Αρωματοθεραπεία και μασάζ με αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία υπάρχει εδώ και 6.000 χρόνια περίπου και περιλαμβάνει τη χρήση καθαρών αιθέριων ελαίων (αρωματικά εκχυλίσματα φυκιών) συνήθως με συνδυασμό μασάζ, εισπνοή, λουτρό ή κομπρέσες. Σε μια αρωματοθεραπεία με μασάζ μέρη μειγμάτων προετοιμάζονται από τον επαγγελματία σε μια βάση ψυχρής έκθλιψης ελαίου και στη συνέχεια εφαρμόζεται στο δέρμα του ασθενή μέσω επανορθωτικού ή χαλαρωτικού μασάζ.

Είναι σημαντικό να μη χρησιμοποιούνται κατευθείαν πάνω στην επιδερμίδα καθώς μπορεί να εμφανιστούν εγκαύματα ή εξανθήματα. Ως ολιστική θεραπεία η αρωματοθεραπεία μπορεί να έχει μια βαθιά επίδραση στη σωματική και ψυχολογική ευεξία. Υπάρχει η πεποίθηση ότι η όσφρηση ως η πιο ανθεκτική από τις αισθήσεις μας έχει τη δύναμη να μετατρέπει τα συναισθήματά μας και να θεραπεύει τα σώματά μας.

Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία προέρχονται από τα φυτά και τα βότανα για τη θεραπεία παθήσεων που κυμαίνονται από λοιμώξεις και δερματικές παθήσεις μέχρι ανεπάρκειες του ανοσοποιητικού συστήματος και άγχος. Όταν οι μυρωδιές εντοπίζονται από τη ρινική κοιλότητα δημιουργούνται εντυπώσεις που συνδέονται με προηγούμενες εμπειρίες και συναισθήματα. Συνδυάζοντας αυτό με το γεγονός ότι τα μέρη του εγκεφάλου που ελέγχουν τον καρδιακό ρυθμό, την πίεση του αίματος, την αναπνοή, τη μνήμη, τα επίπεδα άγχους και την ισορροπία των ορμονών που σχετίζονται επίσης με τη ρινική κοιλότητα είναι προφανές ότι η χρήση των αιθέριων ελαίων συμβάλλει και επιτυγχάνει πολλές σωματικές ή ψυχολογικές επιδράσεις. Μερικά συνηθισμένα έλαια και οι χρήσεις τους περιλαμβάνουν:

Ευκάλυπτος: για τη συμφόρηση και τα κρυολογήματα

Λιβάνι: για να καταπραΰνει τα συναισθήματα και τους εφιάλτες

Γεράνι: για τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης και του προεμμηνοροϊκού συνδρόμου

Λεμονόχορτο: για πονεμένους ή τραυματισμένους μύες Λεβάντα: για χαλάρωση

Μέντα: για γρήγορη ενέργεια

Τριαντάφυλλο: τονωτικό της μήτρας και βοηθά τις συστολές κατά τη διάρκεια του τοκετού

Σανταλόξυλο: για χαλάρωση, πεπτικές διαταραχές (ιδίως λόγω έντασης), ξηρό δέρμα

Τεϊόδεντρο: ένα ισχυρό απολυμαντικό, αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό

Οφέλη της αρωματοθεραπείας

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα ευεργετικών αποτελεσμάτων από φυσικά μέχρι συναισθηματικά. Τα οφέλη των αιθέριων ελαίων μπορούν να επιτευχθούν μέσω της εισπνοής ή της εξωτερικής εφαρμογής. Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με την επικρατούσα ιατρική συμβάλλοντας στη θεραπεία των συνηθισμένων κρυολογημάτων και της γρίπης, της αϋπνίας, της ναυτίας, δερματικών παθήσεων, της ημικρανίας και του πονοκεφάλου, και πολλών άλλων ασθενειών. Η αρωματοθεραπεία έχει εύκολη πρακτική, είναι εύκολα διαθέσιμη και μπορεί να είναι αποτελεσματική ως θεραπεία, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή.

Rate this item
(0 votes)