Συστατικό Magnesium Chloride

Χλωριούχο μαγνήσιο

Μια ένωση αλατιού που χρησιμοποιείται για την αύξηση του ιξώδους.

Λειτουργίες:

Το χλωριούχο μαγνήσιο είναι ένα φυσικό μέταλλο που είναι ιδιαίτερα διαλυτό στο νερό. Μπορεί, επομένως, να εξαχθεί από την άλμη ή το νερό της θάλασσας και την εξόρυξη των αρχαίων βυθών, σύμφωνα με την Wikpedia. Το χλωριούχο μαγνήσιο βρίσκεται συχνά σε προϊόντα μη καλλυντικά, όπως η παραγωγή τροφίμων (ιδιαίτερα τα τόφου και το βρεφικό γάλα) και τα αντιγηραντικά προϊόντα. Ωστόσο, λαμβάνεται και ως συμπλήρωμα για να ρυθμίσει τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό, σημαντικό για την διατήρηση των μυών και των νεύρων (Drugs.com).
Στα καλλυντικά και στα προϊόντα ομορφιάς, το χλωριούχο μαγνήσιο χρησιμοποιείται ως αυξητικός παράγοντας του ιξώδους ή πυκνωτικός παράγοντας, σύμφωνα με έρευνα.

Μέτρα ασφαλείας/παρενέρεγειες:

Το χλωριούχο μαγνήσιο είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κι έχει λάβει βαθμολογία GRAS (Γενικά Αναγνωρισμένο ως Ασφαλές). Παρόλα αυτά, το Brazilian Journal of Medical and Biological Research το 2002 βρήκε νευροτοξικές αντιδράσεις σε κουνέλια και μερικές μελέτες τη δεκαετία του 1970 έδειξαν γενετική μετάλλαξη που συνδέεται με υψηλές δόσεις του χλωριούχου μαγνήσιου. Όλα αυτά συνδέονται με την κατάποση υψηλής δόσης, ωστόσο. Το χλωριούχο μαγνήσιο, ως καλλυντικό συστατικό, θεωρείται ασφαλές για χρήση (Source).

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.