Εξοικονόμηση ομορφιάς στην κουζίνα

     Η οικονομία δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτή την στιγμή και οι προβλέψεις λένε ότι θα επιδεινωθεί. Κάποιοι λένε πως όχι! Στο μεταξύ, μπορούμε να προετοιμαστούμε κόβοντας από εδώ κι από εκεί. Δεν λέω να κόψουμε όλα τα προϊόντα ομορφιάς, κυρίες μου.

Αυτά παραείναι απαραίτητα για να τα θυσιάσουμε. Αλλά, σίγουρα υπάρχει ένας τρόπος να κάνετε οικονομία στο κατάστημα καλλυντικών αν αισθάνεστε στριμωγμένες. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις της κουζίνας μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά με κάποια προϊόντα!

 Η παγκοσμίου φήμης makeup artist Aussie Rae Morris είναι οπαδός της χρήσης μαγειρικής σόδας ως απολεπιστικό. Είναι φτηνή, απαλή κι αποτελεσματική. Απλώς, ρίξτε μια μικρή ποσότητα σε υγρή παλάμη και τρίψτε τη ώστε να γίνει αλοιφή πριν την απλώσετε στο πρόσωπο. Θ’ απολεπίσει τα νεκρά κύτταρα καθώς τρίβετε. Επίσης, η ακατέργαστη ζάχαρη ή το μαγειρικό αλάτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απολεπιστικά. Απλώς, αλέστε τα στο μπλέντερ για να μην είναι πάρα πολύ άγρια.

 Δεν μπορείτε ν’ ανταπεξέλθετε οικονομικά στις ακριβές μάσκες προσώπου τώρα, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας; Κάντε τη δική σας μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού. Μπορεί να φωτίσει και να συσφίξει το πρόσωπο δίνοντας μια πιο νεανική εμφάνιση. Άλλα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μια καθημερινή μάσκα προσώπου περιλαμβάνουν το μέλι και το γιαούρτι.

  Τα μαλλιά σας είναι κάπως ξηρά και χρειάζονται θεραπεία; Χρησιμοποιείστε έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο για να επαναφέρετε τις μπούκλες σας. Απλά, δουλέψτε τις τούφες σας και στη συνέχεια τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πλαστική σακούλα ή βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε μερικές ώρες πριν ξεπλύνετε. Αλλά περιμένετε! Μην βρέξετε τα μαλλιά σας! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε σαμπουάν για ν’ αφαιρέσετε το λάδι πριν τα ξεπλύνετε με νερό! Αλλιώς δύσκολα θα φύγει η λιπαρότητα απ’ τα μαλλιά σας.

 Πιθανώς, έχετε ακούσει ήδη αυτές τις συμβουλές ομορφιάς κουζίνας και κόλπα. Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω ότι μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα. Το καθένα δεν κοστίζει πάνω από δέκα δολάρια και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα έχετε ήδη μέσα στην κουζίνα σας.

Rate this item
(0 votes)