφηση, τότε θα απογοητευτείτε από τα αποτελέσματα. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να αφαιρέσει από μισό έως πέντε κιλά από το σώμα, βάρος που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μεγαλύτερα ποσά λίπους μπορούν να αφαιρεθούν με τη λιποαναρρόφηση, αλλά δε συνιστάται κατά κανένα τρόπο να επιλέξετε κάτι τέτοιο. Η αφαίρεση μεγάλου ποσού λίπους από το σώμα μπορεί να προκαλέσει αισθητικά προβλήματα όπως το να κάνει «κυματάκια» το δέρμα και να παρουσιάζει ανωμαλίες το περίγραμμά του, ενώ είναι μεγάλο και το ρίσκο για την υγεία.

Πολλές ασθενείς περιμένουν ακόμα ότι η λιποαναρρόφηση θα τις βοηθήσει με την κυτταρίτιδα, αλλά η παραδοσιακή λιποαναρρόφηση δε βοηθά σε αυτό τον τομέα. Αν προσπαθείτε να μειώσετε την κυτταρίτιδά σας, τότε ίσως πρέπει να δοκιμάσετε κάποια άλλη μέθοδο, όπως το "Rejuveskin" {«Ρετζούβεσκιν» προφέρεται, «Ανανεω(μένο)-δέρμα» ελεύθερη απόδοση}, τα ακουστικά κύματα, ή το "SmartLipo" («Σμαρτ Λάιπο» προφέρεται, «Έξυπνη Λιποαναρρόφηση» η μετάφραση).

Κίνδυνοι Σχετικοί με τη Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να φαίνεται σα μια μάλλον εύκολη διαδικασία, αλλά όπως με κάθε είδους αισθητική επέμβαση υπάρχουν κίνδυνοι και επιπλοκές που η λιποαναρρόφηση συνεπάγεται, όπως:

• Αιματώματα ή ακατάσχετη αιμορραγία

• Θρόμβοι

• Νέκρωση του ιστού

• Ασύμμετρη εμφάνιση

• Επίμονο πρήξιμο και πόνος στο σημείο της λιποαναρρόφησης

• Θρομβοφλεβίτιδα

• Αλλαγές στην αίσθηση του δέρματος

• Ουλές

• Αποχρωματισμός του δέρματος

• «Σακούλιασμα» αυτού

• Ανωμαλίες στο περίγραμμά του

• Βλάβη σε νεύρα, μύες, όργανα και αιμοφόρα αγγεία

• Καρδιαγγειακά προβλήματα

Μπορεί να χρειαστεί να μπείτε ξανά στο χειρουργείο, ειδικά αν αντιμετωπίσετε κάποιο από τα αισθητικά προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Πόσο Κοστίζει μια Λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση δεν είναι φθηνή. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε από 1500 έως 7500 ευρώ, αν και γενικά θα δώσετε κατά πάσα πιθανότητα από 2000 έως 4000 ευρώ για κάθε θεραπεία. Το κόστος εξαρτάται από ένα αριθμό παραγόντων, όπως το που θα κάνετε την επέμβαση και την περιπλοκότητα αυτής, το που μένετε, και τις περγαμηνές, τις ικανότητες και την φήμη του χειρουργού. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει πέρα από την αμοιβή του χειρουργού, και πολλούς άλλους παράγοντες όπως το κόστος αναισθησίας, φαρμάκων, χώρου διεξαγωγής της επέμβασης, εργαστηρίου και ειδικών κορσέδων που ενδέχεται να χρειαστεί να φορέσετε.

Rate this item
(0 votes)