Έλαιο εμού

     Το έλαιο εμού χρησιμοποιούταν από τους Αβοριγίνες για χιλιάδες χρόνια λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Είναι μη τοξικό, αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριακό και αντιμικροβιακό που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις ανοιχτές πληγές και μέσα από το δέρμα χωρίς προβλήματα.

     Το έλαιο εμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του πόνου που προκαλείται από παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, η μυαλγία και οι αρθραλγίες, το οίδημα, οι αιμοροΐδες, οι κατακλίσεις και τα εγκαύματα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα δερματικών παθήσεων όπως το τσίμπημα εντόμων, εγκαύματα από ξυράφι, ξηρή επιδερμίδα, έκζεμα, ψωρίαση και ούτω καθεξής.

Χρήσεις του ελαίου εμού

     Το έλαιο εμού έχει πολλές χρήσεις. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι:

•   Μείωση του ερεθισμού και της φλεγμονής που προκαλείται από το έκζεμα.

•   Μείωση των χηλοειδών ουλών και πρόληψη του σχηματισμού χηλοειδών ουλών.

•   Χρήση του στα πρώιμα στάδια ενός εγκαύματος προκειμένου να επιτευχθεί ταχύτερη, λιγότερο επώδυνη θεραπεία.

•   Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα σημεία των δωρητών που χρησιμοποιήθηκαν σε μοσχεύματα δέρματος για τη μείωση του πόνου και των ουλών.

•   Ανακουφίζει από τον πόνο, το πρήξιμο και τη δυσκαμψία των ενώσεων που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

•   Μπορεί ν’ ανακουφίσει «αυξανόμενους πόνους».

•   Μπορεί ν’ ανακουφίσει μώλωπες και μυϊκό πόνο σε επιφανειακά τραύματα.

•   Η αντιφλεγμονώδης δράση του έλαιου εμού το κάνει κατάλληλο για χρήση σε πληγές προκειμένου να επιταχυνθεί η θεραπεία και να μειωθούν οι ουλές.

•   Είναι εξαιρετικό για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας αναζωογονώντας την καλύτερα από τις ακριβές θεραπείες κολλαγόνου.

•  Χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

•  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία πολλών μυκήτων όπως ο μύκητας tinea

και ούτω καθεξής.

Τι κάνει το έλαιο εμού να είναι τόσο καλό;

     Έρευνες έχουν βρει ότι το έλαιο εμού περιέχει πολλές ωφέλιμες ουσίες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικός και θεραπευτικός παράγοντας. Βιταμίνη Α, η οποία είναι γνωστή για την αναδόμηση της επιδερμίδας. Τερπίνες που είναι αντισηπτικοί παράγοντες. Σαπωγενή που λειαίνουν την επιδερμίδα. Λινολεϊκό οξύ που ανακουφίζει τον μυϊκό πόνο και τον πόνο των αρθρώσεων. Ολεϊκό οξύ που είναι αποδεδειγμένος παράγοντας της κυτταρικής αναδόμησης και κατά των ρυτίδων. Και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που δεν μπορεί να παράγει μόνος του ο οργανισμός και που έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα στους δερματικούς ιστούς. Το έλαιο εμού δεν δημιουργεί μαύρα στίγματα, δηλαδή δεν φράζει τους πόρους του δέρματος όπως κάνουν άλλα έλαια. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν σπυράκια!

     Το έλαιο εμού ως αντιφλεγμονώδες δρα παρόμοια με την ιβουπροφαίνη μειώνοντας τον πόνο, το οίδημα και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων και των μυών. Ωστόσο, σε αντίθεση με την ιβουπροφαίνη δεν έχει παρενέργειες. Το καθαρό έλαιο εμού είναι και αντιβακτηριακό, το καθαρό εκλεπτυσμένο έλαιο εμού δεν προκαλεί την ανάπτυξη βακτηρίων και συνεπώς είναι σχεδόν άοσμο με μεγάλη διάρκεια ζωής στα ράφια. Εκτός του ότι είναι αντιβακτηριακό είναι και αντιμυκητιακό.

Rate this item
(0 votes)