Τα οφέλη της σοκολάτας για την ομορφιά

Υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα γλυκό κομμάτι σοκολάτα; Η σοκολάτα έχει πολύ κακή φήμη, καθώς έχει κατηγορηθεί για περιττά κιλά και ακμή. Αλλά υπάρχουν και πολλαπλά οφέλη για την εμφάνιση από την κατανάλωση σοκολάτας. Τα οφέλη αυτά περιλαμβάνουν:

Είναι Ισχυρό Αντιοξειδωτικό

Ε ναι λοιπόν, η σοκολάτα είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά. Γιατί είναι τα αντιοξειδωτικά τόσο ωφέλιμα για μας; Η λέξη «αντί» σημαίνει ενάντιος ή διορθωτικός, ενώ η λέξη «οξειδωτικά» είναι συνώνυμο της έκφρασης «ελεύθερες ρίζες». Οι ελεύθερες ρίζες είναι βλαβερές ουσίες που έχουν ενοχοποιηθεί για διάφορα προβλήματα υγείας, με πιο γνωστό τον καρκίνο. Το να έχουμε αντιοξειδωτικά στον οργανισμό μας σημαίνει ότι καταπολεμάμε και εξουδετερώνουμε τις απειλητικές για τη ζωή μας ελεύθερες ρίζες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πρόσθετο όφελος της σοκολάτας είναι ότι μπορεί να λειάνει τις ρυτίδες και να διατηρήσει το δέρμα απαλό.

Προστατεύει το Δέρμα

Το δέρμα προστατεύεται επιτυχώς με τη σοκολάτα, κυρίως χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση. Καθώς η σοκολάτα όντως καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, αυτό προλαμβάνει όποια βλάβη ενδέχεται να υποστεί το κολλαγόνο, η ελαστίνη και όποια άλλη πρωτεΐνη βοηθά να διατηρείται το δέρμα νεανικό και όμορφο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η σοκολάτα περιέχει επίσης φλαβονοειδή, ένα άλλο θρεπτικό συστατικό – κλειδί που βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου στο δέρμα μας και στην καταπολέμηση των βλαβερών επιδράσεων της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ενυδατώνει το Δέρμα

Η σοκολάτα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατικό προϊόν, κυρίως επειδή περιέχει βούτυρο-κακάο. Τα ενυδατικά προϊόντα που περιέχουν σοκολάτα είναι συνήθως κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, καθώς είναι ήπιες συνθέσεις που ταυτόχρονα θρέφουν το δέρμα.

Μπορεί να Συμβάλλει στην Πρόληψη Προβλημάτων Υγείας

Ένα ακόμη σημαντικό όφελος είναι ότι η κατανάλωση με μέτρο μαύρης σοκολάτας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και να αυξήσει τα επίπεδα της «καλής». Η μαύρη σοκολάτα έχει επίσης αποδειχθεί ότι ρίχνει την πίεση του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι όλο μας το σώμα θα φαίνεται καλύτερο και θα αισθάνεται καλύτερα, αν τρώμε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας καθημερινά.

Μειώνει το Άγχος

Τίποτα δε μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε περισσότερο κουρασμένοι και αναμαλλιασμένοι από το άγχος. Τίποτα δεν είναι λιγότερο ελκυστικό από το να έχει να κάνει κάποιος με ένα υπέρ-αγχωμένο άτομο. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και να μυρίσει κανείς σοκολάτα έχει ηρεμιστική επίδραση πάνω του, καθώς η τροφή αυτή προξενεί θετικές νεύρο-χημικές αλλαγές στον εγκέφαλο του ατόμου. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες, ξηρά μαλλιά, ξηρά νύχια, πρόσληψη βάρους, κι ένα σωρό σοβαρά προβλήματα υγείας (όπως καρκίνο και πολλές άλλες ασθένειες) οπότε αφιερώστε λίγη ώρα κάθε μέρα για να φάτε ένα κομματάκι σοκολάτα. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.

Μπορεί να σας Κάνει να Ερωτευτείτε

Υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από ένα χαρούμενο κι ερωτευμένο άνδρα ή γυναίκα; Η σοκολάτα (και ιδιαίτερα η μαύρη) έχει αποδειχθεί ότι περιέχει φαινυλεθυλαμίνη και τυραμίνη, δύο χημικά στοιχεία που προξενούν την έκκριση των ίδιων ακριβώς ορμονών που εκκρίνονται όταν ένα άτομο ερωτεύεται. Αυτό σημαίνει ότι η σοκολάτα όχι απλά μας γεμίζει με το αίσθημα της αγάπης, αλλά και βοηθά στην απομάκρυνση αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων. 

Rate this item
(0 votes)