Γιατί να κάνω αποτοξίνωση;

Rate this item
(0 votes)
Published in health;

Γιατί ν’ <<αποτοξινωθώ>>;

       Σήμερα ονομάζεται απλώς «αποτοξίνωση», δίαιτα, νηστεία, φυτική φαρμακευτική κι άλλες θεραπείες αποτοξίνωσης μας συνοδεύουν εδώ και χιλιετίες. Οι γιατροί αγιουβέρδα και οι επαγγελματίες της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, για παράδειγμα, συνταγογραφούν μια ποικιλία φυτικών φαρμάκων αποτοξίνωσης και διαδικασίες για τη θεραπεία και πρόληψη ασθενειών για τουλάχιστον 3000 χρόνια.

Μερικές φορές συνδέουμε την «αποτοξίνωση» με ακραία μέτρα, αλλά  εκτός από περιοδικές νηστείες ή σύντομες δίαιτες αποτοξίνωσης, αποτοξίνωση με απλά λόγια σημαίνει αφαίρεση όσο γίνεται περισσότερων τοξινών απ’ τη ζωή μας κι αντικατάστασή τους με υγιεινές εναλλακτικές.

 Γιατί θα πρέπει ν’ <<αποτοξινωθώ>>;

     Η φύση έχει εφοδιάσει το σώμα μας με θαυμάσια όργανα αποτοξίνωσης. Το ήπαρ είναι το κύριο, αλλά τα νεφρά, το λεμφικό σύστημα, οι πνεύμονες, το ιγμόρειο άντρο, ακόμα και το δέρμα παίζουν ζωτικό ρόλο στην επεξεργασία κι εξάλλειψη των αποβλήτων και των τοξινών απ’ τον οργανισμό. Αν ο οργανισμός είναι πολύ καλός στην αυτοαποτοξίνωση γιατί θα πρέπει να κάνετε αποτοξίνωση; Γιατί να μην αφήσετε τη φύση ν’ ακολουθήσει την πορεία της;

     Ο κύριος λόγος που θα πρέπει ν’ αποτοξινωθείτε είναι επειδή η ατμόσφαιρα, το νερό, ακόμα και τα τρόφιμα είναι τόσο μολυσμένα που ο οργανισμός μας δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει περισσότερο. Η απόδειξη γι’ αυτό βρίσκεται παντού, με παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, καρκίνο κι άλλες ασθένειες που αυξάνονται ραγδαία στις ανεπτυγμένες χώρες. Λαμβάνοντας έναν ενεργό ρόλο στην εξάλειψη και στην αποφυγή αυτών  των τοξινών βοηθούμε τον οργανισμό μας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό: να μας κρατά υγιείς.

Πώς ν’ αποτοξινωθείτε

     Υπάρχουν δυο τρόποι αποτοξίνωσης: αφαίρεση κι αντικατάσταση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι απομάκρυνσης των τοξινών απ’ τον οργανισμό συμπεριλαμβάνοντας:

 • Κατανάλωση φυσικών φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.
 • Να πίνετε άφθονο καθαρό, φρέσκο νερό καθημερινά.
 • Βαθιές αναπνοές.
 • Εξάλειψη άγχους.
 • Ιδρώτας.
 • Άσκηση.

     Το πρώτο απ’ αυτά, η κατανάλωση φυτικών τροφίμων ολικής άλεσης είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος αντικατάστασης των τοξινών με θρεπτικά συστατικά, και αντιοξειδωτικά και βιταμίνες καταπολέμησης τοξινών. Η αντικατάσταση των ανθυγιεινών λιπαρών με υγιή λίπη όπως αυτά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, επίσης, συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών απ’ τον οργανισμό.

     Πολλοί ειδικοί λένε ότι η συχνή άσκηση γιόγκα είναι ένας ιδανικός τρόπος αποτοξίνωσης. Ο συνδυασμός γιόγκα με κατάλληλη διατροφή, βαθιά εισπνοή, διαλογισμό και άσκηση είναι κομμένο και ραμμένο για ένα πρόγραμμα ολιστικής αποτοξίνωσης. Ένας άλλος τρόπος για να «ξεκινήσετε» το πρόγραμμα αποτοξίνωσής σας είναι να συμβουλευτείτε έναν φυσιοπαθητικό και να μάθετε για τις θεραπείες αποτοξίνωσης με βότανα και διατροφή που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε γενικές και ειδικές διαταραχές που σχετίζονται με τις τοξίνες.

     Η απάντηση στην ερώτησή σας «Γιατί ν’ αποτοξινωθώ;» είναι απλή: επειδή μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής σας. Μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα εξαλείφοντας το junk food απ’ την διατροφή σας και κάνοντας περισσότερη γυμναστική ή μπορείτε να το πάρετε πιο θερμά βρίσκοντας μια φυσική θεραπεία που σας ταιριάζει. Ό,τι κι αν κάνετε, κάντε αποτοξίνωση. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί γι’ αυτό.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.