Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους μπορεί να εμφανιστεί ο κνησμός σ’ένα κεφάλι, αλλά οι περισσότεροι απ’αυτούς μπορούν ν’αντιμετωπιστούν εύκολα.

Αν νομίζετε ότι ίσως υπάρχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι που ευθύνονται για τον συχνό κνησμό, επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον γιατρό σας για την παροχή ειδικών συμβουλών.

Λουστείτε

Αν τα μαλλιά σας είναι βρώμικα, αυτό είναι μια πιθανή αιτία για τη συνεχή φαγούρα του κεφαλιού. Οι ακαθαρσίες και η λιπαρότητα εμποδίζουν τους πόρους του δέρματος του κεφαλιού ν’αναπνέουν με αποτέλεσμα να προκαλείται κνησμός. Να λούζεστε μέρα παρά μέρα, αν τα μαλλιά σας βρωμίζουν εύκολα ή αν είναι ιδιαίτερα λιπαρά επιλέγοντας κάποιο σαμπουάν με δείκτη pH από 4.5 μέχρι 5.5. Έτσι το κεφάλι σας θα είναι χαρούμενο κι ενυδατωμένο.

Για όσες βάφουν τα μαλλιά τους

Είτε χρησιμοποιείτε βαφές για το σπίτι είτε επισκέπτεστε το κομμωτήριο είναι πολύ πιθανό να έχετε μετά τη διαδικασία έναν μικρό κνησμό. Ενώ αυτό είναι συνηθισμένο, το να έχετε συνεχή φαγούρα τόσο που δεν μπορείτε να μην ξυστείτε δεν είναι. Αν αυτό αποτελεί πρόβλημα για εσάς είτε μπορείτε να κάνετε ανταύγειες αντί να βάφετε όλα τα μαλλιά (αυτό βοηθά το δέρμα του κεφαλιού να μην έρχεται σ’επαφή με τη βαφή) ή ρωτήστε ένα κομμωτήριο να σας συστήσει κάποια απαλή κρέμα ή λοσιόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ν’απαλλαχτείτε απ΄την φαγούρα.

Τι προϊόντα μαλλιών χρησιμοποιείτε;

Αλλάξατε τα προϊόντα για τα μαλλιά σας πρόσφατα; Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε περιέχουν χημικά; Τα προϊόντα για τα μαλλιά συχνά είναι η αιτία για τον κνησμό που εμφανίζεται στο κεφάλι. Μπορεί να έχετε αλλεργική αντίδραση σε κάποιο σπρέϋ μαλλιών που χρησιμοποιείτε, κάποιο σαμπουάν, κάποιο τζελ – ό,τι κι αν χρησιμοποιείτε, σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε όλα μαζί. Σταματήστε σταδιακά να χρησιμοποιείτε κάποια προϊόντα για να διαπιστώσετε αν κάποιο απ’αυτά προκαλεί κνησμό. Να χρησιμοποιείτε μόνο ένα προϊόν τη φορά και συνεχίστε για 3-7 μέρες πριν το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο.

Είναι πιτυρίδα;

Αν λευκές νιφάδες πέφτουν απ’το κεφάλι σας, τότε υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα η αιτία που προκαλεί τον κνησμό να είναι η πιτυρίδα. Δοκιμάστε ένα φαρμακευτικό σαμπουάν κατά της πιτυρίδας για να την θεραπεύσετε και να την εξαφανίσετε.

Μπορεί να’ναι έγκαυμα απ΄τον ήλιο

Αν περάσατε τις τελευταίες μέρες μέσα στον καύσωνα χωρίς να φοράτε καπέλο ή δεν ήσασταν στη σκιά,υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το δέρμα του κεφαλιού σας να υποφέρει από ηλιακό έγκαυμα. Αυτό θεωρείται συχνά εσφαλμένα ως πιτυρίδα αφού και στην περίπτωση αυτή το δέρμα του κεφαλιού ξεφλουδίζει. Σ’αυτή την περίπτωση θα δείτε ότι η φαγούρα θα περάσει μόλις περάσει και το έγκαυμα μέσα σε λίγες μέρες.

Rate this item
(4 votes)