Φυσικές θεραπείες για χαμηλή λίμπιντο

Rate this item
(0 votes)
Published in health;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν χαμηλή λίμπιντο κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αν έχετε έλλειψη επιθυμίας, υπάρχει μια σειρά από φυσικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα συμπτώματα και τις λύσεις για την χαμηλή λίμπιντο.

Τι είναι η χαμηλή λίμπιντο;

Η χαμηλή λίμπιντο είναι ουσιαστικά απώλεια της όρεξης ή της επιθυμίας για οικειότητα. Αν και είναι κοινή σε άνδρες και γυναίκες, περισσότερες γυναίκες τείνουν να αναφέρουν την κατάσταση.
Για μερικά άτομα, η χαμηλή λίμπιντο μπορεί να δημιουργεί ένταση στις σχέσεις τους και να επηρεάζει την αυτοεκτίμησή τους. Ορισμένοι επαγγελματίες ισχυρίζονται ότι ορισμένοι πάσχοντες μπορεί να αισθάνονται ντροπή για την χαμηλή λίμπιντό τους και διστάζουν να το συζητήσουν με τον σύντροφο ή με τον γιατρό τους.

Συμπτώματα χαμηλής λίμπιντο

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που σχετίζονται με τη χαμηλή λίμπιντο. Τα συνήθη συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

o Στυτικά ή προβλήματα εκσπερμάτισης
o Λιγότερο συχνές φαντασιώσεις
o Πόνος κατά τη συνουσία
o Στρες και άγχος
o Κούραση
o Κατάθλιψη
o Απροθυμία για συνουσία

Φυσικές θεραπείες για χαμηλή λίμπιντο

Πολλές φυσικές θεραπείες εδώ και πολύ καιρό συνδέονται με τη βελτίωση της χαμηλής λίμπιντο. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν:

Βοτανική ιατρική: Το Eleutherococcus senticosis (Siberian Ginseng), το smilax ornata (Sarsaparilla) και το sabal serrulata μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της κίνησης και την ενίσχυση της συνολικής ευεξίας.
Εκχύλισμα σπόρων τριγωνέλλας:

Ήπια άσκηση, όπως η γιόγκα και το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του άγχους κι, ως αποτέλεσμα, στην αύξηση της λίμπιντο.
Διαλογισμός: Παίρνοντας χρόνο για να χαλαρώσετε και να συντονιστείτε στο σώμα σας μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό.
Συμβουλευτική: Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσετε με τον σύντροφό σας, ένας σύμβουλος μπορεί να προσφέρει μια αμερόληπτη άποψη και θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας για τη χαμηλή λίμπιντο.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.