Η δύναμη των εσπεριδοειδών

  Αισθάνεστε αναζωογονημένοι όταν πίνετε ένα ποτήρι λεμόνι με νερό; Γαλήνιοι όταν κοιτάτε έναν τοίχο με απόχρωση λεμονί; Ερευνητές βρήκαν ότι τα εσπεριδοειδή έχουν τη δύναμη να ενισχύουν την υγεία και την ευεξία μας με πολλούς εκπληκτικούς τρόπους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα πιθανά οφέλη των εσπεριδοειδών.

 Πιείτε τα, φάτε τα

     Τα εσπεριδοειδή φρούτα είναι γεμάτα βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ασθένειες και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μόνο ¼ φρέσκος χυμός λεμονιού έχει περισσότερο από 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C.

     Σύμφωνα με την Citrus Australia, τα εσπεριδοειδή (ιδιαίτερα τα πορτοκάλια) μπορούν να αποτρέψουν τις βαριές ασθένειες, να προλάβουν τα εντερικά προβλήματα, ακόμα και να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου.

     Μόνο μια μερίδα εσπεριδοειδούς μπορεί να μας ενεργοποιήσει περισσότερο και να ενισχύσει τις αποθήκες ενέργειάς μας. Επομένως, ξεχάστε τη σοκολάτα και αντ’ αυτού κόψτε ένα πορτοκάλι ή προσθέστε μια φέτα λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό.

Τρίψτε την πάνω στο δέρμα

     Η βιταμίνη C δεν κάνει θαύματα μόνο όταν τρώγεται ή όταν πίνεται. Έχει ανακοινωθεί και ως ευεργετικό προϊόν ομορφιάς. Μερικές μελέτες έχουν επισημάνει ότι τα αρώματα εσπεριδοειδών και τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης του χρήστη, την κατάσταση της επιδερμίδας και των μαλλιών, ακόμα και στην εμφάνιση των ρυτίδων.

     Αυτό μπορεί να οφείλεται στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C, που σημαίνει ότι εμποδίζει τις βλάβες που προκαλούνται στην επιδερμίδα από τα στοιχεία. Προστατεύοντας το δέρμα από το οξειδωτικό άγχος, η βιταμίνη C μπορεί να είναι υπεύθυνη για την παροχή βοήθειας στη μείωση των ρυτίδων, τα σημάδια γήρανσης, τις κηλίδες του δέρματος και άλλες δερματικές παθήσεις.

     Πολλές εταιρείες καλλυντικών παρασκευάζουν καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης του δέρματος με βάση τα εσπεριδοειδή. Αναζητήστε φυσικά προϊόντα χωρίς βρομιές στις συσκευασίες. Το άρθρο μας με τίτλο «Τα οφέλη των φυσικών προϊόντων ομορφιάς» έχει μερικές καλές συμβουλές.

Καλά αρώματα

     Έρευνα, επίσης, έχει ανακαλύψει ότι τα εσπεριδοειδή μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεσή μας, μας κάνουν πιο χαρούμενους και δρουν ως φυσικό αντικαταθλιπτικό. Μόνο μια ή δυο σταγόνες εσπεριδοειδών στο δέρμα μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ενεργοί, σε έξαρση και με αυτοπεποίθηση. Να θυμίσουμε ότι τα αρώματα εσπεριδοειδών μπορεί να εξανεμίζονται πιο γρήγορα από τα ομόλογά τους με λουλούδια, γι’ αυτό να ανανεώνετε όλη τη μέρα για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα πλούσια οφέλη των εσπεριδοειδών. Ή απλά στάξτε ένα φυσικό διάλυμα με λεμόνι ή πορτοκάλι σε ένα σφουγγάρι και απολαύστε το παρατεταμένο άρωμα.

Rate this item
(0 votes)