Συστατικό Mandelic Acid

Μανδελικό οξύ

Το μανδελικό οξύ είναι ένα άλφα υδροξύ οξύ (ΑΗΑ) που παρασκευάζεται από το εκχύλισμα του πικραμύγδαλου. Οι αντιβακτηριακές και οι ΑΗΑ ιδιότητές του το καθιστούν ιδανικό συστατικό για προϊόντα περιποίησης του δέρματος, αν και χρησιμοποιείται και ως αντιβιοτικό για πάνω από ένα αιώνα, σύμφωνα με την Wikipedia.
Το μανδελικό οξύ έχει μεγαλύτερα μόρια απ' τα περισσότερα ομόλογά του ΑΗΑ. Συνεπώς, είναι λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα, αλλά εξακολουθεί να δίνει τα ίδια αντιγηραντικά οφέλη που παρέχουν συνήθως τα ΑΗΑ: αυξανόμενο ποσοστό του κύκλου εργασιών, απαλλαγή από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αυξανόμενη παραγωγή κολλαγόνου (MandelicAcid.org). Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του μανδελικού οξέος του επιτρέπουν να εξυπηρετεί και ως αποτελεσματική θεραπεία κατά της ακμής.
Πολλοί άλλοι ισχυρισμοί υπάρχουν σχετικά με τις χρήσεις του μανδελικού οξέος όπως ότι παρεμβαίνει στην παραγωγή της μελανίνης στο δέρμα και προλαμβάνει ή μειώνει τα σημάδια ηλικίας, και είναι μια αποτελεσματική θεραπεία πριν και μετά το χειρουργείο. Ωστόσο, ούτε αυτές οι χρήσεις στηρίζονται σε ανεξάρτητα επιστημονικά δεδομένα.

Μέτρα ασφαλείας/παρενέργειες:

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες παρενέργειες ή προειδοποιήσεις σχετικά με το μανδελικό οξύ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως ΑΗΑ θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα κατά τη χρήση προϊόντων που περιέχουν μανδελικό οξύ και κατά την παραμονή στον ήλιο. Επίσης, θα πρέπει να φοριέται αντηλιακό, ιδανικά με δείκτη προστασίας 30 ή μεγαλύτερο. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσε μια δήλωση ζητώντας όλοι οι χρήστες των προϊόντων με ΑΗΑ, όπως το μανδελικό οξύ, από προεπιλογή να λαμβάνουν υπόψη τους υψηλούς κινδύνους της έκθεσης στην ακτινοβολία UV μετά την εφαρμογή προϊόντων με ΑΗΑ.

Contact

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.