Συστατικό Maltodextrin

Μαλτοδεξτρίνη

Ένας συνδετικός παράγοντας.
Μπορεί να αυξήσει τις αντιγηραντικές ιδιότητες άλλων συστατικών όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αυτά.

Λειτουργίες:

Η μαλτοδεξτρίνη είναι ένας πολυσακχαρίτης και υδατάνθρακας που προέρχεται από το ρύζι, το καλαμπόκι ή το άμυλο πατάτας. Με το μαγείρεμα τα φυσικά ένζυμα και οξέα βοηθούν να διασπαστεί το άμυλο με αποτέλεσμα μια απλή λευκή σκόνη (Source). Ενώ αυτή η σκόνη χρησιμοποιείται συνήθως ως πρόσθετο τροφίμων και γλυκαντικό (με πολύ χαμηλό αριθμό θερμίδων), χρησιμοποιείται και σε καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς λόγω της ιδιότητάς της να ενώνεται με άλλες συνθέσεις και να σταθεροποιεί τα σκευάσματα. Επίσης, εξυπηρετεί ως παράγοντας σχηματισμού ταινίας και εναιώρησης.
Σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από την Unilever το 2002, υποβλήθηκε έρευνα για να σημειωθεί η αποτελεσματικότητα της μαλτοδεξτρίνης ως αντιγηραντικό συστατικό καθώς και ως αντιερεθιστικό. Η Unilever βρήκε ότι ενώ η μαλτοδεξτρίνη από μόνη της δεν είναι μια αντιγηραντική ένωση, ενισχύει την αντιγηραντική ιδιότητα των αδύναμων οξέων και μειώνει τον δερματικό ερεθισμό που προκαλείται μερικές φορές από άλλα οξέα. Επίσης, αποδείχτηκε ότι μειώνει τον ερεθισμό που συνδέεται με τη χρήση των ασθενών καρβοξυλικών οξέων και ενισχύει την αντιγηραντική αποτελεσματικότητα των υδροξύ οξέων.

Μέτρα ασφαλείας/παρενέργειες:

Η μαλτοδεξτρίνη είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για χρήση ως πρόσθετο τροφίμων κι έχει λάβει αξιολόγηση Γενικά Αναγνωρισμένη ως Ασφαλής. Δεν έχει αναθεωρηθεί από την CIR, αλλά η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας δεν αναφέρει σημαντικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση της. Δεν μπόρεσε να βρεθεί έρευνα σχετικά με αρνητικές παρενέργειες της μαλτοδεξτρίνης όταν λαμβάνεται στοματικά ή εφαρμόζεται τοπικά.

Contact

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.