Τα καλύτερα σπιτικά γιατροσόφια

Για όποια ασθένεια κι αν έχουμε, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα θεραπείες που μπορούμε να αγοράσουμε ή να δοκιμάσουμε. Πολλές από αυτές παράγονται μαζικά στα εργοστάσια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι πιο αποτελεσματικές από τις δοκιμασμένες και αυθεντικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε η γιαγιά σας.

Ακολουθούν οι καλύτερες δοκιμασμένες και αυθεντικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε και τώρα, στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βότανο που μπορούμε να βρούμε όλοι στην πίσω αυλή του σπιτιού μας: την κολλιτσίδα.

 Κολλιτσίδα

Η κολλιτσίδα είναι γνωστό ότι θεραπεύει διάφορα δερματικά προβλήματα από τα οποία πολλοί υποφέρουμε. Τέτοια είναι το έκζεμα, η ακμή, τα πυώδη εξανθήματα, η ψωρίαση, ο καρκίνος του δέρματος και άλλα. Παρακάτω ακολουθούν μερικά γιατροσόφια που εμπεριέχουν κολλιτσίδα.

Θεραπεία #1: Για να παρασκευάσετε ένα θεραπευτικό τσάι, ρίξτε ένα τέταρτο του γαλονιού νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε το. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, μειώστε την θερμοκρασία και προσθέστε 4 κουταλάκια του γλυκού κομμένη και αποξηραμένη ρίζα κολλιτσίδας. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για 7 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, απομακρύνετε το νερό από την φωτιά και αφήστε την κολλιτσίδα να εμποτιστεί για 2 ώρες το πολύ. Πίνετε έως 2 κούπες από αυτό το τσάι την ημέρα για να βελτιώσετε την κατάστασή σας, οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα κι αν έχετε.

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορείτε επίσης να εφαρμόζετε το τσάι τοπικά στην πάσχουσα περιοχή.

Θεραπεία #2: Η ρίζα της κολλιτσίδαςείναι επίσης ένα πολύ καλό βότανο για τη θεραπεία πετρών στην χολή και τα νεφρά. Βράστε 4 φλιτζάνια νερό και προσθέστε 2 κουτάλια της σούπας κομμένη αποξηραμένη ή φρέσκια ρίζα κολλιτσίδας. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το νερό να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά, και προσθέστε 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα δυόσμου. Αφήστε το τσάι να ποτίσει για 1,5 ώρα και στη συνέχεια στραγγίστε.

Για κάθε φλιτζάνι απ’ αυτό το τσάι που πίνετε, προσπαθήστε να προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι του γλυκού μελάσα ή αγνό σιρόπι από σφεντάμι για να το γλυκάνετε. Το γιατροσόφι λέει αφού πιείτε το τσάι, να πίνετε 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο 10 λεπτά μετά. Αν πίνετε αυτό το τσάι 3 φορές την ημέρα, θα αποσυντεθούν οι πέτρες και θα αποβληθούν ευκολότερα.

Θεραπεία #3: Η κολλιτσίδα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει εάν έχετε ακμή δηλαδή σπυράκια στο πρόσωπο. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να πάρετε αποξηραμένη ρίζα κολλιτσίδας και να την αλέσετε σε σκόνη. Συνδυάστε τη με αποξηραμένη ρίζα ραδικιούκαι αποξηραμένο κόκκινο τριφύλλι και πάρτε τα 2 φορές την ημέρα (μπορείτε επίσης να βρείτε αυτή την φυσική θεραπεία στην αγορά).

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το κόκκινο τριφύλλι και η ρίζα ραδικιού είναι επίσης θαυμάσια βότανα για τη θεραπεία και άλλων ασθενειών. Το κόκκινο τριφύλλι έχει καταστεί ένας από τους καλύτερους φυσικούς τρόπους καταπολέμησης του καρκίνου, και είναι επίσης ένας παράγοντας φυσικής λέπτυνσης του αίματος. Το ραδίκι μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του δέρματος, όπως οι κρεατοελιές και οι κηλίδες.

Rate this item
(0 votes)