Γιατί να τρώμε οργανικά;

Rate this item
(0 votes)
Published in health;

Τι είναι η συμβατική γεωργία και πώς λειτουργεί;

Η συμβατική καλλιέργεια χρησιμοποιεί ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα και λιπάσματα στις φυτείες αφήνοντας ως εκ τούτου τοξικά υπολείμματα κατά τη συγκομιδή. Στην συμβατική γεωργία τα ζώα υποβάλλονται σε ενέσεις ορμονών και αντιβιοτικών. Οι ενέσεις αυτές χρησιμοποιούνται προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή, καθώς επίσης και να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν οι ασθένειες των ζώων.

 Τι είναι η οργανική γεωργία και πώς λειτουργεί;

      Η χρήση των συνθετικών χημικών απαγορεύεται στην οργανική γεωργία, ως εκ τούτου τα αντιβιοτικά, τα αντιμικροβιοτικά, οι ορμόνες και άλλοι παράγοντες ανάπτυξης δεν χρησιμοποιούνται. Αντιθέτως, χρησιμοποιούνται φυσικές ουσίες όπως τα οργανικά λιπάσματα και φυσικοί τρόποι όπως τα αρπακτικά έντομα.

     Η οργανική καλλιέργεια μας παρέχει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε το έδαφός μας, παρέχει αμόλυντες οδούς, προστατεύει τη φυσική βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα, και δείχνει μεγαλύτερη συμπόνοια για την καλή διαβίωση των ζώων. Είναι ενάντια στη φύση των οργανικών κανονισμών να χορηγούν ενέσεις με ορμόνες ή αντιβιοτικά στα ζώα. Η ευημερία των ζώων στην οργανική καλλιέργεια ρυθμίζεται με αυστηρούς κανονισμούς προκειμένου να τους χορηγείται ανθρωπιστική και συμπονετική μεταχείριση. Η θανάτωση των ζώων γίνεται με όσο το δυνατόν πιο ανθρωπιστικό τρόπο.

 Τα υπέρ των οργανικών τροφών

 ·       Βελτίωση της ποιότητας του εδάφους

·        Μερικές έρευνες βρίσκουν ότι οι οργανικές τροφές είναι πιο πλούσιες σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

·        Αν και η γεύση είναι υποκειμενική υπάρχει μια σχολή σκέψης που δηλώνει ότι τα οργανικά τρόφιμα είναι πιο ελκυστικά στον ουρανίσκο.

·        Εξασφαλίζει ανθρωπιστική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

·        Αυξάνει τη βιοποικιλότητα της ζωής. 

 

Τα κατά των οργανικών τροφίμων

 ·        Κοστίζουν γενικά ακριβότερα. 

     Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και διάθεση οργανικών τροφίμων δεν είναι τόσο εύκολα διαθέσιμα όπως τα συμβατικά τρόφιμα. Λέγοντας αυτό, ωστόσο, οι μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων αρχίζουν τώρα να προμηθεύονται ένα μεγαλύτερο φάσμα οργανικών τροφίμων.

     Τα οργανικά φρούτα και λαχανικά παράγονται σύμφωνα με την εποχή καθιστώντας δυσκολότερη την αγορά ενός συγκεκριμένου τροφίμου όταν χρειάζεται ανά πάσα στιγμή του έτους.

Τα πλεονεκτήματα των συμβατικών τροφίμων

·         Φθηνότερα

·         Μεγαλύτερη προσφορά όλο το έτος

·         Μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε παντοπωλείο

·         Άμεσα διαθέσιμα

 Τα μειονεκτήματα των συμβατικών τροφίμων

 ·         Τοξικά υπόλοιπα

·         Αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον

·         Η ευημερία των ζώων δεν βρίσκεται στο επίκεντρο των μεθόδων καλλιέργειας

·         Μερικές έρευνες δείχνουν ότι τα συμβατικά φρούτα και λαχανικά μπορεί να μην είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως τα βιολογικά τρόφιμα

·         Συχνά τα συμβατικά τρόφιμα αποθηκεύονται σε ψυκτικούς θαλάμους για πολλούς μήνες

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.