Breadcrumbs

Συστατικό Calcium sulfate

Θειϊκό ασβέστιο

Ένα άλας που συντίθεται χημικά, αλλά και βρίσκεται φυσικά στον μαλακό μεταλλικό γύψο. Μερικές φορές αναφέρεται ως γύψος, αλάβαστρος, «γύψος του Παρισιού» ή λευκός άργιλος.

Ιδιότητες:

Μια συνηθισμένη βιομηχανική χημική ουσία γνωστή για την ιδιότητά της να παγιδεύει την υγρασία. Χρησιμοποιείται πιο συχνά ως πηκτικό και αποξηραντικό (μια ουσία που προκαλεί ξηρότητα). Επειδή αυτό το συστατικό εξυπηρετεί ως κύριο συστατικό σε υλικά όπως η γυψοσανίδα, ο σοβάς και το τσιμέντο, παίζει ζωτικό ρόλο στον κλάδο των κατασκευών. Επιπλέον, μπορεί να δράσει ως πρόσθετο εδάφους, πρόσθετο του θολού νερού (π.χ. γούρνες, λίμνες), ορθοπαιδικό εργαλείο και διατροφικό πρόσθετο.

Η βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιεί κυρίως αυτό το συστατικό ως προσθετικό χρώματος, αδιαφανοποιητή και συνδετικό υλικό. Γενικά, εμφανίζεται είτε σε άνυδρη μορφή (δεν περιέχει νερό) είτε ως διυδρικό θειϊκό ασβέστιο (όταν το θειϊκό ασβέστιο αντιδρά με το νερό). Στην άνυδρη μορφή του αποτελείται από σπυρωτούς κρυστάλλους διαφόρων χρωμάτων (συνήθως άσπρο μπλε, γκρι ή κόκκινο). Δρα συνήθως ως πρόσθετο χρώματος στις πούδρες μέικ απ που δίνουν χρώμα, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως γέμιση μιας σύνθεσης λόγω της ιδιότητάς του να διατηρεί την υγρασία μακριά από τα άλλα συστατικά.

Ως διυδρικό έχει τη μοναδική ιδιότητα να συμβάλλει στη σταθεροποίηση ενός διαλύμματος χωρίς την παρουσία πρόσθετων βασισμένων στο πετρέλαιο. Έτσι, πολλά καλλυντικά σκευάσματα το ενσωματώνουν ως συνδετικό παράγοντα, γιατί δεν εξαλείφει μόνο την ανάγκη για υψηλές συγκεντρώσεις πετρελαίου, αλλά επιτρέπει και την ένταξη υδατοδιαλυτών υγραντικών μέσων. Βρίσκεται σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως οι πούδρες προσώπου, οι οδοντόκρεμες, τα βερνίκια νυχιών, τα μπρόντζερ, τα ρουζ, τα ενυδατικά προσώπου, οι σκιές ματιών και τα λιπ γκλος.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.