Συστατικό Magnesium Sulfate

Θειϊκό μαγνήσιο

Ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες.
Χρησιμοποιείται με την ονομασία άλατα Epsom.

Λειτουργίες:

Το θειϊκό μαγνήσιο είναι μια φυσική σύνθεση που χρησιμοποιείται σε προϊόντα ομορφιάς λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων του. Σύμφωνα με την Wikipedia, η δημοτικότητα του θειϊκού μαγνησίου ως αλάτι μπάνιου ή εμποτισμού είναι εν μέρει καλλυντική. Η αύξηση της ιοντικής ισχύος προλαμβάνει ένα μέρος της προσωρινής ρυτίδωσης της επιδερμίδας, η οποία προκαλείται από παρατεταμένη εμβάπτιση των άκρων σε καθαρό νερό. Αυτό δεν φαίνεται, ωστόσο, να δείχνει ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να κρατήσει για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους όταν εφαρμόζεται τοπικά σε ένα προϊόν ομορφιάς. Ωστόσο, το θειϊκό μαγνήσιο μπορεί, επίσης, να απορροφηθεί από το δέρμα και να δράσει ως αντιφλεγμονώδες, μερικές φορές καταπολεμώντας την ακμή και τις κηλίδες. Η ιοντική δύναμη και η αντιφλεγμονώδης ιδιότητητά του καθιστούν το θειϊκό μαγνήσιο δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα ομορφιάς.
Το θειϊκό μαγνήσιο είναι, επίσης, γνωστό ότι είναι αποτελεσματική τοξίνη και απορροφητικό ελαίων στο δέρμα και στα μαλλιά (Source), αν και δεν βρέθηκαν μελέτες που να το αποδεικνύουν επιστημονικά.

Μέτρα ασφαλείας/παρενέργειες:

Αν και το θειϊκό μαγνήσιο, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται ως άλας Epsom, είναι ένα συνηθισμένο συστατικό και είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για χρήση σε τρόφιμα (δίνοντάς του βαθμολογία GRAS), ορισμένες μελέτες βρήκαν ότι έχει αρνητικές παρενέργειες. Το American Journal of Obstetrics and Gynecology, το 1993 και το Journal of Toxicological Sciences, αναφέρουν περιπτώσεις αναπαραγωγικής τοξικότητας από έκθεση σε θειϊκό μαγνήσιο σε υψηλές συγκεντρώσεις (Source). Σε τοπικές συγκεντρώσεις και κανονική δοσολογία προϊόντων ομορφιάς, αυτό δεν πρέπει να εμφανιστεί, αλλά οι αρνητικές παρενέργειες έχουν τεκμηριωθεί.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.