Τα οφέλη της αλόης για υγεία και ομορφιά

Για αιώνες η αλόη είναι γνωστή για τα οφέλη της σε ό, τι αφορά την υγεία, αλλά οι περισσότεροι δε συνειδητοποιούν πόσο πραγματικά πολύτιμη είναι.

Πέρα από το να την χρησιμοποιούμε πάνω στα εγκαύματα από τον ήλιο για να τα καταπραΰνει και να βοηθήσει να επουλωθούν, οι περισσότεροι δεν ερχόμαστε σε επαφή με την αλόη παρά μόνο όταν τη συναντάμε σαν πρόσθετο συστατικό σε κάποιου είδους ενυδατικό προϊόν.

Τα οφέλη της αλόης για την υγεία και την ομορφιά είναι εκπληκτικά. Δεν ενυδατώνει μόνο, αλλά αναζωογονεί, πράγμα που σημαίνει ότι καταπολεμά το γήρας. Πολλοί άνθρωποι που πίνουν χυμό αλόης τακτικά, διαβεβαιώνουν ότι αρρωσταίνουν πολύ πιο σπάνια και πιο ελαφρά από ό, τι παλιότερα που δεν τον κατανάλωναν, ενώ χάρη σ’ αυτόν αισθάνονται καλύτερα και πιο αισιόδοξοι από πριν.

Πώς Μπορεί η Αλόη να Ενισχύσει το Ανοσοποιητικό σας Σύστημα

Η αλόη είναι φυσικός παράγοντας αποτοξίνωσης. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση αλόης ως ρόφημα ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που βρίσκονται στο σώμα μας και μας αρρωσταίνουν.

Η αλόη επίσης «καθαρίζει» τόσο το πεπτικό όσο και το κυκλοφορικό μας σύστημα. Με το να πίνουμε αλόη, βοηθάμε τον οργανισμό μας να απορροφήσει καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες και να τις μεταφέρει μέσω του αίματος σε διάφορα σημεία του σώματός μας. Το αίμα μας αυτό το πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες και οξυγόνο ενισχύει τα κύτταρα που καθορίζουν πόσο υγιής είναι ο οργανισμός μας, και βοηθά το σώμα μας να παραμένει νεανικό. Επίσης η αλόη βοηθά:

  • Στην καταπολέμηση των μολύνσεων
  • Στην εξουδετέρωση των βλαβερών βακτηρίων που τυχόν βρίσκονται στον οργανισμό μας
  • Στην αναζωογόνηση του σώματός μας

Πώς η Αλόη θα σας Κάνει να Φαίνεστε Νεότερη

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, η αλόη βοηθά με φυσικό τρόπο στην εξουδετέρωση τυχόν ελεύθερων ριζών που βρίσκονται στο σώμα μας. Οι ελεύθερες ρίζες προξενούν ένα σωρό προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο καρκίνος, ενώ επίσης προκαλούν πρόωρη γήρανση. Με το να απαλλαγείτε από αυτές τις ελεύθερες ρίζες, βοηθάτε τον οργανισμό σας να «απελευθερωθεί» από τοξικούς παράγοντες, που διαφορετικά θα έκαναν ολόκληρο το σώμα σας να γερνάει.

Αλλά δεν χρειάζεται μόνο να καταναλώσετε αλόη για να απολαύσετε τα αντιγηραντικά της οφέλη. Μπορείτε επίσης να την απλώσετε απ’ ευθείας πάνω στο δέρμα σας ώστε να φαίνεστε πιο νέα και φρέσκια. Οποιαδήποτε κρέμα ή λοσιόν με αλόη φθάνει έως βαθιά στο δέρμα και το ενυδατώνει, κάνοντάς το να φαίνεται πιο νεανικό.

Δεν χρειάζεται όμως μόνο να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα με αλόη από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσετε αλόη είναι απ’ ευθείας από την πηγή: κατ’ ευθείαν από το φυτό. Κόβοντας ένα φύλλο και βγάζοντας στην επιφάνεια το ζωμό του  εφοδιάζεστε με την απαραίτητη ποσότητα αλόης για να την απλώνετε στο δέρμα σας και να το διατηρείτε πιο νεανικό και φρέσκο. Θυμηθείτε επίσης ότι αν έχετε υποστεί ηλιακό έγκαυμα οποιουδήποτε βαθμού πρέπει και πάλι να πάρετε ένα φύλλο αλόης και να την απλώσετε πάνω του ώστε όχι μόνο να το δροσίσετε άμεσα, αλλά και για να το ενυδατώσετε και να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης.

Rate this item
(0 votes)