Συστατικό Methicone

Μεθικόνη

Μια σιλικόνη

Λειτουργίες:

Η μεθικόνη είναι ένα πολυμερές που βασίζεται στη σιλικόνη και χρησιμοποιείται ως ενυδατικός παράγοντας της επιδερμίδας και τροποποιητής της επιφάνειας σε προϊόντα ομορφιάς, καλλυντικά και κρέμες για την επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται, κυρίως, για τη δημιουργία ταινίας ή φράγματος διατήρησης του μέικ απ. Αυτό το φράγμα εμποδίζει τον ιδρώτα και την λιπαρότητα να εισχωρήσουν προς τα μέσα, κάτι που θα προκαλούσε κανονικά την απομάκρυνση του μέικ απ. Η μεθικόνη και όλα τα πολυμερή σιλικόνης έχουν μεγάλο μοριακό βάρος. Είναι απίθανο να απορροφηθεί από την επιδερμίδα βοηθώντας να χρησιμεύει ως φράγμα μεταξύ του δέρματος και άλλων προϊόντων, κι εμποδίζοντάς τη να εισχωρήσει στην επιδερμίδα (RealSelf.com). Η CIR έχει εγκρίνει τη μεθικόνη για χρήση σε συγκεντρώσεις μέχρι και 15%.

Μέτρα ασφαλείας/παρενέργειες:

Ωστόσο, οι σιλικόνες θεωρούνται γενικά αμφιλεγόμενες. Επειδή η σιλικόνη έχει πολύ μεγάλα μόρια και εφαρμογές στην επιδερμίδα εμποδίζοντας τον ιδρώτα και άλλες χημικές ουσίες να διαπεράσουν το χόριο, υπάρχουν μερικοί φόβοι που μπορεί να μην επιτρέπουν στον ιδρώτα και τις τοξίνες να ξεφύγουν.
Υπάρχει ένας μικρός φόβος ότι η μεθικόνη μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις ή να εξυπηρετεί και ως ερεθιστικό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Toxicology το 2003 στην Τελική Αξιολόγηση Ασφάλειας της μεθικόνης (ανάμεσα στις άλλες σιλικόνες) διαπιστώθηκε ότι σε δοκιμές που χρησιμοποιούν 6%-79% συγκέντρωση μεθικόνης δεν αναφέρθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες, «αλλά παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες παρενέργειες με ένα σκεύασμα κρέμας χεριών που περιέχει 1% μεθικόνη δείχνοντας ότι κάτι άλλο στην παρασκευή ήταν τοξικό.» Αυτό φαίνεται να είναι συνεπές θέμα (ότι άλλα συστατικά στα σκευάσματα που περιέχουν σιλικόνες που εξυπηρετούν στην πραγματικότητα ως ερεθιστικά) σε αλλεργικές αντιδράσεις με τη μεθικόνη και άλλες σιλικόνες, και γενικά θεωρείται μη ερεθιστικό σε μελέτες βάθους.
Οι σιλικόνες έχουν συνδεθεί, επίσης, με τον καρκίνο, ιδιαίτερα τον καρκίνο του μαστού, κι έχουν βρεθεί να είναι τοξικές. Ωστόσο, επειδή τα μόρια της μεθικόνης είναι πάρα πολύ μεγάλα για να διαπεράσουν την επιφάνεια της επιδερμίδας και δεν εγχέονται με απευθείας ένεση στο δέρμα, αλλά η τοπική εφαρμογή θεωρείται γενικά πιο ασφαλής. Θα πρέπει να γίνονται εξετάσεις μόνο όταν γίνεται χρήση της μεθικόνης σε σκευάσματα που περιέχουν άλλα τοξικά συστατικά, επειδή οι σιλικόνες μπορούν να ενισχύσουν τις ικανότητες εισχώρησης άλλων συστατικών.
Η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας έχει δώσει στην μεθικόνη βαθμολογία ασφαλείας 99%, είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και η CIR την εγκρίνει για χρήση σε καλλυντικά.

Contact

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.