Πιλάτες

Οι πιλάτες είναι μια μοναδική μέθοδος φυσικής κατάστασης που συμπεριλαμβάνει τον έλεγχο των μυών, την αναπνοή, την ευλυγισία, την ενδυνάμωση και τη σωματική επίγνωση. Οι πιλάτες συνίστανται από μια σειρά κινήσεων που χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό, με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων μηχανημάτων ή σε στρώμα πιλάτες υπό την επιτήρηση ειδικά εκπαιδευμένων δασκάλων.

Οι πιλάτες προάγουν τη φυσική αρμονία και ισορροπία των ατόμων όλων των ηλικιών και φυσικών καταστάσεων παρέχοντας ταυτόχρονα μια αναζωογονητική και ενεργειακή άσκηση. Οι πιλάτες εδάφους γίνονται στο πάτωμα χρησιμοποιώντας εξοπλισμό.

Οι πιλάτες με μηχανήματα χρησιμοποιούν μια ποικιλία οργάνων ειδικά σχεδιασμένων για πιλάτες που ονομάζονται Cadillac (ή τραπέζι πιλάτες), πολυθρόνα πιλάτες, κρεβάτι πιλάτες, διορθωτής σπονδυλικής στήλης πιλάτες, βαρέλι σκάλα και δακτύλιος για πιλάτες.

Πολλοί χορευτές και αθλητές χρησιμοποιούν τις πιλάτες για την πρόληψη τραυματισμών και τη βελτίωση της επίδοσής τους. Μπορούν να ανακουφίσουν επίσης τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και στον αυχένα και είναι χρήσιμες για όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα.

Επιπλέον, μπορούν να βελτιώσουν τη δύναμη των κοιλιακών μυών και τη στάση του σώματος. Συνδυάζοντας μυαλό και σώμα οι πιλάτες είναι γνωστές για την ιδιότητά τους να ανακουφίζουν από το άγχος. Οι πιλάτες μπορούν να γίνουν σε ατομικό ή σε ομαδικό επίπεδο. Ο έλεγχος της αναπνοής και οι κινήσεις του σώματος παρακολουθούνται συνεχώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίας των 45 λεπτών ή μιας ώρας. Για την εκτέλεση της μεθόδου πιλάτες με μηχανήματα ή εδάφους απαιτείται άνετη ενδυμασία.

Rate this item
(0 votes)