Breadcrumbs

Συστατικό C13-14 Isoparaffin

Ισοπαραφίνη C13-14

Μαλακτικό.

Ιδιότητες:

Η ισοπαραφίνη C13-14 είναι ένα μίγμα υδρογονανθράκων (πετρελαιοειδή) που προέρχονται από το πετρέλαιο και χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά και στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας κυρίως ως μαλακτικό και θεωρείται επίσης πυκνωτικός παράγοντας ή συστατικό πήξης (Προϊόντα προσώπου- Online). Λίγες επιπρόσθετες πληροφορίες είναι διαθέσιμες αναφορικά με την ισοπαραφίνη C13-14 και οι ισοπαραφίνες ορίζονται απλά ως πηκτικοί ή πυκνωτικοί παράγοντες. Το ακάθαρτο πετρέλαιο είναι γνωστό ενυδατικό.

Μέτρα προστασίας/παρενέργειες:

Ωστόσο, το πετρέλαιο μπορεί να είναι μολυσμένο με καρκινογόνα και βρίσκεται στη μαύρη λίστα ως συστατικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μάρτα σχετικά με την ασφάλεια του Aquaphor και του πετρελαίου «μέσα στο πετρέλαιο μπορεί να βρίσκονται ορισμένες προσμίξεις και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, και να είναι ακόμα και καρκινογόνα. Τα καλλυντικά θα πρέπει να χρησιμοποιούν υψηλά ραφιναρισμένο πετρέλαιο καθαρισμένο από προσμίξεις.»

Παρόλα αυτά η Βάση Δεδομένων Καλλυντικών αξιολογεί την ισοπαραφίνη C13-14 ως συστατικό χαμηλού κινδύνου επισημαίνοντας ανησυχίες για την τοξικότητά του ως οργανικό σύστημα βασισμένες σε μελέτες ζώων που έδειξαν επιδράσεις σε μέτριες δόσεις. Η EWG αναφέρει ότι η παραφίνη C13-14 θεωρείται αδρανές φυτοφάρμακο από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος που σημαίνει ότι μπορεί να είναι δυνητικά τοξικό. Άλλες μελέτες δεν εχουν διαπιστώσει τυχόν αρνητικές παρενέργειες ή κινδύνους για την υγεία αναφορικά με τη χρήση της τοπικής εφαρμογής της ισοπαραφίνης C13-14.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ειδαν προσφατα

  • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
    Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

    Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

  • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
    Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

     ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

  • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
    Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

    Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

  • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
    Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

    Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

  • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
    Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

    Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.