Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των χορτοφάγων

Κάνοντας σοφές επιλογές τροφίμων μπορεί να βοηθήσει αρκετά προς τη βελτίωση των πιθανοτήτων για την αποφυγή του καρκίνου, και, ενδεχομένως, να ξεπεραστεί ακόμα και η ασθένεια, στην περίπτωση που έχει πληγεί το άτομο.

Μπορούμε να αρχίσουμε διατηρώντας την πρόσληψη των τροφών σε μέτριο επίπεδο καταναλώνοντας αρκετές θερμίδες ώστε να υποστηρίζουν ένα υγιές σωματικό βάρος. Μπορούμε να ισορροπήσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε με το κάψιμο ενέργειας κάνοντας επαρκή άσκηση.

Στη συνέχεια, πρέπει να ορίσουμε μια ποικιλία από φυτικές τροφές ολικής αλέσεως ως θεμέλιο της διατροφής μας. Αν πρέπει ν’ αυξήσουμε την πρόσληψη κάποιων τροφών αυτές θα πρέπει να είναι τα λαχανικά και τα φρούτα. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ειδικά εκείνα που παρασκευάζονται με άσπρο αλεύρι και τα πρόσθετα λίπη, ζάχαρη και αλάτι, θα πρέπει να περιορισμένα. Όσον αφορά τη χρήση των ζωικών προϊόντων, είναι καλύτερο να επιλέγουμε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή με χωρίς λιπαρά.

Αναμφίβολα, συμπεριλαμβάνοντας στη δίαιτά μας φυτικές τροφές ολικής αλέσεως είναι η καλύτερη γραμμή της άμυνάς μας ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου.

 Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή και τον καρκίνο, διαβάστε το εξαιρετικό βιβλίο: Eating for Life to Prevent and Treat Cancer by The Physicians Committee for Responsible Medicine από την Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική με τη VesantoΜελίνα (New York: Wiley & Sons, 2002).

Rate this item
(0 votes)