Συστατικό Magnesium Aluminum Silicate

Πυριτικό μαγνήσιο αργίλιο

Ένα φυσικό πυκνωτικό.

Λειτουργίες:

Το πυριτικό μαγνήσιο αργίλιο είναι ένα φυσικό ορυκτό που προέρχεται από ραφιναρισμένο και καθαρό πηλό που χρησιμοποιείται, κυρίως, ως πυκνωτικό σε καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς. Προέρχεται από μια φολιδοειδή, λευκή ένωση και χρησιμοποιείται πιο συχνά ως πληρωτικό σε αποσμητικά, κρέμες ξυρίσματος και παχιές λοσιόν. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πυριτικό μαγνήσιο αργίλιο έχει ασυνήθιστα μεγάλα μόρια. Λόγω αυτών των μεγάλων μορίων, δεν είναι σε θέση να απορροφηθεί από την επιδερμίδα (Source).

Μέτρα ασφαλείας/παρενέργειες:

Σύμφωνα με την Βάση Δεδομένων Καλλυντικών, το πυριτικό μαγνήσιο αργίλιο είναι εγκεκριμένο από την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της CIR, αλλά μόνο σε περιορισμένες συγκεντρώσεις. Η ανησυχία της CIR πηγάζει από τον γνωστό κίνδυνο οποιουδήποτε συστατικού περιέχει ενώσεις αργιλίου, που είναι γνωστές ως νευροτοξίνες.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Toxicology το 2003 βρήκε ότι το πυριτικό μαγνήσιο αργίλιο είναι μια ασθενής ερεθιστική ουσία σε δοκιμές που έγιναν σε κουνέλια, διαφορετικά θεωρείται ασφαλές για χρήση σε καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.