7 λόγοι για να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά

 Σας αρέσει η ιδέα να καλλιεργείτε τη δική σας φρέσκια παραγωγή; Πολλοί επιλέγουν να εγκαταλείψουν τα καταστήματα και καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά. Και με τόσους σημαντικούς λόγους να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά, δεν χρειάζεται ν’ αναρωτιέστε γιατί. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα πολλά οφέλη της δημιουργίας του δικού σας λαχανόκηπου.

 1. Ιδανικός για μεγάλους και μικρούς

     Ένα από τα οφέλη της καλλιέργειας των δικών σας λαχανικών είναι ότι δεν χρειάζεται μεγάλος υπαίθριος χώρος. Ακόμα κι αν ζείτε σε διαμέρισμα με μικρό μπαλκόνι, μπορείτε να έχετε τη δική σας καλλιέργεια και να τρώτε τα δικά σας λαχανικά. Φυσικά, αν έχετε μεγάλη πίσω αυλή, μπορείτε να έχετε έναν αξιοζήλευτο κήπο λαχανικών.

2. Λιγότερο κόστος

     Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα φρέσκα προϊόντα είναι ακριβά στην Αυστραλία. Όταν καλλιεργείτε, όμως, τα δικά σας, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον λογαριασμό των αγορών σας. Με λίγα ευρώ μπορείτε να αγοράσετε ένα πακέτο σπόρους με λιγότερο κόστος από την ισοδύναμη πλήρη καλλιέργεια λαχανικών. Επιπλέον, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χαλάσει η φρέσκια παραγωγή.

3. Καλό για την υγεία σας

     Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής (ιδιαίτερα εκείνη που βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ) ψεκάζεται με φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες. Η αφαίρεση των χημικών ουσιών από τη διατροφή σας είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει μυριάδες οφέλη για την υγεία. Καλλιεργώντας τα δικά σας λαχανικά εφησυχάζει το μυαλό ότι το πιάτο σας δεν περιέχει φυτοφάρμακα.

4. Καλό για το περιβάλλον

     Θέλετε να μειώσετε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον; Καλλιεργώντας τα δικά σας λαχανικά είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να διατηρήσετε το αποτύπωμα άνθρακά σας υπό έλεγχο. Αντί να στηρίζεστε σε φορτηγά ή πλοία για την παράδοση των αγαθών σας, μπορείτε απλώς να βγείτε στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας και να ξαναμπείτε σπίτι. Μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρη πράξη, αλλά είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

5. Διασκέδαση για τα παιδιά

     Θέλετε τα παιδιά σας να τρώνε λαχανικά χωρίς να «κλοτσάνε»; Βάζοντας όλη την οικογένεια να φυτέψει και να φροντίσει τον λαχανόκηπό σας μπορεί να βοηθήσει κάνοντας τα γεύματα πιο ενδιαφέροντα για τα παιδιά.

6. Επαφή με τη φύση

     Η ασχολία με τις κηπουρικές εργασίες κάνει θαύματα για την ευημερία. Απολαύστε τη μοναξιά και την επαφή με τη φύση καθώς καλλιεργείτε και γαλουχείτε τα φυτά σας.

7. Αποφεύγετε τη βιασύνη

     Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό απ’ το να μαγειρεύετε ένα γεύμα και να διαπιστώνετε ότι ξεμείνατε από ένα σημαντικό συστατικό. Όταν υπάρχει φρέσκια καλλιέργεια στην πίσω αυλή, ωστόσο, είναι πιο εύκολο να έχετε αυτό που χρειάζεστε χωρίς να χάνετε χρόνο.

Rate this item
(0 votes)