Συστατικό Hyaluronidase

Υαλουρονιδάση

Ένα ένζυμο που διασπά τις ίνες του κολλαγόνου και του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα.

Λειτουργίες:

Αν και η υαλουρονιδάση είναι ένα ενοχλητικό ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο στο δέρμα, καταστρέφει το φυσικό υαλουρονικό οξύ που παράγεται στο σώμα, συνεπώς το απενεργοποιεί από την σύνδεση των μορίων κολλαγόνου κι ελαστίνης. Αυτό αποτρέπει το σχηματισμό νέου κολλαγόνου κι ελαστίνης, και προκαλεί πρόωρη ρυτίδωση και χαλάρωση. Τα επίπεδα της υαλουρονιδάσης αυξάνονται από τις ελεύθερες ρίζες (Source).
Ωστόσο, έχουν βρεθεί νέες χρήσεις για την υαλουρονιδάση. Μολονότι πληρωτικά όπως Juvederm, Elevess, Perlane και Prevelle έχουν κάνει θαύματα για την εξάλειψη της εμφάνισης ρυτίδων, η υπερπλήρωση είναι ένα κοινό πρόβλημα κι οδηγεί σε μια αφύσικη εμφάνιση του δέρματος. Η υαλουρονιδάση χρησιμοποιείται τώρα ως επίλυση προβλημάτων και όχι αίτιο του προβλήματος. Η φυσική τάση του υαλουρονικού οξέος να διασπάται τώρα αξιοποιείται μειώνοντας τις επιπτώσεις της υπερπλήρωσης. Όταν εγχέεται, διασπά το υαλουρονικό οξύ που γεμίζει το δέρμα, ενώ δεν διαλύει τον φυσικό ιστό, σύμφωνα με την RealSelf.com. Αντί να περιμένει το υαλουρονικό οξύ ν' απορροφηθεί εντός του σώματος με φυσικό τρόπο, η υαλουρονιδάση επιταχύνει τη διαδικασία.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό το Dermatology, βρέθηκε ότι εντός 4 - 7 ημερών από την ένεση υαλουρονιδάσης σ' ένα προηγουμένως γεμάτο χώρο, το 80% του πληρωτικού πηκτώματος εξαφανίστηκε, ενώ σε μια περιοχή ελέγχου, το 90% του πηκτώματος παρέμεινε.

Μέτρα προστασίας/παρενέργειες:

Δεν υπάρχουν αρνητικές παρενέργειες που να συνδέονται με τη χρήση της υαλουρονιδάσης ως συστατικό διάσπασης πληρωτικού αυτή τη χρονική στιγμή

Contact

Leave a comment

You are commenting as guest.