Η αρωματοθεραπεία για την καταπολεμιση του κρυολογήματος

Κάθε χρόνο, τα συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης που παρουσιάζουμε μας κάνουν να τρέχουμε στο πλησιέστερο φαρμακείο για να προμηθευτούμε σε μεγάλη ποσότητα φάρμακα τα οποία είναι μη φυσικά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και βλαβερά.

 Ας επιστρέψουμε στις ρίζες μας και ας διερευνήσουμε τους πιο φυσικούς και ασφαλείς τρόπους για να καταπολεμήσουμε αυτά τα φυσιολογικά συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης που βιώνουμε κάθε χρόνο.

 Μερικά από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κρυολογήματος είναι:

  • Ευκάλυπτος
  • Δενδρολίβανο
  • Δυόσμος
  • Ρέιβεν Σάρα (Raven Sarah στα Αγγλικά)

Τα περισσότερα από αυτά τα αιθέρια έλαια είναι ασφαλή για όλους, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών, όμως φροντίστε να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες.

Τόσο ο ευκάλυπτος όσο και ο δυόσμος είναι και τα δύο αιθέρια έλαια που μας βοηθούν να «ανοίξουν» τα σώματά μας και να αναπνέουμε πιο εύκολα. Το δενδρολίβανο μας ωφελεί επίσης κατ’ αυτό τον τρόπο, και περιέχει καμφορά, ένα συστατικό που μπορούμε να βρούμε και στον ευκάλυπτο και το οποίο μας βοηθά να αναπνέουμε ευκολότερα. Το Ρέιβεν Σάρα είναι ένα αιθέριο έλαιο που μυρίζει πιο έντονα, αλλά συνιστά φυσικό αντιβακτηριδιακό παράγοντα και μας βοηθά έτσι να «αποκρούουμε» όλους τους ιούς γρίπης και κρυολογήματος με τους οποίους ενδέχεται να έρθουμε σε επαφή.

Ξεκινήστε παρασκευάζοντας αυτό το φυσικό θεραπευτικό μέσο, προσθέτοντας ίσα μέρη από ευκάλυπτο, δυόσμο και δενδρολίβανο(συνήθως 5 σταγόνες από το καθένα) και στη συνέχεια 2 σταγόνες Ρέιβεν Σάρα. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τη μυρωδιά του προϊόντος που παρασκευάζετε καθώς το φτιάχνετε, και φροντίστε να έχει μια ανεκτή για εσάς οσμή. Αν ένα προϊόν «παρά-μυρίζει» ή έχει δυσάρεστη γεύση, δεν θα το χρησιμοποιήσετε, πράγμα που ακυρώνει το λόγο που το φτιάξατε εξ αρχής.

 Ταιριάστε αρμονικά τις διάφορες οσμές μεταξύ τους. Και τώρα έρχεται το διασκεδαστικό κομμάτι: να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μίγματα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια με διάφορους τρόπους, όπως το να ρίξετε 3 με 5 σταγόνες στο αχνιστό σας αφρόλουτρο. Ο ατμός από το μπάνιο θα σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο να «καθαρίσετε» εσωτερικά και να ανακουφίσετε τους πιασμένους, πονεμένους μύες σας. Ο πιο εύκολος τρόπος να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια είναι απλά να εισπνεύσετε την οσμή του ελαίου και να τα αφήσετε να σας ανακουφίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Αν έχετε στη διάθεσή σας καθόλου έλαιο χοχόμπα (jojoba στα Αγγλικά) ή αμυγδαλέλαιο, μπορείτε πάρετε λίγο από το παραπάνω μίγμα και να το αναμίξετε με αυτά τα έλαια ώστε να δημιουργήσετε θεραπευτικό λάδι για μασάζ. Μπορείτε επίσης να τρίψετε απλά με αυτό το πίσω μέρος του λαιμού σας ή την περιοχή πίσω από τα αυτιά σας, ώστε να αποφράξετε τις αναπνευστικές οδούς του σώματός σας. Αν έχετε μεγάλη ρινική συμφόρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το έλαιο σε διάλυμα. Απλά προσθέστε από ένα κουταλάκι του γλυκού έως ένα κουτάλι της σούπας νερό σε πέντε έως δέκα σταγόνες από αυτό το έλαιο και θα απαλλαγείτε από τη ρινική σας συμφόρηση και τον πόνο σε χρόνο μηδέν.

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης που παρουσιάζετε κάθε χρόνο, και οι περισσότεροι από αυτούς τους τρόπους είναι αποτελεσματικοί και εύχρηστοι από καθένα σε οποιοδήποτε ηλικία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε έναν ειδικό θεραπευτή ή αγοράστε ένα βιβλίο για την αρωματοθεραπεία, ώστε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορούν τα αιθέρια έλαια να σας βοηθήσουν.

Rate this item
(0 votes)