Σε τι μπορώ να χρησιμοποιήσω τ’ αποστάγματα λουλουδιών;

   Τα λουλούδια που βρίσκονται μέσα σε μια εργαλειοθήκη μπορεί να φαίνονται λίγο απίθανα, αλλά αν ρίξετε μια ματιά μέσα στην εργαλειοθήκη των μεγάλων θεραπευτών της ιστορίας, κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε κάπου μερικά λουλούδια να παραμονεύουν.

  Από αρχαιοτάτων χρόνων έγραφαν γι’ αυτά και χρησιμοποιούσαν μια μεγάλη ποικιλία λουλουδιών στο έργο της θεραπείας τους, επομένως τα σύγχρονα αποστάγματα λουλουδιών μέρας έχουν μακρό προηγούμενο.

 Εισήχθηκαν στο εμπόριο περίπου τη δεκαετία του 1930 όταν ο Δρ. Μπαχ εισήγαγε το περίφημο Bach Flower Remedies. Αυτά είναι αποδεκτά και χρησιμοποιούνται στην εποχή μας. Κάποιοι δεν γνωρίζουν τη Θεραπεία Διάσωσης®, τις σταγόνες που χρησιμοποιούνται 

σχεδόν παγκοσμίως σε παθήσεις όπως ο πόνος και το σοκ. Ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιείτε καθημερινά οι ίδιοι θα εκπλαγείτε με τον αριθμό των ατόμων που απλώς τυχαίνει να τις έχουν μαζί τους έτοιμοι να τις βγάλουν και να τις προσφέρουν όποτε χρειαστεί κάποιος ηρεμία ή ανακούφιση.

     Τα αποστάγματα λουλουδιών είναι ήπια διορθωτικά μέτρα που μας παρέχουν δονητική θεραπεία σε μια σειρά παθήσεων, ιδιαίτερα σ’ εκείνες που σχετίζονται με συναισθηματικά ζητήματα.

     Δεν πρέπει να συγχέονται με τα αιθέρια έλαια, η δράση τους είναι πολύ πιο απαλή.

     Πολλές χώρες έχουν τα δικά τους αποστάγματα λουλουδιών και η Αυστραλία δεν είναι εξαίρεση. Αλλά ανεξάρτητα από την προέλευσή τους  οι σειρές περιέχουν αποστάγματα λουλουδιών που αντιμετωπίζουν όλα τα συνηθισμένα θέματα που μας απασχολούν. Μπορείτε να επιλέξετε τ’ αγαπημένα σας από κάθε χώρα και να σχεδιάσετε μια συλλογή κατάλληλη για τις προσωπικές ανάγκες σας.

Πότε μπορώ να χρησιμοποιώ τα αποστάγματα λουλουδιών;

     Τα αποστάγματα λουλουδιών ανακατεύονται σε τέτοια δύναμη έτοιμα να ληφθούν κατευθείαν απ’ το στόμα ή μπορούν να προστεθούν στο νερό. Συνήθως, λαμβάνονται απλώς ως σταγόνες κάτω απ’ τη γλώσσα, όπου κρατώνται για μερικά λεπτά. Αυτό επιταχύνει την απορρόφηση. Η συνηθισμένη δόση είναι 4-6 σταγόνες 2-6 φορές καθημερινά ανάλογα τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Αν τ’ αποστάγματα χρειάζεται να ληφθούν περισσότερο καιρό θα πρέπει να συνεχίσετε τις σταγόνες για 4 εβδομάδες και στη συνέχεια σταματήστε για μερικές εβδομάδες πριν την επανέναρξη. Εκτός, φυσικά, και αν ο θεραπευτής σας συνιστά κάτι διαφορετικό.

     Τ’ αποστάγματα λουλουδιών χρησιμοποιούνται συνήθως σε συνδυασμό, συχνά 3-4 κάθε φορά. Είμαστε πολύπλοκα πλάσματα και σπάνια υπάρχει αυτόνομο ζήτημα που μπορεί να ξεχωρίσει και ν’ αντιμετωπιστεί. Ένας θεραπευτής αλλάζει τη συνταγή των αποσταγμάτων που χρησιμοποιούνται, μερικές φορές κάθε λίγες εβδομάδες. Καθώς αρχίζουν να κάνουν το θεραπευτικό τους έργο νέες περιοχές πρέπει να αντιμετωπιστούν.

  • Rescue remedy: Χρησιμοποιείται για το σοκ, τις επιθέσεις πανικού και τον πόνο, μέχρι να σταματήσει το περιστατικό.
  • She-Oak: Υπογονιμότητα. Χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο χρειαστεί.
  • Weeping Bottlebrush: Μας βοηθάει να ξεφύγουμε πνευματικά «αντέχοντας» και συνεχίζοντας, καθώς επίσης ανακουφίζονται και οι σφιγμένοι μύες.
  • Paw-paw: Όταν είμαστε πολύ πιεσμένοι να πάρουμε αποφάσεις, αυτό το απόσταγμα μπορεί να βοηθήσει ξεκαθαρίζοντας τη σκέψη μας.
  • Vervain: Στους ισχυρογνώμονες που νομίζουν ότι έχουν πάντα δίκιο, δίνει την ευκαιρία ν’ αλλάξουν.
  • Boronia: Το πολύ αγαπημένο εικονίδιο της Αυστραλίας είναι χρήσιμο όταν πρέπει να τελειώσουμε μια σχέση, αλλά θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι διατηρούνται καλές σχέσεις.
  • Silver Princess: Έχοντας και μόνο αυτό το υπέροχο δέντρο ν’ αναπτύσσεται στον κήπο είναι αρκετό για να μας πάει σε νέα μέρη.

Χρησιμοποιήστε το απόσταγμα λουλουδιού όταν νιώθετε αποσυντονισμένοι.

     Φαίνεται απίθανο ότι θα μπορούσατε να ζητήσετε περισσότερα από μια θεραπεία απ’ όσα μπορούν να σας δώσουν τ’ αποστάγματα λουλουδιών. Είναι απολύτως ασφαλή, απαλλαγμένα από ανεπιθύμητες παρενέργειες και χρήσιμα για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.

     Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτά τα θαύματα της φύσης η επίσκεψη σ’ έναν θεραπευτή που είναι γνώστης τους μπορεί να είναι ένας τρόπος για να πάρετε ακριβή συνταγογράφηση, η οποία δίνει ταχύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, είναι κι ένας ιδανικός τρόπος ν’ αρχίσετε στο δικό σας μονοπάτι γνώσης.

Rate this item
(0 votes)