Τάι τσι

Το τάι τσι είναι μια αρχαία κινεζική επιστήμη που ενσωματώνει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν τον διαλογισμό και τη βαθιά αναπνοή καθώς κινούνται μέσα από μια σειρά συνεχών ασκήσεων που ονομάζονται «μορφές», οι οποίες μοιάζουν με μπαλέτο αργών κινήσεων.

Το τάι τσι είναι στοιχείο της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής που εργάζεται πάνω στη βελτίωση της εσωτερικής ενεργειακής ροής (Qi) σε όλο το σώμα.

Το κεντρικό στοιχείο της άσκησης τάι τσι επικεντρώνεται στην εσωτερική πειθαρχία. Πώς θα πρέπει δηλαδή να γίνεται κάθε κίνηση από τον εσωτερικό πυρήνα του σώματος - την κοιλιά και την πλάτη – και όχι από τα εσωτερικά μέρη του σώματος – τα άκρα.

Τα οφέλη του τάι τσι Το τάι τσι, παρόλο που είναι μια πολεμική τέχνη, χρησιμοποιείται τώρα κυρίως για τα θεραπευτικκά του οφέλη, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τη μείωση του άγχους, την προαγωγή της ισορροπίας και της ευελιξίας. Το τάι τσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμβάλλοντας στην αρθρίτιδα, την ισορροπία, τα κυκλοφορικά προβλήματα, την υψηλή πίεση του αίματος, την πολλαπλή σκλήρωση και το άγχος.

Το τάι τσι μπορεί να διδαχθεί στο περιβάλλον μιας τάξης ή μέσω βιβλίων και βίντεο. Πρέπει να φοράτε άνετη ενδυμασία για να μετακινείστε και μπορεί να γίνει χωρίς παπούτσια ή με γυμνά πόδια.

Rate this item
(0 votes)