Τα οφέλη του μελιού μανούκα

Το μέλι μανούκα δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέλι που μπορείτε να βρείτε στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Είναι γνωστό ανά τους αιώνες για τις θαυματουργές του ιδιότητες σε υγεία και ομορφιά, αν και στις μέρες μας τείνουμε να προτιμάμε περισσότερο θεραπείες και κρέμες που είναι γεμάτες χημικά κατασκευασμένα στο εργαστήριο, τα οποία συχνά περισσότερο βλάπτουν το δέρμα μας παρά το ωφελούν.

Το μέλι μανούκα είναι γνωστό ότι θεραπεύει τα παρακάτω προβλήματα υγείας και ομορφιάς:

  • Δερματίτιδα
  • Μολύνσεις από Σταφυλόκοκκο
  • Φλόγωση
  • Τραύματα

Οπουδήποτε βακτήρια, μύκητες ή πρωτόζωα μπορεί να σας δημιουργούν πρόβλημα, το μέλι μανούκα μπορεί να σας θεραπεύσει. Γιατί; Αυτό το νέκταρ έχει σημαντικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σε σύγκριση με το κοινό επιτραπέζιο μέλι που μπορείτε να βρείτε στα μαγαζιά, το μέλι μανούκα είναι υψηλότερο κατά πολύ στις αξιολογήσεις UMF (προφέρεται Γιου- Εμ – Εφ) και MGO (προφέρεται Εμ- Τζι –Οου). Αυτές οι αξιολογήσεις επιτρέπουν να εκτιμηθεί η ένταση και η δύναμη που έχει κάθε νέκταρ που κυκλοφορεί στην αγορά. Η αξιολόγηση UMF, (αρχικά των λέξεων Unique Manuka Factor, δηλαδή Μοναδικός Παράγοντας Μανούκα), βοηθά να εκτιμηθούν οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες - πέρα από αυτές που σχετίζονται με το υδρογονούχο υπεροξείδιο - που έχει κάθε νέκταρ. Η αξιολόγηση MGO, επίσης γνωστή ως μεθυλογλυοξάλη (methylglyoxal στα Αγγλικά), συνιστά μια διαδικασία που βοηθά να εκτιμηθεί πόσο αποδοτικό είναι το νέκταρ, και πόσο συμπυκνωμένο είναι επίσης.

Κάποια από τα λοιπά ιατρικά οφέλη του μελιού μανούκα περιλαμβάνουν:

  • Αντιμετώπιση κρυολογήματος και ανακούφιση από πονόλαιμο
  • Επούλωση σπυριών, τραυμάτων και ελκών
  • Θεραπεία στομαχικού έλκους
  • Εγκαύματα και έλκη από πίεση καταπραΰνονται και θεραπεύονται
  • Αντιμετώπιση σταφυλόκοκκου και άλλων μολύνσεων

Όμως το μέλι μανούκα δεν είναι φανταστικό μόνο για την υγεία μας- είναι φανταστικό και για την ομορφιά μας! Το να απλώνετε το μέλι αυτό στο δέρμα σας θα βελτιώσει σίγουρα την ποιότητά του, ενώ παρέχει και τα ακόλουθα οφέλη:

Το δέρμα σας θρέφεται και ενυδατώνεται.

Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, έναν παράγοντα-κλειδί για τη διατήρηση του δέρματός μας ελαστικού και νεανικού σε εμφάνιση.

Έχει αντί-γηραντικές ιδιότητες που βοηθούν να απαλυνθούν οι λεπτές γραμμές που αποκτούμε με την πάροδο του χρόνου, κάνοντάς τες πολύ λιγότερο εμφανείς.

Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες (αυτές είναι υπεύθυνες για διάφορα προβλήματα υγείας, όπως τον καρκίνο, και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης).

Βοηθά να επουλωθεί το δέρμα όπου έχει υποστεί βλάβη, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος που βρίσκονται αρκετά κάτω από την επιφάνειά του και τα οποία δε μπορούν να φτάσουν άλλα προϊόντα.

Βοηθά οποιονδήποτε έχει ακμή, σπυράκια, έκζεμα ή ψωρίαση.

Θα σας αφήσει μια πανέμορφη, λαμπερή επιδερμίδα.

Αν και δύσκολα θα βρείτε μέλι μανούκα στο μπακάλικο της περιοχής σας, θα το βρείτε σίγουρα σε οποιοδήποτε κατάστημα υγιεινής διατροφής. Κάποια σούπερ μάρκετ που είναι περισσότερο προσανατολισμένα προς την υγιεινή διατροφή και τα οργανικά προϊόντα μπορεί επίσης να πωλούν τέτοιο μέλι. Αν δε μπορείτε να το βρείτε πουθενά, το καλύτερο μέρος να ψάξετε είναι το διαδίκτυο. Το μέλι μανούκα μπορεί να ήταν άγνωστο σχεδόν σε όλους τελευταία, αλλά κάνει δυναμική επιστροφή καθώς οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερα οφέλη του όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για την ομορφιά μας.

Rate this item
(0 votes)