Φυσικές θεραπείες για χαμηλή λίμπιντο

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν χαμηλή λίμπιντο κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αν έχετε έλλειψη επιθυμίας, υπάρχει μια σειρά από φυσικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα συμπτώματα και τις λύσεις για την χαμηλή λίμπιντο.

Τι είναι η χαμηλή λίμπιντο;

Η χαμηλή λίμπιντο είναι ουσιαστικά απώλεια της όρεξης ή της επιθυμίας για οικειότητα. Αν και είναι κοινή σε άνδρες και γυναίκες, περισσότερες γυναίκες τείνουν να αναφέρουν την κατάσταση.
Για μερικά άτομα, η χαμηλή λίμπιντο μπορεί να δημιουργεί ένταση στις σχέσεις τους και να επηρεάζει την αυτοεκτίμησή τους. Ορισμένοι επαγγελματίες ισχυρίζονται ότι ορισμένοι πάσχοντες μπορεί να αισθάνονται ντροπή για την χαμηλή λίμπιντό τους και διστάζουν να το συζητήσουν με τον σύντροφο ή με τον γιατρό τους.

Συμπτώματα χαμηλής λίμπιντο

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που σχετίζονται με τη χαμηλή λίμπιντο. Τα συνήθη συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

o Στυτικά ή προβλήματα εκσπερμάτισης
o Λιγότερο συχνές φαντασιώσεις
o Πόνος κατά τη συνουσία
o Στρες και άγχος
o Κούραση
o Κατάθλιψη
o Απροθυμία για συνουσία

Φυσικές θεραπείες για χαμηλή λίμπιντο

Πολλές φυσικές θεραπείες εδώ και πολύ καιρό συνδέονται με τη βελτίωση της χαμηλής λίμπιντο. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν:

Βοτανική ιατρική: Το Eleutherococcus senticosis (Siberian Ginseng), το smilax ornata (Sarsaparilla) και το sabal serrulata μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της κίνησης και την ενίσχυση της συνολικής ευεξίας.
Εκχύλισμα σπόρων τριγωνέλλας:

Ήπια άσκηση, όπως η γιόγκα και το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του άγχους κι, ως αποτέλεσμα, στην αύξηση της λίμπιντο.
Διαλογισμός: Παίρνοντας χρόνο για να χαλαρώσετε και να συντονιστείτε στο σώμα σας μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό.
Συμβουλευτική: Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσετε με τον σύντροφό σας, ένας σύμβουλος μπορεί να προσφέρει μια αμερόληπτη άποψη και θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας για τη χαμηλή λίμπιντο.

Rate this item
(0 votes)